Home  //  Management

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno obavljanje izvesne fiziološke potrebe, a u ostatku bazena ne...

 

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan najbolje pokazuje to što je u kuhniju hotela Square Nine ušetao s radiom. Tetovaže doprinose njegovom autentičnom izgledu, a on uživa u tome da jede burek i da se ponaša kao tipičan Dorćolac iz Berlina. 

Razgovor s Eyckom, podrazumeva se, pratila je i degustacija novog menija...

 

Piše: Deana Dimitrijević

Ista prava za pušače i nepušače

Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, koji je stupio na snagu 2010. nalagao je da ugostiteljski objekti veći od 80 kvadrata podele lokal na pušačku i nepušačku salu. Osim toga, Zakon je predviđao i da prostor u kome je zabranjeno pušenje zauzima najmanje 50 odsto ukupne kvadrature lokala. U beogradskom restoranu Franš nije mogla da se napravi takva podela. Po Zakonu, veći prostor bio je određen za pušače. Danas pušačka sala u Franšu ima 60, a nepušačka 110 mesta...

 

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...

 

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske, skandinavske...

 

(in memoriam Paul Bocuse 1926-2018)

Kad dođe vreme završiću u rerni

Jedan od najcenjenijih francuskih šefova Pol Bokiz, umro je krajem januara u 91. godini. 

 

Uroš Urošević, Rukovodilac za odnose sa HoReCa kupcima

BLACK ANGSU

 

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!

 

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa

 

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta svakodnevno se radi

 

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom u svetskim restoranima sa Mišlenovim zvezdicama