Home  //  Oprema  //  Vesti  //  Na “Bir festu” mnogo dobre muzike i oko 40 vrsta piva

Na ovogodišnjem “Bir festu” , pored nastupa 34 benda,  posetioci će imati priliku da probaju oko  40 različitih vrsta piva.

Festival na kojem, od 19. do 23. Avgusta nastpaju "Riblja čorba", Neno Belan,  "Rundek kargo trio", "Babe",  "Bed kopi", "Ortodoks kelts", biće praznik muzike ali i piva.

- Ideja nije bila da pravimo klasičan muzički festival, zbog čega će "Bir fest" ostati besplatna manifestacija dobre muzike i velike lepeze pivskih ukusa. Ipak, izdržavanje od samog zakupa štandova nije dovoljno, jer piva koja nemaju fabrike u Srbiji, nemaju neki dugoročni interes za većim ulaganjem u marketing. Glavni stubovi finansiranja su samo nekoliko velikih "domaćih" pivara, zbog čega nam se pridružio i veći broj drugih sponzora da bi festival sa ovolikom produkcijom imao besplatan ulaz. Retko gde u Evropi možete čuti za džabe "Simpl majnds" ili "Stereo Emsi" i druge izvođače. Trudimo se da u granicama mogućnosti svaki segment festivala poboljšavamo - objašnjava za “Večernje novosti” Dejan Grastić jedan od osnivača “Bir festa”.

Iako organizatori nisu voljni  da govore o ciframa koje pivare izdvajaju za postavljanje svojih štandova, godinama se priča da bez 8.000-10.000 evra nije moguće predstaviti se na "Bir festu". A najveće kompanije, koje zakupe najviše prostora, sa velikim reklamama i nekoliko mega-štandova, izdvoje i skoro 100.000 evra.

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...



Kako uspeti u ugostiteljstvu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

I naravno, sada se pitamo, kao što smo se uvek i pitali, šta je to što jedan restoran izbaci u orbitu, dok drugi propadaju uprkos velikim investicijama, mestu na kome se nalaze, stilu, nameštaju, izboru jela i pića,...