Home  //  Lokali  //  Kafići  //  Brkina Marina
2.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.63 (4 Votes)

Na mestu Brkine Marine nekada se nalazila kafana Elita, u kojoj je tridesetih godina prošlog veka prvi put u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Sadu poslužena – kafa. Elita je bila prva novosadska kafedžinica, a kompletan poduhvat osmislio je njen vlasnik Žiga Mesei. On je došao na ideju da u ponudu svoje kafane, pored drugih napitaka i pića, uvrsti i kafu. Damama je posluživana bela, a gospodi crna kafa. Mesei je i prvi u Novom Sadu obezbeđivao jutarnju štampu, organizovao igranje šaha i bilijara, te uveo romsku muziku, kojoj je štimung davao uvaženi majstor Deže Kekenji.

Skoro vek kasnije, pivnica Brkina Marina nastala je na mestu punom nasleđa zasnovanom na očuvanju tradicije Novog Sada i Vojvodine.

Brkina Marina ima Beer bar, u kome je veliki izbor piva i drugih pića. Ponuda kuhinje, koju je kreirao šef Slobodan Mirović, uključuje BBQ delikatese: BBQ junetinu i svinjetinu, kao i rebarca.

– S ponosom kažemo da ćemo svojom pažnjom prema velikim ljudima koji su ostavili značajan trag u našoj istoriji i približavanjem njihove zaostavštine novim generacijama dodatno ojačati gastronomsku ponudu i kulturno-zabavni program Novog Sada. Želimo da budemo mesto na koje će rado dolaziti sve generacije i uz našu raznovrsnu kulinarsku ponudu i redovan scenski repertoar uživati u kompletnom ugođaju i ambijentu – kaže Dušan Došenović, menadžer Brkine Marine.

Enterijer paba Brkina Marina, koji se prostire na 300 metara kvadratnih, uradio je poznati arhitekta Aleksandar Mijatović.

 


Brkina Marina - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 7.30–23.00, vikendom 9–1

telefon: 021/301-5408

mobilni: 

adresa: Trg mladenaca 4

grad: Novi Sad

sajt: 

Ima izdvojen deo za nepušače.


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...



Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona