Home  //  Oprema

 

Zoltan Gali, kuvar iz opštine Ada u Vojvodini, skuvao je 10.374 sarme i tako postao Ginisov rekorder u spremanju ovog kulinarskog specijaliteta. Oborio je na taj način prethodni Ginisov rekord koji je dostigao kuvar iz Futoga, spremivši 6.556 sarmi, teških 925 kilograma. Sarme koje je Zoltan Gali zamotao bile su teške 1.400 kilograma.

 

U Americi je hrana iz automata postala najnoviji statusni simbol preko noći. U Los Anđelesu, kao predah prilikom kupovine, na  Beverly Hills Caviar mašinama možete da kupite ovu luksuznu hranu za 500 dolara po unci.

 

Britanska kompanija Costa Coffee predstavila je novi automat za kafu koji, između ostalog, koristi tehnologiju za prepoznavanje lica.

 

Ovogodišnji Međunarodni Sajam HoReCa opreme, deveti po redu, koji se od 23. do 26. februara odžava na Beogradskom sajmu okupiće brojne domaće i inostrane kompanije.