Home  //  Management

U Novom Sadu stupila je na snagu odluka grada da svi klubovi i lokali vikendom moraju biti zatvoreni u ponoć, a radnim danima i sat ranije. To je negativno uticalo na poslovanje ugostitelja jer su mnogi od njih sada primorani da ugase svoje poslove pošto ih ta odluka, kako kažu, tera u bankrot 

 

Bašte u centralnoj beogradskoj ulici Knez Mihailovoj često su omiljena mesta za predah kako turistima, tako i Beograđanima. Čim počne lepo vreme, već se podrazumeva da će skoro svi stolovi u lokalima u pešačkoj zoni biti popunjeni i to tokom celog dana. Međutim, ove godine, gradske vlasti su se namerile da to promene. Kako tvrde, kafići i restorani ne poštuju propise, pa često izlaze van okvira za koje su dobili dozvolu, time ugrožavajući kretanje pešaka

 

Keti je Katarina Janković,  vlasnica i direktorka firme City Co, koja se bavi uvozom, distribucijom i proizvodnjom profesionalne opreme za restorane, kafiće, klubove, pekare, picerije, poslastičarnice, hotele, ketering, fast food restorane, firme koja ove godine slavi deceniju uspešnog poslovanja. Osim toga, Keti je i majka dvoje dece i odlično se snalazi u obe životne uloge

 

Ekipa CaféBar networka obišla je najpopularnija beogradska klaberska mesta na vodi i na licu mesta proverila kako izgleda provod na rekama

 

Đorđe Pavlov, ugostitelj

Već godinama jedem isključivo u kafani, i to 90 odsto u svojoj. I uvek sam u vreme ručka i večere u kafani. To je moja radna obaveza. U Skadarliji retko ko menja jelovnik, jer se zna, Skadarlija je za nacionalne specijalitete. Mislim da je to greška. Da bi bio uspešan, restoran mora da uvodi novine, da menja jelovnik... Eto, na primer, ja sam sad ubacio i sos od nara, koji daje drugačiji, nov ukus starim, tradicionalnim jelima

 

Izgledajte moderno i trendi, pa čak i u sportskom izdanju! 

 

Evo nam došlo opet, i proleće i bašte. Ruku na srce, zima kakva je bila, da je zakon drukčiji (a trebalo bi), komotno smo mogli da je preko dana presedimo i ispred lokala. A kakav se zakon sprema, pušači će sledeću sigurno! (Da smo jasni, ja sam od onih koji su protiv zakona o zabrani pušenja u lokalima. Em sam pušač, em to nikako nije dobro za biznis. Ni-ka-ko!) Ali „žalba ne odlaže izvršenje”, pa na stranu to. Uživaćemo dok možemo, a posledice će nas stići kasnije, kao i za ostale stvari, kao i uvek

 

Aktuelno: kategorizacija restorana

Pre više od deceniju, nedovoljno poznavanje ugostiteljske grane prouzrokovalo je dosta problema na restoraterskoj sceni Srbije. Danas Udruženje ugostitelja Beograda i Hores predano rade na dobrovoljnoj kategorizaciji restorana vodeći se principom bolje sprečiti nego lečiti

 

Razlikuje se od tradicionalnih hotela jer je tehnološki u potpunosti prilagođen mladima.

 

Imaće 125 soba i apartmana sa pogledom na grad i na Savu.

 

Na mestu nekadašnje pivare Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija, na parkingu u Cetinjskoj 15, smešten je čitav niz klubova. Kilometarski redovi za ulazak u klubove i ogromna cirkulacija ljudi po kvartu obećavaju dobru zabavu. Konkurencija je zdrava, a među ugostiteljima vlada prava komšijska atmosfera 

 

Dejan Maksimović Maks

chef u rezidenciji kraljevine norveške

 

Mašta o tome da radi u mirnom, malom porodičnom restoranu poput onih u francuskim provansama. Kada ne kuva, onda roni, trči ili vozi bicikl, a od stresnog dana opušta se slikajući motive iz snova