Home  //  Management  //  Aktuelnosti

Svoj prepoznatljivi brzi način ishrane na jednu noć Mekdonalds je zamenio luksuznom večerom od tri ganga u pop-up restoranu u Tokiju. 20 srećnih dobitnika je tako dobilo priliku da uživa na visokoj nozi u meniju koji je počinjao s Vichyssoise Mac čorbom od koumpirića i salatom pretvorenom u žele, nakon čega je usledio Fresh Mac burger i ledeni čaj u čaši za vino.

 

Hotel, koji je najstariji i jedini hotel lociran u centru istorijskog grada Rovinj, raspolaže kolekcijom od preko 100 umetničkih dela svetski renomiranih umetnika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Nemačke i Francuske, kao i umetničkim instalacijama kreiranim posebno za luksuzni hrvatski hotel.

 

Velikoj Britaniji će do 2022. godine biti potrebno 993.000 radnika u oblasti ugostiteljstva i uslužnih delatnosti, od kojih će čak 870.000 njih zameniti trenutno zaposlene u tom sektoru.

 

Dobro očuvani primerak gastronomskog vodiča "Mišlen" (Michelin) iz 1900. godine, prodat je na aukciji u Francuskoj po rekordnoj ceni od 22 hiljade evra.

 

Jedinstvena zbirka hotelske ponude, "Vodič hotelske privrede Srbije", na kojoj je mesto našlo više od 300 odabranih hotela, najnoviji je projekat Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije – HORES.

 

Promocijom za medije, održanom u bašti Tranzita, kompanija Carlsberg Srbija predstavila je potrošačima novi brend u svom portfoliju. Radi se o španskom svetlom pivu, San Miguel FRESCA. 

 


Na ovogodišnjoj svetskoj izložbi Expo 2015 u Milanu, čija je centralna tema Nahranimo planetu. Energija života, u sklopu manifestacije Dani Beograda predstavljeni su turistički potencijali našeg glavnog grada, a među njima i Tranzit bar, koji na autentičan način spaja tradiciju beogradske klupske scene, nove svetske ugostiteljske trendove i savremenu kuhinju. 

 

Proizvođači jakih alkoholnih pića u Srbiji ubuduće će moći da se bave tom delatnošću uz jednostavnije uslove i manje troškove, pa time da budu konkurentniji na stranim tržištima.

 

Britanski Independent ponovo je preporučio svojim čitaocima da posete Beograd, ovog puta u dvodnevnom aranžmanu. Prema pisanju novinarke Independenta, zbog brojnih kulturnih dešavanja i festivala, sada je pravo vreme za posetu prestonici Srbije. Pogledajte kako bi izgledala njena preporuka dvodnevne posete Beogradu.

 

Budući da bugarski poslanici žele bliže da se upoznaju sa hotelskim i restoranskim kapacitetima, muzejima i mogućnošću dovođenja gostiju na najznačajnije turističke i kulturne manifestacije istočne Srbije, u saradnji sa opštinskim Turističkim organizacijama iz Knjaževca, Sokobanje, Boljevca, Bora, Negotina, Kladova, Zaječara i Majdanpeka, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije iz Zaječara uz pomoć Ambasade Republike Srbije u Sofiji organizovala je poslovni sastanak i predstavila turističku ponudu istočne Srbije.

 

Turisti često gube iz vida da ne postoji jedinstven sistem rangiranja hotela. Svaka zemlja odlučuje koje standarde hotel mora da zadovolji da bi dobio određeni broj zvezdica, pa je u Velikoj Britaniji, recimo, prioritet vrhunska usluga, dok se u Italiji fokusiraju na čistoću.

 

Gradska uprava za privredu pozvala je građane Novog Sada i udruženja da do 1. oktobra u javnoj raspravi iznesu svoje mišljenje i sugestije o nacrtu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata. Udruženje ugostitelja Novog Sada ipak neće podržati ovaj nacrt.

 

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...



Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 



Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...



Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar



Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.