Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Novi i trendi restorani

Brewery Bhavana, Severna Karolina, SAD

Malo pivara, malo dim-sum restoran, malo cvećara, malo knjižara – miks svega na jednom mestu!

Great White, Kalifornija, SAD

Ušuškano mladalačko mesto. Nudi “klopu za druženje” poput grain bowls. 

 

 A Cevicheria, Lisabon, Portugal

Ima samo 24 mesta. I dok uživate u ribljim specijalitetima džinovska hobotnica visi iznad glave. 

 

Glorietta Trattoria, Džekson, Vajoming 

U ovom restoranu ste stranac samo jednom. Reč je o klasičnom italijanskom restorančiću koji gostima nudi hand-made paste i govedinu pripremljenu do perfekcije. 

Longsong, Melburn, Australija 

Fokus je na hrani od lokalnih proizvođača. Najzanimljiviji je Loft, deo restorana iz kog imate pogled na ostatak restorana. Longsong može da primi oko 70 gostiju. 

 

Kemuri Tatsu-Ya, Teksas, SAD

Na meniju ovog restorana sve je “teksaško” - hobotnica sa teksaškim čilijem, jegulje, začinjena svinjska rebra sa teksaškim papričicama. 

 

Mama Kelly, Amsterdam, Holandija 

Kod Mama Kelly izbor je jednostavan: piletina ili jastog. I to je to! 

The Loyal, Njujork, SAD

Chef ovenčan Mišlenom, John Fraser zaslužan je za bum ovog restorana na Njujorškoj ugostiteljskoj sceni. Kritičari kažu da je to mesto u kome želite da budete rado viđen gost! 

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...