Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ruska carska trpeza u hotelu Radmilovac

U prepunoj sali hotela Radmilovac, zaneti vokalima Elene Roškove Stanisavljević i glumice Dušice Dude Novaković, ugledni gosti imali su priliku da 13. i 14. novembra uživaju u ukusima dvorske trpeze carske Rusije od 16. do 20. veka. 

Bio je to osmi nastavak gastronosmke priče o ruskoj carskoj trpezi, koju organizuje Negovan Stefanović, a pred gostima su se i ovaj put ređala neobična jela poput stroganine, jermenskog kčuka, buženjine kuvane u senu, peljmena, jegulje u umaku od oraha, medovika, blinja. Sve je bilo začinjeno ruskom vodkom, ali i ukusima Srbije, za šta je bila zaslužna dvanaest godina stara šljivovicom Srpsko zvono, ali i vina Topličkih vinograda. 

Dušica Milanović Marika je ovom prilikom predstavila drugo izdanje svog romana Gozbe kneza Vladimira, što je ove večeri učinilo i kulturnim događajem, ne samo gastronomskim. 

Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, bio je gost druge večeri, a među gostima su bili i predstavnici konzulata Jermenije i ambasade Azerbejdžana, koji su istakli kako bi im bilo drago da neka od narednih manifestacija prikaže i gastronomsku istoriju njihovih zemalja. 

- Ovo je sigurno najbolji način da svaki ugostiteljski objekat potvrdi razlog svog postojanja. Spoj gastronomije i kulture je jedini put koji ide ukorak sa najreprezentativnijim svetskim hotelima i restoranima. Nećemo se zaustaviti samo na ovom događaju - istakao je Petar Pavlović, vlasnik hotela Radmilovac.

 

Share