Home  //  Management

Veliki izazov s kojim se ugostitelji susreću jeste nedostatak edukovanih kadrova.... 

Ja bih u ugostiteljske škole uveo bonton, koji bi učenici izučavali tokom sve tri godine školovanja. Konobari u školi nauče da nose, ali ne i da posluže, a pre svega ne umeju lepo da se ponašaju. Prilikom izbora konobara važno mi je samo da bude lepo vaspitan, da ima stav i da ume da hoda, sve ostalo može da se nauči – kaže Nikola Dimitrijević, vlasnik restorana Franš

 

Ekskluzivno za CaféBar network

Chef koji je kuvao za britansku kraljevsku porodicu i Džimija Kartera, bivšeg američkog predsednika, nedavno je posetio Beograd da bi s mladim šefom hotela Metropol Palace Dimitrijem Acevskim kreirao jelovnik za božićnu gala večeru. Đanfranko Kjarini (Gianfranco Chiarini) do sada je obišao 145 zemalja, radio u restoranima sa tri Mišlenove zvezdice i najluksuznijim hotelima širom sveta

 

Miloš Janošević počeo je da se bavi poslom barmena pre četiri godine kada se upisao na kurs koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi, posle završene obuke dobio je posao u centru Udruženja barmena Srbije, lokalu Bar Central. Njegovu posvećenost i talenat prepoznali su iskusniji barmeni pod čijim je mentorstvom nastavio da se usavršava

 

Miloš sa predsednikom IBA Ronom Busmanom

 

 

 

 

 

Miloš Janošević, dvadesetpetogodišnji barmen iz Beograda, postao je šampion u Tokiju, u Japanu, na svetskom takmičenju barmena u kategoriji Bartenders Choice. Miloš se time upisao u istoriju srpskog bartendinga, a to priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije od kada se takmiči na svetskim šampionatima. 

CaféBar network donosi ekskluzivnu priču iz Tokija

 

Darko Matejić

Konobar u Bistro du Vin

Da glavni grad nikad ne spava najbolje znaju njegovi najverniji čuvari, oni koji dočekuju nasmejane mušterije i ispraćaju umorne goste. Ipak, posetioci kafića i restorana retko kad pomisle da iza njihovih širokih osmeha stoje isti ljudski problemi s kojima se svi suočavamo. Kako ostati priseban i nadasve ljubazan, objašnjava nam Darko, prijatni konobar vinarije Bistro du Vin

 

Filip Ćirić, ugostitelj

Sećam se i da je sve funkcionisalo po principu robne razmene. Ti imaš kvalitetno brašno, ja ti dam rakiju i slično. Mislim da gastronomija i dan-danas tako funkcioniše u Pirotu, naravno samo na moderniji način

 

Đorđe Pavlov

ugostitelj

Beograd ima fantastične ugostiteljske objekte, lokale na kojima bi mu svet pozavideo. Dobri primeri za to su Beton hala, Savamala i Cetinjska. Ali džabe kada će Cetinjsku zatvoriti stanari kojima smeta buka, a buke iz lokala gotovo da i nema

 

Đorđe Bulatović

kuvar restorana Miamiam

Kuvanje je psihički težak posao, pre svega za mlade koji se prvi put susreću s tom vrstom odgovornosti

 

Vojin je zamenio Lazara Petrovića, koji je prešao na poziciju direktora kompanije Delta DMD.

 

U hotelu 88Rooms u Beogradu juče je održana press konferencija povodom festivala Youtube kulture kod nas...

 

Srpska asocijacija menadžera (SAM) svoje aktivnosti nakon „letnje pauze“ započela je sada već tradicionalnim After Holiday koktelom, organizovanom u baštu hotela Crowne Plaza u Beogradu. 

 

Ugostitelji, proverite sve segmente svog poslovanja i zaslužite mesto među restoranima koji će biti preporučeni jer akcija CaféBar network recommends 2017 uveliko traje!