Home  //  Oprema  //  Vesti  //  Renoviran etno - restoran Jezerce na Borskom jezeru

Etno-restoran Jezerce na glavnoj plaži Borskog jezera, na mestu gde su nekada bile prodavnica i kafana je renoviran i već je otvorio vrata za prve goste.

Restoran je renoviran za samo dva meseca i uređen je u rustičnom stilu, a duh unikatnog prostora dale su mu zanimljive etno-dekoracije, suveniri i detalji sa tradicionalnom tematikom.

-Uspeli smo da za kratko vreme ovom napuštenom i oronulom montažnom objektu ponovo udahnemo život. Saniran je krov, urađena je ponovo termo-izolacija, sanitarni čvor, razvod struje i rasvete, kompletan prilaz restoranu, stepeništa, novi oluci. Restoran je obložen drvetom, a korišćen je i peskareni kamen, stare cigle. Od prirodnog materijala je i nameštaj, a potrudili smo se da planski odaberemo i živopisne detalje, tople boje i učinimo da prostor odiše uspomenama i bude prijatan, baš domaćinski kutak - navodi upravnica hotela Jezero Milica Milovanović u čijem će sastavu poslovati i Jezerce.

U ponudi Jezerceta su lokalni kulinarski specijaliteti, jedno od obeležja ovog kraja - kačamak i paprike sa sirom, vlaške palačinke, uštipci, razni sirevi, jagnjeće pečenje i to po cenama pristupačnijim nego u hotelu Jezero, piše list Danas. 

 

Milica Milovanović kaže da su sve to domaći specijaliteti za koje namirnice ili same proizvode kupuju od meštana okolnih sela.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...