Home  //  Management  //  Aktuelnosti

Britanski Independent ponovo je preporučio svojim čitaocima da posete Beograd, ovog puta u dvodnevnom aranžmanu. Prema pisanju novinarke Independenta, zbog brojnih kulturnih dešavanja i festivala, sada je pravo vreme za posetu prestonici Srbije. Pogledajte kako bi izgledala njena preporuka dvodnevne posete Beogradu.

 

Budući da bugarski poslanici žele bliže da se upoznaju sa hotelskim i restoranskim kapacitetima, muzejima i mogućnošću dovođenja gostiju na najznačajnije turističke i kulturne manifestacije istočne Srbije, u saradnji sa opštinskim Turističkim organizacijama iz Knjaževca, Sokobanje, Boljevca, Bora, Negotina, Kladova, Zaječara i Majdanpeka, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije iz Zaječara uz pomoć Ambasade Republike Srbije u Sofiji organizovala je poslovni sastanak i predstavila turističku ponudu istočne Srbije.

 

Turisti često gube iz vida da ne postoji jedinstven sistem rangiranja hotela. Svaka zemlja odlučuje koje standarde hotel mora da zadovolji da bi dobio određeni broj zvezdica, pa je u Velikoj Britaniji, recimo, prioritet vrhunska usluga, dok se u Italiji fokusiraju na čistoću.

 

Gradska uprava za privredu pozvala je građane Novog Sada i udruženja da do 1. oktobra u javnoj raspravi iznesu svoje mišljenje i sugestije o nacrtu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata. Udruženje ugostitelja Novog Sada ipak neće podržati ovaj nacrt.

 

U restoranima su recepti jedna od glavnih tema. Međutim, recepti za hranu nisu jedini bitni u vođenju ugostiteljskog objekta. Dairy Queen više od 70 godina primenjuje jedan jednostavan recept za uspeh.

 


Kako bi se izbegla razna improvizovana pomagala za fiskalne račune u ugostiteljskim objektima, pojavio se najnoviji proizvod – držač za račune.

 

Od 16. do 19. jula u Laškom na pet scena biće održano više od 50 nastupa izvođača iz 17 zemalja.

 

U Srbiji će ovog leta biti najveći pab na otvorenom. Radi se o Beer Gardenu, koji će biti otvoren od 10. jula do 12. avgusta.

 

Rej Vilijams je domaćin emisije o putovanjima. On je jeo u Mekdonaldsovim restoranima u čak 34 zemlje i poredio je ukuse.

 

Marketing u ugostiteljstvu je veoma bitan, a kakve sve ideje padaju na pamet ugostiteljima, pokazaće ovaj članak. Jedan restoran spreman je da svojim gostima uruči vaučer u iznosu od 10.000 dolara ako svoje dete nazovu Kvinoja.

 

Ljudi su u stanju da se takmiče maltene u svemu, čak i u ispijanju vrućih pića. Ovaj kompetitivni duh izrodio je World Cup Tasters Championsihp – takmičenje u ispijanju kafe.

 

Vinarija Vinum, koja godišnje proizvodi 25.000 litara vina, svoje učešće na ovogodišnjem Decanteru završila je veoma uspešno sa brojim pohvalama suvignon blaca.