Home  //  Management  //  Intervju

Lars Ekberg, kuvar

Poznato je da kuhinja jedne države govori mnogo o njenim stanovnicima, njihovom mentalitetu i načinu života. Šveđani vole inovativnost, dok njihovi kuvari širom sveta inspirišu ljude da se hrane zdravo. Nas je inspirisao Lars Ekberg (35), glavni kuvar u Ambasadi Švedske u Beogradu

Opširnije...
 

Ivan Krstić

barista

On peva i pravi špagu. Radni dan traje mu šesnaest sati i za to vreme popije više od trideset kafa. Zove se Ivan Krstić i glavni je barista Java Coffee Srbija  

Opširnije...
 

Nenad Mlinarević

šef kuhinje, Restoran Focus, Park Hotel Vitznau, Švajcarska

Već na početku karijere Nenad Mlinarević dobio je priliku da radi rame uz rame sa svetski poznatim šefovima, poput Renea Redžepija i Andreasa Kaminade, ali i da se usavršava u renomiranim restoranima u Švajcarskoj, Danskoj i Norveškoj. Od 2011. godine vodi restoran Focus, koji posluje u sklopu Park Hotela Vitznau u Švajcarskoj i čiji je koncept razvijao od otvaranja

Opširnije...
 

Đorđe Pavlov

ugostitelj

Radnici su najveći problem u ugostiteljstvu. Morate baš da imate sreće da biste našli nekog kvalitetnog. Kod mene su radnici – saradnici.

Opširnije...
 

José Avillez

svetski baja

 

Oduvek je osećao strast prema kuvanju, ali tek na završnoj godini studija poslovne komunikacije José Avillez odlučio je da postane profesionalni kuvar. Danas u svom vlasništvu ima šest restorana i kao jedan od najboljih portugalskih šefova ističe se po svom preduzetničkom duhu i spremnosti da ode korak dalje od drugih

Opširnije...
 

Kompanija T-Reks postoji već petnaest godina. Od samog početka, njena osnovna delatnost je distribucija pića. Počela je da radi kao Ferotehnika, da bi se 1998. godine izdvojila i osnovala distributivnu kuću T-Reks

Opširnije...
 

Šef kuhinje hotela Hyatt Regency Belgrade

 

Direktno iz Dubaija u Beograd stiže Nasser Khlef, novi šef kuhinje hotela Hyatt Regency, i sa sobom donosi ukuse i mirise Orijenta. Karijeru je gradio u hotelima Waldorf Astoria i Grand Hyatt u Dubaiju, a njegovi specijaliteti predstavljaju gastronomsko carstvo za vegane i vegetarijance

Opširnije...
 

Đorđe Pavlov

vlasnik restorana Zlatni bokal

U ugostiteljstvu sam od 1985. i u svemu sam se oprobao – kafićima, restoranima, klubovima – i shvatio da je za mene restoran najbolji izbor, mada ne i najlakši. Pre šest godina nastanio sam se u Skadarliji, ali ne kao stanar, nego kao vlasnik nacionalnog restorana Zlatni bokal. U toj ulici, međutim, ne cvetaju ruže i nije sve tako slatko i ušuškano kao što možda izgleda. Naprotiv, borimo se s velikim problemima

Opširnije...
 

Distributeri časopisa CaféBar network. Kompanija Vending osnovana je pre jedanaest godina sa idejom da bude lider na tržištu vending aparata. Godinu dana kasnije, Nestlé professional prepoznaje u Vendingu kompaniju sa kojom može da gradi partnerski odnos. Godine 2007. postaje distributer Nestlé professional za HoReCa kanal. Danas Vending ima svojih pet distributivnih centara, pokriva devedeset odsto našeg tržišta i najveći je Nestléov operater u regionu

Opširnije...
 

Jovica Jovičić, šef kuhinje u restoranu Đorđe

Kuvao sam i za holivudske zvezde Denisa Kvejda, Nastasju Kinski i Žan-Marka Bara i oprobao sam se u pravljenju specijaliteta za Vladimira Putina

Opširnije...
 

U Nomi bih radio i za džabe

Opširnije...
 

Toni Radić

kreativno inovativni kuvar i specijalista za zdravu hranu

Opširnije...
 

