Home  //  Oprema  //  Vesti  //  Na “Bir festu” mnogo dobre muzike i oko 40 vrsta piva

Na ovogodišnjem “Bir festu” , pored nastupa 34 benda,  posetioci će imati priliku da probaju oko  40 različitih vrsta piva.

Festival na kojem, od 19. do 23. Avgusta nastpaju "Riblja čorba", Neno Belan,  "Rundek kargo trio", "Babe",  "Bed kopi", "Ortodoks kelts", biće praznik muzike ali i piva.

- Ideja nije bila da pravimo klasičan muzički festival, zbog čega će "Bir fest" ostati besplatna manifestacija dobre muzike i velike lepeze pivskih ukusa. Ipak, izdržavanje od samog zakupa štandova nije dovoljno, jer piva koja nemaju fabrike u Srbiji, nemaju neki dugoročni interes za većim ulaganjem u marketing. Glavni stubovi finansiranja su samo nekoliko velikih "domaćih" pivara, zbog čega nam se pridružio i veći broj drugih sponzora da bi festival sa ovolikom produkcijom imao besplatan ulaz. Retko gde u Evropi možete čuti za džabe "Simpl majnds" ili "Stereo Emsi" i druge izvođače. Trudimo se da u granicama mogućnosti svaki segment festivala poboljšavamo - objašnjava za “Večernje novosti” Dejan Grastić jedan od osnivača “Bir festa”.

Iako organizatori nisu voljni  da govore o ciframa koje pivare izdvajaju za postavljanje svojih štandova, godinama se priča da bez 8.000-10.000 evra nije moguće predstaviti se na "Bir festu". A najveće kompanije, koje zakupe najviše prostora, sa velikim reklamama i nekoliko mega-štandova, izdvoje i skoro 100.000 evra.

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...