Home  //  Oprema  //  Vesti

Na ekskluzivnom događaju održanom u novom londonskom umetničkom kompleksu Printworks, brend Ballantine’s edstavio saradnju sa reperom Reeps One i jedinstvene audio vizualizacije najnovije Ballantine’s True Music serije.

 

Kompanija Gastromaster, koja se bavi projektovanjem, opremanjem, proizvodnjom i servisom ugostiteljske opreme izlagaće na ovogodišnjem sajmu turizma.

 

Pri opremanju ili renoviranju enterijera ugostiteljskih objekata, ključno je stvaranje ambijenta u kom će se gosti osećati prijatno i udobno, i što je najvažnije, poželeti da se vrate.

 

Prijatna atmosfera i komfor su ključni zahtevi koje mora da zadovolji enterijer u ugostiteljskim objektima, jer njihov uspeh upravo zavisi od jedinstvenog ugođaja i želje za ponovnom posetom.

 

Hotelska kompanija MK Mountain Resort sa Kopaonika dobitnik je priznanja Brand Leader Award za lidera planinskog turizma u Jugoistočnoj Evropi.

 

Prema procenama Turističke organizacije Zlatibor, 2015. godina biće najuspešnija u istoriji turizma na ovoj planini – i po broju gostiju i po broju ostvarenih noćenja.

 

Dve kule sa po 14 spratova, u kojima će se nalaziti uprave javnih-komunalnih preduzeća, restorani, komercijalni i poslovni prostor, dve nove garaže, po jedna škola i vrtić, parkovi i pjacete, samo su deo onoga što je planirano u Bulevaru kralja Aleksandra, na potezu od Gospodara Vučića do Mite Ružića i Mis Irbijeve.

 

Etno-restoran Jezerce na glavnoj plaži Borskog jezera, na mestu gde su nekada bile prodavnica i kafana je renoviran i već je otvorio vrata za prve goste.

 

Na ovogodišnjem “Bir festu” , pored nastupa 34 benda,  posetioci će imati priliku da probaju oko  40 različitih vrsta piva.

 

Balansirajući držač za vinoInovativni dizajn i funkcionalnost odlika su ovog kreativnog držača za vino brenda Invotis. 

 

Štapići za višekratnu upotrebu u obliku ribica brenda Fred&Friends odlična su zamena za čačkalice, bilo da je reč o maslinama na tanjiru ili u alkoholnim pićima i koktelima. 

 

Gotovo u svim ugostiteljskim objektima, pa čak i u noćnim klubovima i barovima na meniju se nalaze sendviči, bilo da je reč o doručku, malim zalogajima ili pak, gurmanskim sendvičima koji posle burne noći vraćaju u život.

 

Ukoliko ste se odlučili da na meni vašeg restorana, kafića ili bara uvedete organsku hranu ili takozvani zdrav meni idealno rešenje za vas je multipraktična polipropilenska korpa za kuvanje i barenje povrća koja na naše tržište stiže iz poznate JosephJoseph radionice.

 

Jestivu čašu sa ukusom grejpfruta dizajnirali su Čelsi Briganti i Laj En Taker. Naime, frustrirani količinom ambalaže za jednokratnu upotrebu došli su na ideju da kreiraju čašu koja izgleda potpuno isto kao staklena. 

 

Gotovo svaki restoran, pa čak i mnogi kafići i barovi na meniju imaju doručak, a kako kažu ugostitelji, sve je više gostiju koji praktikuju da doručkuju u omiljenom lokalu. S obzirom na to da se u ponudi najčešće nalaze omleti ili jaja na oko, budite sigurni da ćete obradovati goste ukoliko im doručak servirate u obliku srca.

 

Vadičep žaba idealan je gedžet za otkačene bartendere

 

Kroz seriju promotivnih akcija, kompanija Smart pro, tokom jula na našem tržištu predstaviće italijanskog proizvođača rashladnih vitrina Enofrigo.

 

Vintidž stil popularan je i kada je reč o uređenju enterijera u ugostiteljskim objektima u našoj zemlji. Sijalice i lusteri najtraženiji su predmeti, što zbog osvetljenja lokala, što zbog neodoljivog izgleda koji podseća na period od dvadesetih do sedamdesetih godina prošlog veka. 

 

Napravljena od armiranog stakla sa neklizajućim gumenim nogicama, multifunkcionlana daska za sečenje brenda JosephJoseph potpuno je bezbedna za hranu. Otporna je na fleke i čini higijensku radnu površinu za pripremanje svih tipova hrane.

 

Izum pod nazivom I-kul lansirala je grupa momaka iz Danske kako bi ohladili pivo bez frižidera i struje. 

 

Dobro vino je osnovni element nezaboravnih večeri, ali samo ako se servira na tačno određenoj temperaturi. Termometar za vino poznatog brenda Kikerland pokazuje koliko bi trebalo da bude rashlađena određena vrsta vina, kao i kada je spremno za konzumiranje.

 

Inovativna sušilica za posuđe poznatog brenda JosephJoseph osim što je moderno dizajnirana, za razliku od drugih sušilica ima fleksibilna rebra koja posuđe drže fiksirano na mestu sprečavajući da se ono izgrebe, sklizne ili polomi.

 

Neobično dizajniran vinski čep poznatog brenda Fred&Friends još na prvi pogled oduševljava. Kada za šankom omiljenog bara ili kafića ugledate flašu vina zatvorenu minijaturnom bananom nećete moći da skinete osmeh sa lica. 

 

Savršeno rešenje za pravu meru obroka stiže iz kreativne radionice dvojca JosephJoseph. Merač za špagete odlična je alatka za ugostiteljske radnike koji rade u italijanskim restoranima i špageterijama u našoj zemlji.

 

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...