Home  //  Management

Đorđe Pavlov, ugostitelj

Već godinama jedem isključivo u kafani, i to 90 odsto u svojoj. I uvek sam u vreme ručka i večere u kafani. To je moja radna obaveza. U Skadarliji retko ko menja jelovnik, jer se zna, Skadarlija je za nacionalne specijalitete. Mislim da je to greška. Da bi bio uspešan, restoran mora da uvodi novine, da menja jelovnik... Eto, na primer, ja sam sad ubacio i sos od nara, koji daje drugačiji, nov ukus starim, tradicionalnim jelima

 

Izgledajte moderno i trendi, pa čak i u sportskom izdanju! 

 

Evo nam došlo opet, i proleće i bašte. Ruku na srce, zima kakva je bila, da je zakon drukčiji (a trebalo bi), komotno smo mogli da je preko dana presedimo i ispred lokala. A kakav se zakon sprema, pušači će sledeću sigurno! (Da smo jasni, ja sam od onih koji su protiv zakona o zabrani pušenja u lokalima. Em sam pušač, em to nikako nije dobro za biznis. Ni-ka-ko!) Ali „žalba ne odlaže izvršenje”, pa na stranu to. Uživaćemo dok možemo, a posledice će nas stići kasnije, kao i za ostale stvari, kao i uvek

 

Aktuelno: kategorizacija restorana

Pre više od deceniju, nedovoljno poznavanje ugostiteljske grane prouzrokovalo je dosta problema na restoraterskoj sceni Srbije. Danas Udruženje ugostitelja Beograda i Hores predano rade na dobrovoljnoj kategorizaciji restorana vodeći se principom bolje sprečiti nego lečiti

 

Razlikuje se od tradicionalnih hotela jer je tehnološki u potpunosti prilagođen mladima.

 

Imaće 125 soba i apartmana sa pogledom na grad i na Savu.

 

Na mestu nekadašnje pivare Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija, na parkingu u Cetinjskoj 15, smešten je čitav niz klubova. Kilometarski redovi za ulazak u klubove i ogromna cirkulacija ljudi po kvartu obećavaju dobru zabavu. Konkurencija je zdrava, a među ugostiteljima vlada prava komšijska atmosfera 

 

Dejan Maksimović Maks

chef u rezidenciji kraljevine norveške

 

Mašta o tome da radi u mirnom, malom porodičnom restoranu poput onih u francuskim provansama. Kada ne kuva, onda roni, trči ili vozi bicikl, a od stresnog dana opušta se slikajući motive iz snova

 

Đorđe Pavlov
Nikola Dimitrijević praktično živi u Franšu i zato je Franš kultni restoran! 

 

Kako bi što više porodica posetilo Njujork, gradske vlasti grada osmislile su jednogodišnju kampanju koja će u nardenom periodu biti promovisana u tržnim centrima u Los Anđelesu, Čikagu, San Francisku, Dalasu, Denveru, Majamiju, Bostonu i Njujorku

 

Jedan od najvećih muzičkih festivala u zemlji, Lovefest, ovog avgusta doživeće svoje deseto jubilarno izdanje, a prve rođendanske žurke biće održane 22. I 23. aprila u beogradskom Hangaru.

 

Zahvaljujući novom dizajnu putnici će imati više prostora za noge, veće kasete za prtljag i toalete sa smart tehnologijom koja podrazumeva antibakterijske površine, samočisteće toalete i opuštajuću muziku.