Home  //  Oprema  //  Nove tehnologije  //  Elektronski dozer za sipanje pića

Vlasnici ugostiteljskih objekata, ali i posetioci lokala u Srbiji konačno mogu da budu sigurni da će dobiti tačnu dozu naručenog pića. Naime, kompanija Monego plasirala je na srpsko tržište elektronski dozer za piće koji onemogućava proizvoljnost u sipanju pića. 

Proizvod funkcioniše tako što svaki šanker ili konobar ima svoj sigurnosni ključ koji omogućava registrovanje pića pod njegovim imenom (opcija koju vlasnik uređaja može po potrebi uključiti ili isključiti, ali se registracija pića obavlja u obe opcije). E-dozer registruje svako piće koje se upotrebi, uključujući i podatak o tome koja je vrsta pića korišćena u pripremi svake porudžbine, koja je vrsta votke korišćena u određenom koktelu i sl. Ti podaci se mogu uporediti s trenutnim zalihama pića kako bi se utvrdila neka eventualna nedozvoljena radnja. Kada se koristi ovaj aparat, nije moguće koristiti neko piće a da to ne bude registrovano. Upotreba E dozera omogućava i pregled svih artikala u ugostiteljskom objektu, veliki broj opcija tako da se uređaj lako prilagođava poslovanju u konkretnom objektu… E dozer obezbeđuje i različite vrste izveštaja kao što su oni o prometu, popisu potrošnje svakog konobara po smeni, popis potrošnje po smeni, čuvanje starih izveštaja i sve to na maternjem jeziku.

Proizvođač je poznata nemačka firma Microcos GmbH, a generalni zastupnik za područje Balkana je kompanija Monego.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...