Home  //  Oprema  //  Vesti  //  Renoviran etno - restoran Jezerce na Borskom jezeru

Etno-restoran Jezerce na glavnoj plaži Borskog jezera, na mestu gde su nekada bile prodavnica i kafana je renoviran i već je otvorio vrata za prve goste.

Restoran je renoviran za samo dva meseca i uređen je u rustičnom stilu, a duh unikatnog prostora dale su mu zanimljive etno-dekoracije, suveniri i detalji sa tradicionalnom tematikom.

-Uspeli smo da za kratko vreme ovom napuštenom i oronulom montažnom objektu ponovo udahnemo život. Saniran je krov, urađena je ponovo termo-izolacija, sanitarni čvor, razvod struje i rasvete, kompletan prilaz restoranu, stepeništa, novi oluci. Restoran je obložen drvetom, a korišćen je i peskareni kamen, stare cigle. Od prirodnog materijala je i nameštaj, a potrudili smo se da planski odaberemo i živopisne detalje, tople boje i učinimo da prostor odiše uspomenama i bude prijatan, baš domaćinski kutak - navodi upravnica hotela Jezero Milica Milovanović u čijem će sastavu poslovati i Jezerce.

U ponudi Jezerceta su lokalni kulinarski specijaliteti, jedno od obeležja ovog kraja - kačamak i paprike sa sirom, vlaške palačinke, uštipci, razni sirevi, jagnjeće pečenje i to po cenama pristupačnijim nego u hotelu Jezero, piše list Danas. 

 

Milica Milovanović kaže da su sve to domaći specijaliteti za koje namirnice ili same proizvode kupuju od meštana okolnih sela.

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...