Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Lorenzo&Kakalamba dobitnik priznanja Ospitalita Italiana

Beogradski restoran Lorenzo&Kakalamba dobitnik je ovogodišnjeg priznanja Marchio Ospitalita Italiana, odnosno nagrade za italijansko gostoprimstvo u Srbiji, koju svake godine Komora italijansko-srpskih privrednika dodeljuje u ime italijanskog Nacionalnog instituta za istraživanja u turizmu.   

Svečana dodela priznanja održana je 21. februara u restoranu Lorenzo&Kakalamba. Tom prilikom je Sanji Đorđević, vlasnici ovog restorana, Oliver Lepori, generalni sekretar Komore italijansko-srpskih privrednika, uručio nagradnu plaketu.

- Ova nagrada znači da je restoran Lorenzo&Kakalamba prepoznat kao mesto u kom se koriste tradiconoalne italijanske namirnice, ali i tradicionalni srpski proizvodi, i da se jela pripremaju po zaštićenim receptima, od proizvoda sa zaštićenim poreklom i sa zaštićenih geografskih podneblja. To je veoma važno za prepoznatljivost italijanske kuhinje u svetu, kao i za održavanje visokog nivoa gostoprimstva – istakao je Lepori.

Sve namirnice u ovom restoranu, prema rečima Sanje Đorđević, pripremaju se na tradicionlana način, što je takođe jedan od razloga za dobijanje ovog priznanja.

- Moderne načine pripreme ne koristimo ne zato što ih ne poznajemo, već zato što  želimo kvalitet namirnica da zadržimo u što originalnijem obliku, pripremajući ih tradicionalno – rekla je Đorđevićeva.  

Projekat Ospitalita Italiana ostvaruje se zahvaljujući fondu Udruženja privrednih komora Italije i deo je međunarodne inicijative podstaknute željom da italijanski način ishrane i širom sveta pruži autentičan doživljaj italijanskog gostoprimstva. Realizuje se u 120 zemalja sveta, a ovo je četvrti put da se ova nagrada dodeljuje u Srbiji.

Ovo priznanje će restoran Lorenzo&Kakalamba upisati na mapu svetskih restorana sa italijanskom kuhinjom, koja je dostupna na internet stranicama zvaničnih italijanskih insitucija.   

Share