Home  //  Management  //  Aktuelnosti

U krugu prijatelja i poslovnih saradnika, restoran Zapata obeležio je 10 godina uspešnog rada, proslavom održanom 17. septembra u Zapati na Zvezdari.

 

Mokrogorska škola menadžmenta organizuje gostovanje dr Danijela Golemana u Beogradu, koji po prvi put dolazi u ovaj deo Evrope. Psiholog i svetski poznati pisac će 2. oktobra u Sava centru govoriti o emocionalnoj inteligenciji, temi koja sve više interesuje modernog čoveka.

 

Šeik Mohamed bin Zayeda Al Nahyana danas počinje da gradi na Kopaoniku luksuzni hotel.

 

Kompanija Tim 99 d.o.o. postala je ekskluzivni uvoznik i distributer vinarije Skovin za teritoriju Srbije. Vinarija Skovin osnovana je 1979 godine, a njeni vinogradi se nalaze na brdima i padinama skopskog regiona.

 

Wiener Städtische osiguranje ima rešenje i pravu zaštitu. Polisa osiguranja neće sprečiti provalnike da obiju poslovni prostor, niti poplavu ili požar da unište imovinu, ali će obezbediti finansijsku nadoknadu da se biznis što pre ponovo osposobi, i da se za što kraće vreme nastavi sa radom

 

Mekdonalds će tokom ove godine u Americi zatvoriti ukupno 184 restorana, a otvoriti njih oko 125. Osim u Americi, zatvaranja filijala planirana su i na globalnom nivou, a američki lanac brze hrane nastoji da na taj način sanira štetu najvećeg pada prodaje u poslednjih deset godina.

 

"Pivska milja" nije olimpijska disciplina, ali s obzirom na to da privlači sve veći broj sportista, nije isključeno da jednog dana to i postane. Takmičari trče jednu milju, odnosno četiri kruga na atletskoj stazi (1.600 metara), a pre svakog kruga moraju da ispiju po jednu limenku piva.

 

Tuizam je velika razvojna šansa Vojvodine i Srbije, kaže Miroslav Vasin, potpredsednik pokrajinske Vlade. On je, prilikom posete Paliću, najavio da će se ovo mesto – pored Moskve, Dubrovnika i Dubaija - uskoro naći na listi najpoželjnijih turističkih destinacija na svetu.

 

Više od 70.000 ljudi posetilo je deveti Lovefest u Vrnjačkoj Banji, gde je oko 200 izvođača iz celog sveta gostima priredilo tri nezaboravna festivalska dana, saopštili su danas organizatori.

 

Inspektori Poreske uprave izvršili su u periodu od 1. januara do 31. jula tekuće godine ukupno 5.935 kontrola pravilnosti evidentiranja prometa putem fiskalne kase i radno-pravnog statusa angažovanih lica na teritoriji Srbije. Nepravilnosti su konstatovane u 1.724 kontrole (29,05 odsto), pa je podnet toliki broj zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka i doneto 1.280 rešenja o privremenoj zabrani obavljanja delatnosti, rečeno je u Poreskoj upravi za CafeBar Network.

 

Beograd je u prvoj polovini 2015. godine posetilo oko 351.280 turista, što je za 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

 

Poreska uprava Srbije privremeno je zatvorila splav Blaywatch na Novom Beogradu. Za nepunih nedelju dana, ovo je peti ugostiteljski objekat u Beogradu koji je privremeno zatvoren zbog utvrđenih nepravilnosti u radu.

 

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...