Home  //  Oprema  //  Vesti  //  Najuspešnija godina u turističkoj istoriji Zlatibora

Prema procenama Turističke organizacije Zlatibor, 2015. godina biće najuspešnija u istoriji turizma na ovoj planini – i po broju gostiju i po broju ostvarenih noćenja.

Na ruku Zlatiborcima išli vremenske prilike i u zimskoj i u letnjoj sezoni, ali rekordima su doprineli i promocija planine van granica Srbije i ulaganja u smeštajne kapacitete i turističku ponudu, piše Blic.

Za prvih sedam meseci turistička privreda Zlatibora beleži rast od 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine, i po broju gostiju i broju noćenja. Premda je skoro ceo avgust bio odlično popunjen, a sjajne su najave i za septembar i oktobar, prognoziramo da će Zlatibor u 2015. ostvariti rekordnih 1,4 miliona noćenja, - kaže Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor.

Veći rast zabeležen je u zimskoj nego u letnjoj sezoni, a tome je doprinelo preko 100 skijaških dana na Torniku. Letos, od 10. jula do 20. avgusta, na ovoj planini je dnevno odmaralo u proseku 20.000 ljudi.

- Popunjenost hotelskih kapaciteta tokom leta bila je preko 95 odsto, a u privatnom smeštaju nešto manje, s obrzirom na veliku ponudu. Svake godine se pojavi 500 do 700 novih ležaja koji ulaze u funkciju izdavanja u privatnom smeštaju, - ocenjuje Đurić.

U ukupnom broju gostuju sa 20 odsto učestvuju strani turisti, što je još jedan rekord Zlatibora. Uz tradicionalno najbrojnije goste iz Republike Srpske i Crne Gore, Zlatibor se može podičiti i masovnijom posetom iz Rusije, Nemačke, Holandije, Rumunije i Bugarske.

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...