Home  //  Management  //  Aktuelnosti

U saopštenju Poreske uprave Srbije navedeno je da je tokom prethodnih dana kontrolisano poslovanje devet ekskluzivnih restorana i noćnih klubova-splavova u Beogradu i da je njih osam zatvoreno, kao i da su inspektori Poreske uprave privremeno, zbog nepoštovanja propisa, zatvorili 10 ugostiteljskih objekata na Paliću.

 

Najveći svetski online distributer vina wine.com uključio je bračku Stinu u svoj promotivni film.

 

Barovi su postali novo mesto za oglašivače gde će oni pokretati svoje inicijative zasnovane na tehnologiji. Johnnie Walker i agencija Iris Singapur su izgradili interaktivnu web stranicu i tablet aplikaciju koja služi kao zabava u baru. Ovo je deo programa „luksuznog mentorstva“ kojim ovaj brend obrazuje potrošače o brendu u high-end barovima i na degustacijama. 

 

Kafe projekat u Muzeju nauke i inženjerstva inspirisao je dizajnerku enterijera i fotografa, Anu Vigandt, da napravi ovaj interesantan enterijer za odmaranje i učenje.

 

Svoj prepoznatljivi brzi način ishrane na jednu noć Mekdonalds je zamenio luksuznom večerom od tri ganga u pop-up restoranu u Tokiju. 20 srećnih dobitnika je tako dobilo priliku da uživa na visokoj nozi u meniju koji je počinjao s Vichyssoise Mac čorbom od koumpirića i salatom pretvorenom u žele, nakon čega je usledio Fresh Mac burger i ledeni čaj u čaši za vino.

 

Hotel, koji je najstariji i jedini hotel lociran u centru istorijskog grada Rovinj, raspolaže kolekcijom od preko 100 umetničkih dela svetski renomiranih umetnika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Nemačke i Francuske, kao i umetničkim instalacijama kreiranim posebno za luksuzni hrvatski hotel.

 

Velikoj Britaniji će do 2022. godine biti potrebno 993.000 radnika u oblasti ugostiteljstva i uslužnih delatnosti, od kojih će čak 870.000 njih zameniti trenutno zaposlene u tom sektoru.

 

Dobro očuvani primerak gastronomskog vodiča "Mišlen" (Michelin) iz 1900. godine, prodat je na aukciji u Francuskoj po rekordnoj ceni od 22 hiljade evra.

 

Jedinstvena zbirka hotelske ponude, "Vodič hotelske privrede Srbije", na kojoj je mesto našlo više od 300 odabranih hotela, najnoviji je projekat Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije – HORES.

 

Promocijom za medije, održanom u bašti Tranzita, kompanija Carlsberg Srbija predstavila je potrošačima novi brend u svom portfoliju. Radi se o španskom svetlom pivu, San Miguel FRESCA. 

 


Na ovogodišnjoj svetskoj izložbi Expo 2015 u Milanu, čija je centralna tema Nahranimo planetu. Energija života, u sklopu manifestacije Dani Beograda predstavljeni su turistički potencijali našeg glavnog grada, a među njima i Tranzit bar, koji na autentičan način spaja tradiciju beogradske klupske scene, nove svetske ugostiteljske trendove i savremenu kuhinju. 

 

Proizvođači jakih alkoholnih pića u Srbiji ubuduće će moći da se bave tom delatnošću uz jednostavnije uslove i manje troškove, pa time da budu konkurentniji na stranim tržištima.

 

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...