Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U Beogradu se otvara Mercure Belgrade Excelsior

Strateški partner francuskog AccorHotels za Istočnu Evropu, Orbis Hotel Group i zvanično je danas ušao u Srbiju potpisivanjem sporazuma o upravljanju sa grčkim LAMPSA Hellenic Hotels vlasnikom beogradskog hotela Excelsior koji će rezultirati otvaranjem hotela Mercure Belgrade Excelsior u septembru ove godine. 

Novo partnerstvo između francuskih i grčkih hotelijera učiniće da Srbija postane 96. zemlja u kojoj posluje AccorHotels, a poznati beogradski Excelsior postaće deo svetske grupe sa više od 4.100 hotela. Na ovaj način, Beograd će biti stavljen na mapu željenih turističkih destinacija za preko 32 miliona članova kluba lojalnosti ovog vodećeg svetskog lanca hotela širom sveta.

- Naš cilj je da ojačamo našu vodeću poziciju u regionu kroz širenje naše mreže hotela, uglavnom kroz partnerstva sa jakim investitorima, takođe sa ulaženjem na nova tržišta na kojima još nismo prisutni. Srbija je tržište koje se dobro razvija sa velikim potencijalom za hotele sa međunarodnim brendom i sa jakom regionalnom podrškom kao što je Orbis. Dolaskom Mercure, uvodimo na srpsko tržište jedini pristupačni hotelski brend koji objedinjuje snagu međunarodne mreže sa snažnom predanošću kvalitetu i toplim iskustvom hotela koji su ukorenjeni u svojoj lokalnoj zajednici - rekao je Gilles Clavie, predsednik i izvršni direktor Orbis Hotel Group.

Hotel Excelsior trenutno svojim gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu. Sa neoklasičnom atmosferom svog eksterijera i enterijera u srcu živopisne srpske prestonice, hotel nudi idealno mesto da se otkrije istorija i budućnost Beograda. Zahvaljujući svojoj burnoj i gotovo vek dugoj istoriji, hotel pruža svojim gostima jedinstvenu priliku da borave na mestu gde su izuzetne ličnosti ostavile svoj trag poput Iva Andrića, Žan-Pol Sartra i Žozefine Baker.

 

- Zadovoljstvo nam je da predstavimo brend Mercure fantastičnom Beogradu, naše partnerstvo sa AccorHotels/Orbis će nam dati priliku da budemo deo jedne od najjačih i najuglednijih hotelskih kompanija sa svetskom distribucijom i marketinškom moći. Mi smo sigurni da je će ovo partnerstvo pomoći u predstavljanju našeg hotela i grada Beograda-  rekao je Anastasios Chomenidis, generalni direktor LAMPSA Hellenic Hotels.

 Hotel Excelsior Beograd je sagrađen 1921. a sa radom je počeo 15. marta 1924. i delo je bečkih arhitekata. Pre Drugog svetskog rata, u hotelu su boravile mnoge poznate i ugledne ličnosti poput nobelovca Iva Andrić (koji je tu živeo od marta 1933, dok je radio kao savetnik a kasnije i kao Ministar spoljnih poslova, a i urednik Srpskog književnog glasnika), zatim Miloš Crnjanski, Vasko Popa, kao i druge ličnosti iz javnog života.

 

Share