Home  //  Oprema  //  Vesti  //  Na Bulevaru se grade dve kule

Dve kule sa po 14 spratova, u kojima će se nalaziti uprave javnih-komunalnih preduzeća, restorani, komercijalni i poslovni prostor, dve nove garaže, po jedna škola i vrtić, parkovi i pjacete, samo su deo onoga što je planirano u Bulevaru kralja Aleksandra, na potezu od Gospodara Vučića do Mite Ružića i Mis Irbijeve.

Prema nacrtu Plana detaljne regulacije, koji se nalazi na javnom uvidu a koji obuhvata delove Zvezdare, Liona i Dušanovca, planira se rekonstrukcija i širenje saobraćajne i infrastrukturne mreže i povećanje stambenog i poslovnog fonda, pišu Večernje novosti. 

Prizemni tržni centar ispred Doma zdravlja Zvezdara predviđen je za rušenje, baš kao i veći broj manjih kuća na čijem mestu bi nikle stambene zgrade, a veliku promenu doživela bi i Cvetkova pijaca. 

Pored modernizacije ispod nje će se graditi javna garaža, dok će druga biti u Ulici Živka Davidovića.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...