Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Stižu nove sorte hmelja za voćna piva

Stižu nove sorte hmelja za voćna pivaSlovenački stručnjaci su ukrštanjem dobili hmelj s aromom breskve i cveća tropskog voća, a interesovanje za te sorte pokazalo je više stranih pivara.

Biolog Instituta za hmeljarstvo i pivarstvo Andreja Cerenak izjavila je da je testiranje takvih novih sorti poslednjih godina postalo trend u svetu, sa ciljem da se dobije hmelj razlicitih aroma, koje bi se osetile i u ukusu piva, bez veštačkih dodataka. To bi omogućilo da se takvo pivo prodaje i u Nemačkoj gde, prema tradicionalnom zakonu o čistoti piva, ono ne sme da sadrži ništa drugo osim ječma, hmelja i vode. Stručnjaci su zbog toga uvereni da će njihove nove sorte hmelja jednom biti prihvaćene i kod poljoprivrednika i kod pivara, iako je sve još u fazi testiranja. 

Share

Najnovije vesti


Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti. Kako biste ovo vreme...GLOVO nastavlja rad

U kompaniji Glovo naš glavni prioritet tokom ove epidemije uvek su bezbednost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenih, korisnika, kurira i partnera.

Vlada Srbije pokrenula je vanredne mere ograničenja kretanja i zatvaranje granica radi daljeg...Plazma Stiksi: Nova Plazma sa najviše čokolade ikad!

Kompanija Bambi, lider na konditorskom tržištu, rešila je da obraduje sve ljubitelje Plazme novim ukusima u svom portfoliju. Nakon Plazma Kocke koja je naišla na jako pozitivne reakcije kod potrošača, sada je predstavljen novi proizvod. Kako bi...Jovan Mrđenović kolumna

GOSPODINU S LJUBAVLJU

Ovo je pravi naslov za priču o Slobodanu Dakiću Daki, čuvenom ugostitelju iz Zemuna koji je marta 1981. godine otvorio kultni restoran Daka u mirnom kraju Zemuna, u Hercegovačkoj ulici. Time je počelo novo doba za...Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...