Home  //  Oprema  //  Vesti  //  Renoviran etno - restoran Jezerce na Borskom jezeru

Etno-restoran Jezerce na glavnoj plaži Borskog jezera, na mestu gde su nekada bile prodavnica i kafana je renoviran i već je otvorio vrata za prve goste.

Restoran je renoviran za samo dva meseca i uređen je u rustičnom stilu, a duh unikatnog prostora dale su mu zanimljive etno-dekoracije, suveniri i detalji sa tradicionalnom tematikom.

-Uspeli smo da za kratko vreme ovom napuštenom i oronulom montažnom objektu ponovo udahnemo život. Saniran je krov, urađena je ponovo termo-izolacija, sanitarni čvor, razvod struje i rasvete, kompletan prilaz restoranu, stepeništa, novi oluci. Restoran je obložen drvetom, a korišćen je i peskareni kamen, stare cigle. Od prirodnog materijala je i nameštaj, a potrudili smo se da planski odaberemo i živopisne detalje, tople boje i učinimo da prostor odiše uspomenama i bude prijatan, baš domaćinski kutak - navodi upravnica hotela Jezero Milica Milovanović u čijem će sastavu poslovati i Jezerce.

U ponudi Jezerceta su lokalni kulinarski specijaliteti, jedno od obeležja ovog kraja - kačamak i paprike sa sirom, vlaške palačinke, uštipci, razni sirevi, jagnjeće pečenje i to po cenama pristupačnijim nego u hotelu Jezero, piše list Danas. 

 

Milica Milovanović kaže da su sve to domaći specijaliteti za koje namirnice ili same proizvode kupuju od meštana okolnih sela.

Share