Home  //  Management

Gde i kako odlagati plastiku ili staklo? Kako čuvati papirnu ambalažu? Može li neko sam da odveze otpad na deponiju ili to mora da uradi ovlašćena firma?

 

Odgovara Radmila Šerović, šef Odseka za upravljanje komunalnim i posebnim tokovima otpada, Odeljenje za upravljanje otpadom, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja

 


Meni je i jedan od najznačajnijih merčendajzing alata u ugostiteljstvu i trebalo bi da bude napisan tako da prodaje hranu

 

Jedini Srbin koji vodi kulinarski šou na srpskom jeziku na holandskom kanalu 24 kitchen pod nazivom Lako može svako

 

Kristin Krupin diplomirala je na smeru Umetnost u kulinarstvu na njujorškom Institutu za obrazovanje u kulinarstvu. Od tada, pola radnog vremena provodi na praksi u kuhinji njujorškog restorana sa Mišlenovim zvezdicama, dok ostatak radnog vremena provodi u istraživanju tržišta.

 

Kada se otvara novi lokal, ugostitelji su često u nedoumici gde i kako doći do dozvole opštinskih i gradskih vlasti za postavljanje reklame ili naziva lokala

 

Za meni se može reći i da je epicentar restorana jer se sve vrti oko njega — namirnice koje se nabavljaju svakog dana, dizajn i opremljenost kuhinje, organizacija osoblja, izbor vina koje se slaže s hranom

 

Većina hotela u Srbiji danas ima dve ili tri zvezdice, a kriterijumi predviđeni novim pravilnikom tu strukturu će, u prvom trenutku, dodatno pogoršati, ocenjuju stručnjaci

 

Iako se u jednom restoranu prosečne veličine mesečno može nakupiti na desetine, pa i stotine kilograma organskog i neorganskog otpada, reciklaža u ugostiteljstvu je u povoju