Home  //  Management

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!

 

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa

 

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta svakodnevno se radi

 

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom u svetskim restoranima sa Mišlenovim zvezdicama

 

 Retke su svetske metropole koje mogu da se pohvale svojim vinom kao Beč i Njujork. Tu privilegiju sada stiče i Beograd, čime se otvaraju velike mogućnosti za razvoj gradske vinske scene  

 

 Pre nego što se upustite u ugostiteljski biznis i počnete da ulažete novac, razmislite o lokaciji, ciljnoj grupi i konceptu lokala. Kada to izaberete, kažu iskusni ugostitelji, počinje „igranka bez prestanka”. Svako ko otvara restoran prvo mora dobro da razmisli o tome da li u životu želi da se bavi ugostiteljstvom. To je nesumnjivo prvi korak. Ali nama nije namera da vas uplašimo i odgovorimo od ugostiteljstva, već samo da vam skrenemo pažnju na neke stavke koje umnogome mogu da vam olakšaju poslovanje, a ukoliko na vreme „budete pametni”, smanjićete troškove i povećati promet 

 

Novogodišnja anketa ugostitelja

 

Doček Nove godine je prošao. Korporativne proslave i druženja bili su odlična prilika za zaradu krajem decembra. Sada kada je sve gotovo, ugostitelje očekuju „najduži” meseci u godini, januar i februar. To je period kada je malo gostiju, kada ne rade bašte i svi čekaju neko lepše vreme. Zato, ako strahujete kako ćete preživeti zimu, otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da zaradite više nego ikada pre

 

U prošlom broju pokrenuli smo akciju da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati

 

Distributeri časopisa Cafebar network Spirit&Food

Kada smo prvi put pre nekoliko godina posetili distributere našeg časopisa, distributersku kuću Spirit&Food, kancelarije i magacin nalazili su se u Zemunu. U međuvremenu su se zbog proširenja obima posla preselili na novu lokaciju

 

PROVOD NA UGOVOR (2)

Iako je davno prošlo vreme kada su muzičari mesecima nastupali u jednom lokalu, novi kolektivni ugovor o izvođačkom radu ugostitelje stavlja u poziciju poslodavaca muzičarima, što im, kažu, nikako ne odgovara! 

 

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi put bili su smešteni na dve lokacije, u hotelu Radisson Blu Scandinavia i DGI-byens hotelu