Home  //  Management  //  Aktuelnosti


Na ovogodišnjoj svetskoj izložbi Expo 2015 u Milanu, čija je centralna tema Nahranimo planetu. Energija života, u sklopu manifestacije Dani Beograda predstavljeni su turistički potencijali našeg glavnog grada, a među njima i Tranzit bar, koji na autentičan način spaja tradiciju beogradske klupske scene, nove svetske ugostiteljske trendove i savremenu kuhinju. 

 

Proizvođači jakih alkoholnih pića u Srbiji ubuduće će moći da se bave tom delatnošću uz jednostavnije uslove i manje troškove, pa time da budu konkurentniji na stranim tržištima.

 

Britanski Independent ponovo je preporučio svojim čitaocima da posete Beograd, ovog puta u dvodnevnom aranžmanu. Prema pisanju novinarke Independenta, zbog brojnih kulturnih dešavanja i festivala, sada je pravo vreme za posetu prestonici Srbije. Pogledajte kako bi izgledala njena preporuka dvodnevne posete Beogradu.

 

Budući da bugarski poslanici žele bliže da se upoznaju sa hotelskim i restoranskim kapacitetima, muzejima i mogućnošću dovođenja gostiju na najznačajnije turističke i kulturne manifestacije istočne Srbije, u saradnji sa opštinskim Turističkim organizacijama iz Knjaževca, Sokobanje, Boljevca, Bora, Negotina, Kladova, Zaječara i Majdanpeka, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije iz Zaječara uz pomoć Ambasade Republike Srbije u Sofiji organizovala je poslovni sastanak i predstavila turističku ponudu istočne Srbije.

 

Turisti često gube iz vida da ne postoji jedinstven sistem rangiranja hotela. Svaka zemlja odlučuje koje standarde hotel mora da zadovolji da bi dobio određeni broj zvezdica, pa je u Velikoj Britaniji, recimo, prioritet vrhunska usluga, dok se u Italiji fokusiraju na čistoću.

 

Gradska uprava za privredu pozvala je građane Novog Sada i udruženja da do 1. oktobra u javnoj raspravi iznesu svoje mišljenje i sugestije o nacrtu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata. Udruženje ugostitelja Novog Sada ipak neće podržati ovaj nacrt.

 

U restoranima su recepti jedna od glavnih tema. Međutim, recepti za hranu nisu jedini bitni u vođenju ugostiteljskog objekta. Dairy Queen više od 70 godina primenjuje jedan jednostavan recept za uspeh.

 


Kako bi se izbegla razna improvizovana pomagala za fiskalne račune u ugostiteljskim objektima, pojavio se najnoviji proizvod – držač za račune.

 

Od 16. do 19. jula u Laškom na pet scena biće održano više od 50 nastupa izvođača iz 17 zemalja.

 

U Srbiji će ovog leta biti najveći pab na otvorenom. Radi se o Beer Gardenu, koji će biti otvoren od 10. jula do 12. avgusta.

 

Rej Vilijams je domaćin emisije o putovanjima. On je jeo u Mekdonaldsovim restoranima u čak 34 zemlje i poredio je ukuse.

 

Marketing u ugostiteljstvu je veoma bitan, a kakve sve ideje padaju na pamet ugostiteljima, pokazaće ovaj članak. Jedan restoran spreman je da svojim gostima uruči vaučer u iznosu od 10.000 dolara ako svoje dete nazovu Kvinoja.

 

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.



Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.



Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.



Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.



Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.