Home  //  Management

Nacionalni park u Meksiku, Majanski Tulum, naplaćivaće 2,42 dolara za pravljenje selfija na njihovom tlu.

 

Nekada dostupne samo za državnu elitu i najviđenije pojedince, čuvene Rimske Terme, otvorile su svoja vrata za posetioce iz celog sveta. 

 

Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić, zajedno sa Antoniom Pasarelom, stalnim gostom restorana Na ćošku, u kom su radili, pre pet godina otvorili su Homu, fine dining restoran. Danas, nakon pola decenije uspešnog poslovanja i nesmanjenog entuzijazma, Homa je mesto u koje se gosti redovno vraćaju, mesto na kom se pomeraju granice moderne gastronomije i u kome su jela kompleksna i slasna, mesto koje se nalazi na listi top 12 preporučenih restorana časopisa CaféBar network 

 

Luksuzni hotel sa četiri ili pet zvezdica, uprkos negodovanju lokalnog stanovništva, biće izgrađen na ostrvu Lastavica, na prostoru tvrđave Mamula, u Crnoj Gori.

 

Hotelski lanac Hyatt u 2015. godini je u svojih 250 hotela pronašao zloćudni softver za koji postoji mogućnost da je krao brojeve kartica gostiju.

 

Uvrstili su je i među najbezbednije avio-kompanije u regionu dodelivši joj šest zvezdica za bezbednost

 

Zemlja partner biće Republika Slovenija, a prema najavama organizatora, očekuje se da će na ovoj manifestaciji koja se održava po 38. put, biti još više posetilaca nego 2015. godine.

 

Autor teksta o Crnoj Gori, Tomas Hodžkinson, navodi da je jeftinija od francuske rivijere i sa manjim gužvama.

 

Prema izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, svi kafići i restorani će biti nepušački, dok će pušenje biti dozvoljeno samo u letnjim baštama.

 

 

Kakvu godinu očekuju ugostitelji

 

Lars Ekberg, kuvar

Poznato je da kuhinja jedne države govori mnogo o njenim stanovnicima, njihovom mentalitetu i načinu života. Šveđani vole inovativnost, dok njihovi kuvari širom sveta inspirišu ljude da se hrane zdravo. Nas je inspirisao Lars Ekberg (35), glavni kuvar u Ambasadi Švedske u Beogradu

 

Aleksandar Škipić, ugostitelj

Našeg kolumnistu Aleksandra Škipića zatekli smo jednog jutra u jednom od novih beogradskih lokala. Da li je on otvorio novi lokal? Nije, ali kao konsultant za sektor hrane pomaže pri otvaranju tog objekta. I eto teme razgovora za CaféBar network – otvaranje lokala i sve što je značajno prilikom pokretanja ugostiteljstkog posla. 

U priči s Aleksandrom Škipićem, između ostalog, potvrdili smo i ono o čemu je već pisao u svojim kolumnama za naš časopis.