Home  //  Management  //  Istražujemo

Kako izbeći zamke za turiste

Italijanska kuhinja je najpopularnija strana kuhinja u Srbiji. Verujemo da ste dobro upoznati sa ponudom specijalizovanih restorana i picerija kod nas, pa smo odlučili da proverimo šta je trenutno aktuelno u Italiji. Naše istraživanje obuhvatilo je region Veneta i Lombardije tokom dve nedelje

 

UP Varoš kapija na prodaju

Na osnovu novog Zakona o privatizaciji, koji je stupio na snagu 13. avgusta ove godine, Agencija za privatizaciju raspisala je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju svih preduzeća iz portfolija Agencije – ukupno 502 privredna društva iz raznih grana delatnosti. 

 

Na licu mesta
Ekipa CaféBar Network-a obišla je Zemunski kej i samo za vas posetila popularne kafiće na vodi, stare kafane, ali i jedini rokerski pab u Zemunu, a za svoju dušu smo smazale čuvena krilca u kafani Gladni Vuk i prošetale do Kapetana. Ali, to je bilo za našu dušu...

 

Stefan Barca
kuvar, Hyatt Regency Beograd

Naslov ukazuje na moto mladog kuvara Stefana Barce, koji je svojom kreativnošću i umećem uspeo da se plasira među prvih devet šefova na nemačkom takmičarskom konkursu Hot or Not. Upravo se sprema da otputuje u kulinarski kamp u Oslu, a zatim i na polufinale takmičenja koje će u oktobru biti održano u Kelnu, u sklopu značajnog gastronomskog događaja Chef Sache

 

Šta donosi novi Zakon o jakim alkoholnim pićima
Novi zakon o jakim alkoholnim pićima mora da se usaglasi sa zahtevima Evropske unije i sa interesima države i proizvođača rakije

 

Tijana Naumović
vlasnica knjigovodstvene agencije TIO Trade doo 

Jedna od značajnijih novina u Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji (Sl. glasnik RS br. 68/14, u nastavku teksta Zakon), koji se primenjuje od 4. jula 2014. godine (pojedine odredbe primenjivaće se od 5. oktobra i 4. novembra 2014. i od 1. januara 2015. godine), predstavlja uvođenje poslova poreskog kontrolora, koji obavlja pojedine radnje u okviru određenih postupaka terenske kontrole (član 123)

 

CaféBar network putešestvije
Raskošni hoteli i tirkizno more

Luksuzni hoteli, 300 sunčanih dana godišnje, palme i borovi, tirkizna rivijera, kao i nasleđa brojnih naroda, čine Tursku jednom od omiljenih destinacija za odmor.

 

On vodi najskuplji restoran na svetu

Paco Roncero

 

Kako je obična cvekla dala boju i ime najvećem američkom slatkišu
Od kultnog filma “Gvozdena magnolija” iz 1989. Amerikanci su ponovo poludeli za tortom od crvenog pliša. U filmu (Dž. NIkolson, Š. Meklejn) svadbena torta, u obliku simpatičnog američkog armadilja, bila je spremljena po starom receptu, po kome su slojevi testa crvene, a krem bele boje.

 

Aleksandar Škipić
ugostitelj

Beograd je konačno standardizovan, a kada to kažem, mislim da je to posledica  osvešćivanja ugostitelja. Trenutno u glavnom gradu bašte izgledaju bolje nego ikad, a samo do pre nekoliko godina grad je sa raznoraznim lokalima podsećao na veliki vašar

 

Istraživali smo od kada se u Srbiji baš toliko jede pica i da li su dva najveća lanca picerija u našoj zemlji "zaratila”?

 

Ekspres restorani sve popularniji
Kuhinjica, Ekspres lonac, Kašika, Domaćice, Kantina, Čorba house, Moja kuhinja, Balkan ekspres, Ukus, Culina... Ekspres restorani vraćaju se u modu na velika vrata. 

 

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.



Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...