Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Ovo možete da znate samo ako radite u hotelu

Svedoči: Dan Miles 

Nagrađivani barmen, poluprofesionalni zlostavljač jetre i tvorac satiričnog alko veb-sajta www.bezerkskrankenhaus.com

1. Veoma liči na zatvor: 

lakše je ući nego izaći.

2. NIšta ne može da vas uznemiri kao kad vam telefon zazvoni u dan kad ste slobodni.

3. Ideja menadžmenta o napredovanju u karijeri potpuno se razlikuje od vaše. Isto je i sa konceptom bonusa, poštenog rada i ljubaznosti.

4. Vaš restoran može da nosi pet zvezdica, ali hrana za zaposlene i dalje će imati ukus kao da je izvučena iz neke rupetine i ostavljena da trune pod nekom grejalicom par dana.

5. Zanimljivo je to koliko sredovečnih muškaraca dođe da se prijavi u hotel sa svojim ženama oko dva ujutro.

6. Reč budžet označava nasumično odabran broj koji je zamislio stariji menadžment u nastupu beznadežnog optimizma i alkoholnih isparenja kako bi kasnije svi koji ga ne dosegnu mogli biti kažnjeni.

7. Nisi usamljen. Takvo osećanje deliš sa drugima kad prođeš kroz vrata. Tu uključujem i kravu koja stoji na ulazu u klanicu i zatvorenike u Gvantanamu pre mučenja.

8. Radite u hotelu dovoljno dugo i moći ćete da prepoznate prostituku na sto metara, da zadržite osmeh dovoljno dugo da svi pomisle da ste džoker.

9. Kad je u pitanju žalba, procedura nalaže da se ista prosledi uz lanac komande sve dok ne stigne do nekog koga je stvarno briga.

10. Alkohol je tokom smene strogo zabranjen. Proverite papirologiju, nigde se ne pominje duvanje lepka.

11. Nema toga što ljudi neće ukrasti iz hotela, samo ako imaju mašte i dovoljno velik kofer.

12. Što se čovek više uspinje u komandnom lancu hotela, to zadržava manje ljudskosti. U budućnosti, menadžeri će biti poslati nazad u vreme kako bi pobili vođe ljudskog otpora.

13. Ako se za posao traži individualnost i inicijativa, to je samo dokaz da može da se laže dvaput u jednoj rečenici. Vaša istinska ličnost i dalje će postojati, doduše samo tokom godišnjeg odmora ili ako ste hiljadu kilometara daleko.

14. G.M. stoji umesto za titulu generalni menadžer samo zato jer je bezdušno-prokleta--praznina-sa-srcem-od-kamena suviše konfuzno za skraćenicu.

Share

Najnovije vesti


Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti. Kako biste ovo vreme...GLOVO nastavlja rad

U kompaniji Glovo naš glavni prioritet tokom ove epidemije uvek su bezbednost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenih, korisnika, kurira i partnera.

Vlada Srbije pokrenula je vanredne mere ograničenja kretanja i zatvaranje granica radi daljeg...Plazma Stiksi: Nova Plazma sa najviše čokolade ikad!

Kompanija Bambi, lider na konditorskom tržištu, rešila je da obraduje sve ljubitelje Plazme novim ukusima u svom portfoliju. Nakon Plazma Kocke koja je naišla na jako pozitivne reakcije kod potrošača, sada je predstavljen novi proizvod. Kako bi...Jovan Mrđenović kolumna

GOSPODINU S LJUBAVLJU

Ovo je pravi naslov za priču o Slobodanu Dakiću Daki, čuvenom ugostitelju iz Zemuna koji je marta 1981. godine otvorio kultni restoran Daka u mirnom kraju Zemuna, u Hercegovačkoj ulici. Time je počelo novo doba za...Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...