Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Novi i trendi restorani

Brewery Bhavana, Severna Karolina, SAD

Malo pivara, malo dim-sum restoran, malo cvećara, malo knjižara – miks svega na jednom mestu!

Great White, Kalifornija, SAD

Ušuškano mladalačko mesto. Nudi “klopu za druženje” poput grain bowls. 

 

 A Cevicheria, Lisabon, Portugal

Ima samo 24 mesta. I dok uživate u ribljim specijalitetima džinovska hobotnica visi iznad glave. 

 

Glorietta Trattoria, Džekson, Vajoming 

U ovom restoranu ste stranac samo jednom. Reč je o klasičnom italijanskom restorančiću koji gostima nudi hand-made paste i govedinu pripremljenu do perfekcije. 

Longsong, Melburn, Australija 

Fokus je na hrani od lokalnih proizvođača. Najzanimljiviji je Loft, deo restorana iz kog imate pogled na ostatak restorana. Longsong može da primi oko 70 gostiju. 

 

Kemuri Tatsu-Ya, Teksas, SAD

Na meniju ovog restorana sve je “teksaško” - hobotnica sa teksaškim čilijem, jegulje, začinjena svinjska rebra sa teksaškim papričicama. 

 

Mama Kelly, Amsterdam, Holandija 

Kod Mama Kelly izbor je jednostavan: piletina ili jastog. I to je to! 

The Loyal, Njujork, SAD

Chef ovenčan Mišlenom, John Fraser zaslužan je za bum ovog restorana na Njujorškoj ugostiteljskoj sceni. Kritičari kažu da je to mesto u kome želite da budete rado viđen gost! 

 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...