Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Favele - novo gastronomsko srce Rija

Favele - novo gastronomsko srce RijaFavele - novo gastronomsko srce RijaFavele Rio de Ženeira su ovih dana u žiži su javnosti, ali ne zbog kriminala ili siromaštva, već zbog odlične gastronomske ponude. U poslednje vreme, u ovom delu Rija neprestano se otvaraju ugostiteljski objekti.

Ono što je promenilo ove krajeve čuvenog Rija je petogodišnji plan pacifikacije koji za cilj ima stvaranje stabilnijeg i bezbednijeg okruženja pred Svetsko prvenstvo u fudbalu zakazano za narednu godinu i Olimpijadu 2016. Favele sada privlače mnoštvo stranih posetilaca, među kojima su nabrojniji Amerikanci, Nemci, Japanci i Britanci.

Osim egzotikom kojom odiše ovako neobičan način života, turisti su privučeni i gastronomijom ovih naselja. Tako je Rio izdao i vodič na portugalskom jeziku pod nazivom Gastronomski vodič za favele Rija u kom je predstavljena bogata ponuda.

Većina favela nudi predivan pogled na okean i ekskluzivna naselja, što je dovelo do toga da  su 22 restorana u barakama dospela su u vodič. Među njima su i restorani koji služe čuvene brazilske bifteke i čorbu od pasulja i mesa (feijoada) kao i strane specijalitete poput pice i sušija. Vodič takođe predstavlja hot dog tezge i prodavce empanada na točkovima.

Share