Home  //  Management  //  Aktuelnosti

Barovi su postali novo mesto za oglašivače gde će oni pokretati svoje inicijative zasnovane na tehnologiji. Johnnie Walker i agencija Iris Singapur su izgradili interaktivnu web stranicu i tablet aplikaciju koja služi kao zabava u baru. Ovo je deo programa „luksuznog mentorstva“ kojim ovaj brend obrazuje potrošače o brendu u high-end barovima i na degustacijama. 

 

Kafe projekat u Muzeju nauke i inženjerstva inspirisao je dizajnerku enterijera i fotografa, Anu Vigandt, da napravi ovaj interesantan enterijer za odmaranje i učenje.

 

Svoj prepoznatljivi brzi način ishrane na jednu noć Mekdonalds je zamenio luksuznom večerom od tri ganga u pop-up restoranu u Tokiju. 20 srećnih dobitnika je tako dobilo priliku da uživa na visokoj nozi u meniju koji je počinjao s Vichyssoise Mac čorbom od koumpirića i salatom pretvorenom u žele, nakon čega je usledio Fresh Mac burger i ledeni čaj u čaši za vino.

 

Hotel, koji je najstariji i jedini hotel lociran u centru istorijskog grada Rovinj, raspolaže kolekcijom od preko 100 umetničkih dela svetski renomiranih umetnika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Nemačke i Francuske, kao i umetničkim instalacijama kreiranim posebno za luksuzni hrvatski hotel.

 

Velikoj Britaniji će do 2022. godine biti potrebno 993.000 radnika u oblasti ugostiteljstva i uslužnih delatnosti, od kojih će čak 870.000 njih zameniti trenutno zaposlene u tom sektoru.

 

Dobro očuvani primerak gastronomskog vodiča "Mišlen" (Michelin) iz 1900. godine, prodat je na aukciji u Francuskoj po rekordnoj ceni od 22 hiljade evra.

 

Jedinstvena zbirka hotelske ponude, "Vodič hotelske privrede Srbije", na kojoj je mesto našlo više od 300 odabranih hotela, najnoviji je projekat Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije – HORES.

 

Promocijom za medije, održanom u bašti Tranzita, kompanija Carlsberg Srbija predstavila je potrošačima novi brend u svom portfoliju. Radi se o španskom svetlom pivu, San Miguel FRESCA. 

 


Na ovogodišnjoj svetskoj izložbi Expo 2015 u Milanu, čija je centralna tema Nahranimo planetu. Energija života, u sklopu manifestacije Dani Beograda predstavljeni su turistički potencijali našeg glavnog grada, a među njima i Tranzit bar, koji na autentičan način spaja tradiciju beogradske klupske scene, nove svetske ugostiteljske trendove i savremenu kuhinju. 

 

Proizvođači jakih alkoholnih pića u Srbiji ubuduće će moći da se bave tom delatnošću uz jednostavnije uslove i manje troškove, pa time da budu konkurentniji na stranim tržištima.

 

Britanski Independent ponovo je preporučio svojim čitaocima da posete Beograd, ovog puta u dvodnevnom aranžmanu. Prema pisanju novinarke Independenta, zbog brojnih kulturnih dešavanja i festivala, sada je pravo vreme za posetu prestonici Srbije. Pogledajte kako bi izgledala njena preporuka dvodnevne posete Beogradu.

 

Budući da bugarski poslanici žele bliže da se upoznaju sa hotelskim i restoranskim kapacitetima, muzejima i mogućnošću dovođenja gostiju na najznačajnije turističke i kulturne manifestacije istočne Srbije, u saradnji sa opštinskim Turističkim organizacijama iz Knjaževca, Sokobanje, Boljevca, Bora, Negotina, Kladova, Zaječara i Majdanpeka, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije iz Zaječara uz pomoć Ambasade Republike Srbije u Sofiji organizovala je poslovni sastanak i predstavila turističku ponudu istočne Srbije.

 

Najnovije vesti


Fuzetea je novi ledeni čaj

Vredan preko milijardu američkih dolara, jedan je od najuspešnijih brendova kompanije Coca-Cola



Legendarni Green Velvet stiže u Hangar

Izgleda da je Lovefest ove godine odlučio da ne prestaje sa iznenađenjima sve do avgusta i dvanaestog izdanja čuvenog festivala iz Vrnjačke Banje.



Svi bi da rade u Hiltonu

Krajem decembra, među ugostiteljima u Beogradu, pored dočeka Nove godine, glavna tema bila je “posao u beogradskom Hiltonu”.



Znate li šta je EU Cappuccino indeks?

Novi indeks pod nazivom EU Cappuccino rangira države članice Evropske unije na osnovu toga koliko građane košta kafa s mlekom.



Rekordan broj turista u Skadarliji

Od početka 2018. godine do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista.