Home  //  Management  //  Aktuelnosti

Seminar Primeri dobre prakseSeminar Primer dobre prakse u turizmu održaće se u 30. novembra u prostorijama Privredne komore Srbije (PKS), u organizaciji Udruženja ugostiteljstva i turizma PKS u saradnji sa Udruženjem Mladi za turizam. 

 

Hotel Holiday Inn dobio je priznanje najboljeg hotelskog brenda za 2012. godinu na IX forumu hotelijera i ugostitelja. Nagrade su dodeljivane u nekoliko kategorija. Priznanje za Holiday Inn preuzeo je generalni menadžer Thomas Pavlović koji se zahvalio organizatorima i svojim kolegama. 

 

Restoran Lipa u Novom Sadu, ugostiteljski objekat sa tradicijom dugom 132 godine, restoran u kom su Laza Kostić, Uroš Predić i Mika Antić bili redovni gosti, dok je on postajao deo kulturnog i društvenog miljea Novog Sada, dobio je nove vlasnike.

 

Ovaj forum su organizovali redakcija stručnog časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam "Turistički svet" i Privredna komora Srbije – Udruženje za turizam i ugostiteljstvo

 

Beogradska poslastičarnica Mali princ proslavila je 25 godina postojanja u novootvorenom objektu na Obilićevom vencu

 

Grupacija Falkensteiner imenovala je nove direktore za svoja dva hotela, i to Aleksandra Vasiljevića za direktora hotela Belgrade i Sinišu Milenkovića na mesto direktora hotela Stara Planina. Oba hotela biće otvorena u decembru ove godine. 

 

Ime mu je Hans Brinker Budget Hotel, a nalazi se u Amsterdamu. Vlasnici ovog hotela ponosno ističu da je njihov hotel prvi barem u nečemu na svetu, najgori je.

 

Posle dugog i vrelog leta tokom kog su Beograđani tražili dobar provod na otvorenom, na splavovima, Adi i u baštama širom grada, došao je oktobar, a samim tim i vreme da ožive klubovi. Rad u 2012. završili su Sound, Freestyler, Plastic light, Letnji Bitef, bašta Brankowa, Lave, Central parka, Republike i desetine drugih, a vrata su otvorili Tube, The Box, Divljina, Fabrika, Mladost i mnogi drugi

 

Početkom oktobra u hotelu Conrad Algarve održana je ceremonija World Travel Award. Na ovoj dodeli nagrada su nominovani i hoteli iz Srbije: President, hotel Kontinental, hotel Park, Zlatnik, Hyatt Regency hotel i Square Nine

 

Ekipa CaféBar networka imala je priliku da na sajmu Prowine istraži neke od autohtonih sorti iz Španije, Italije i Portugala

 

Većina hotela u Srbiji danas ima dve ili tri zvezdice, a kriterijumi predviđeni novim pravilnikom tu strukturu će, u prvom trenutku, dodatno pogoršati, ocenjuju stručnjaci

 

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...