Dejan Krsmanović

menadžer, Supermarket Concept Store

Opširnije...
 

Fabio Silva
restoran Derbi Grill

Kraljevska palata u Monci okružena je jednim od najvećih parkova u Evropi (688 hektara), a preko puta njenog glavnog ulaza nalazi se otmeni Derbi Grill. Restoran je deo luksuznog Hotela de la Ville, kojim od 1958. godine upravlja porodica Nardi. Kao i većina italijanskih restorana, i Derbi Grill je otvoren samo u vreme ručka i večere.

Opširnije...
 

Moritz Fried
vlasnik sladoledionice Moritz Eis

Bavio se finansijama, ali nije bio zadovoljan. Želeo je nešto novo, nešto neuobičajeno. Shativši da u Srbiji nema toliko domaćeg sladoleda koliko ima kvalitetnog voća i povrća, odlučio je da kreira nešto drugačije. Tako je nastao Moritz Eis, prvi lanac prodajnih salona hand made sladoleda u Srbiji

Opširnije...
 

Siniša Daničić
generalni direktor Strauss Adriatic

Kao jedan od lidera na tržištu kafe u Srbiji, kompanija Strauss Adriatic duže od deset godina intenzivno razvija ponudu espreso kafe i saradnju s HoReCa sektorom. 

Opširnije...
 

Branko Gostović
menadžer restorana Smokvica

Šarmantni Beograđanin, pasionirani zaljubljenik u ekstremne sportove i menadžer restorana Smokvica, Branko Gostović (29), ljubav prema ugostiteljstvu pokazao je još u detinjstvu. Posle završene osnovne škole, a uporedo s prvim poslom, upisao je Ugostiteljsku školu. 

Opširnije...
 

Michael Kreiling
izvršni šef kuhinje, Hyatt Regency, Beograd

Ljudi se žale na radnu snagu u ugostiteljskom sektoru, ali ja sam imao sreće. Imam odličan tim, koji čini 35 kuvara i 15 pomoćnika. Ponekad mi se čini da imam previše ljudi, a nekad ni to nije dovoljno. Kada radimo ketering za 1.500 ljudi, dragocen je rad svakog kolege 

Opširnije...
 

Razmislite još jednom i postaće vam jasno da kovanica „molekularna gastronomija” (iako je ta kulinarska „disciplina” zvanično tako nazvana još pre tridesetak godina) ne govori baš mnogo. Nije tu reč o kuvanju molekula, a ni asocijacija na molekularnu biologiju ne oslikava je najbolje. 

Opširnije...
 

Ugostiteljstvo je u krizi

Ugostiteljstvo je danas veoma težak i neisplativ posao zbog sve većih dažbina i nameta države. Osim godina sankcija sredinom devedestih i NATO bombardovanja 1999, ovo je najgori period za bavljenje ovom profesijom – smatra Đorđe Pavlov, poznatiji kao Đorđe Kortina

Opširnije...
 

Đorđije Stajkić

Od Francuske 6 do Francuske 7

Presek jednog vremena…

Opširnije...
 

Nisam šablondžija

On je mlad, perspektivan, kreativan, inovativan i originalan kuvar. On je Vanja Puškar, šef kuhinje u restoranu La Piazza i jedan od kreatora projekta Chefs Club Beograd. Još kao srednjoškolac radio je u Banjaluci, a karijeru je nastavio u beogradskom hotelu Hyatt, zatim u Grand Casinu, Iguani, hotelu Splendid u Bečićima i restoranu Homa u Beogradu, a sada i u La Piazzi.

Opširnije...
 

Restoran čine ljudi, veliki i mali, njihove energije želje i ideje. Restoran čini zveckanje pribora kada se polira, krišom ispijanje dedine šljive kada je nekom zaposlenom divan dan, uvek rado čitana i citirana Knjiga lapsusa, miris duvana koji se uvukao u zidove, čine ga i zaposleni, a i domaćin

Opširnije...
 

Važno je razumeti hranu

Ako smo nešto stavili u rernu, ne treba niko da mi kaže kada to treba izvaditi, jer ja ću po mirisu osetiti da je gotovo. Važno je razumeti hranu, važno je umeti komunicirati s njom

Opširnije...
 

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.



Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...