Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Koktel osiguranja za vaš biznis

Na turističkoj mapi sveta Srbija i Beograd su nadaleko poznati po dobrom provodu i noćnom životu. Gotovo svakodnevno ovde niču novi kafići i restorani, utrkujući se međusobno da klijentima ponude što lepši i prijatniji ambijent, ukusniju hranu, kvalitetniju uslugu, ali i zabavu. Trenutno, u Srbiji ima preko 20.000 restorana i barova. Sa boljom ponudom porastao je i broj turista, pa su se i potrebe za hotelskim uslugama uvećale. Zato je samo u prethodnoj godini u Beogradu otvoreno 8 novih hotela u kojima je zaposleno oko 5.000 ljudi. Ohrabrujući podaci... Ali, čini se da su istovremeno sa porastom broja ugostiteljskih objekata i gostiju učestaliji i neželjeni događaji. Samim tim uvećale su se i odgovornosti preduzetnika. I pored toga, mnogi i dalje žmure, ne želeći da gledaju u tu stranu realnosti. A požari, poplave, razbojništva svakodnevno se dešavaju… Svako od nas je svedok slučajeva da sve ono u šta je preduzenik ulagao svoj novac, energiju i trud neretko nestane u trenutku, “preko noći”. Zato je neophodno da se o rizicima po poslovanje unapred razmišlja, jer kad se nesreća desi, onda već može biti kasno.

Najveći imovinski rizici koji mogu zadesiti nečije poslovanje jesu rizici od poplave i požara. Ne treba zaboraviti da su prošlogodišnje poplave izazvale štetu na oko 11.500 preduzeća i oko 26.000 preduzetničkih radnji, među kojima je nemali broj ugostiteljskih objekata. Štete mogu nastati i na imovini, opremi, zalihama robe, ali i na novcu. Takođe, zaposleni u ugostiteljskim objektima svakodnevno se mogu povrediti na radnom mestu usled rukovanja opremom u kuhinji, a često se dešava da se u žurbi ili zbog mokrog poda okliznu i padnu. Isto se može desiti i gostima. Osim povređivanja, može im pozliti, ili se mogu razboleti nakon jela u restoranu, pa se dešava da vlasnici ugostiteljskih objekta umesto pazara dobiju tužbu u ruke. Pojedini gosti, najčešće usled dejstva alkohola, znaju i naneti štetu na imovini preduzetnika, istovremeno povećavajući rizik po bezbednost ostalih lica koja se nađu u blizini. Uz to, ukoliko pak restoran ima dostavnu službu, trebalo bi razmišljati i o osiguranju vozila jer se zaposleni lako može naći u nezgodnoj situaciji u želji da što pre izvrši uslugu, ili možda ne svojom krivicom. 

Za sve ove, ali i druge rizike, Wiener Städtische osiguranje ima rešenje i pravu zaštitu. Polisa osiguranja neće sprečiti provalnike da obiju poslovni prostor, niti poplavu ili požar da unište imovinu, ali će obezbediti finansijsku nadoknadu da se biznis što pre ponovo osposobi, i da se za što kraće vreme nastavi sa radom. Na klijentu je da samo izabere sastojke, tj proizvode od kojih će napraviti koktel osiguranja za svoje poslovanje.

 

Share

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...