Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Koktel osiguranja za vaš biznis

Na turističkoj mapi sveta Srbija i Beograd su nadaleko poznati po dobrom provodu i noćnom životu. Gotovo svakodnevno ovde niču novi kafići i restorani, utrkujući se međusobno da klijentima ponude što lepši i prijatniji ambijent, ukusniju hranu, kvalitetniju uslugu, ali i zabavu. Trenutno, u Srbiji ima preko 20.000 restorana i barova. Sa boljom ponudom porastao je i broj turista, pa su se i potrebe za hotelskim uslugama uvećale. Zato je samo u prethodnoj godini u Beogradu otvoreno 8 novih hotela u kojima je zaposleno oko 5.000 ljudi. Ohrabrujući podaci... Ali, čini se da su istovremeno sa porastom broja ugostiteljskih objekata i gostiju učestaliji i neželjeni događaji. Samim tim uvećale su se i odgovornosti preduzetnika. I pored toga, mnogi i dalje žmure, ne želeći da gledaju u tu stranu realnosti. A požari, poplave, razbojništva svakodnevno se dešavaju… Svako od nas je svedok slučajeva da sve ono u šta je preduzenik ulagao svoj novac, energiju i trud neretko nestane u trenutku, “preko noći”. Zato je neophodno da se o rizicima po poslovanje unapred razmišlja, jer kad se nesreća desi, onda već može biti kasno.

Najveći imovinski rizici koji mogu zadesiti nečije poslovanje jesu rizici od poplave i požara. Ne treba zaboraviti da su prošlogodišnje poplave izazvale štetu na oko 11.500 preduzeća i oko 26.000 preduzetničkih radnji, među kojima je nemali broj ugostiteljskih objekata. Štete mogu nastati i na imovini, opremi, zalihama robe, ali i na novcu. Takođe, zaposleni u ugostiteljskim objektima svakodnevno se mogu povrediti na radnom mestu usled rukovanja opremom u kuhinji, a često se dešava da se u žurbi ili zbog mokrog poda okliznu i padnu. Isto se može desiti i gostima. Osim povređivanja, može im pozliti, ili se mogu razboleti nakon jela u restoranu, pa se dešava da vlasnici ugostiteljskih objekta umesto pazara dobiju tužbu u ruke. Pojedini gosti, najčešće usled dejstva alkohola, znaju i naneti štetu na imovini preduzetnika, istovremeno povećavajući rizik po bezbednost ostalih lica koja se nađu u blizini. Uz to, ukoliko pak restoran ima dostavnu službu, trebalo bi razmišljati i o osiguranju vozila jer se zaposleni lako može naći u nezgodnoj situaciji u želji da što pre izvrši uslugu, ili možda ne svojom krivicom. 

Za sve ove, ali i druge rizike, Wiener Städtische osiguranje ima rešenje i pravu zaštitu. Polisa osiguranja neće sprečiti provalnike da obiju poslovni prostor, niti poplavu ili požar da unište imovinu, ali će obezbediti finansijsku nadoknadu da se biznis što pre ponovo osposobi, i da se za što kraće vreme nastavi sa radom. Na klijentu je da samo izabere sastojke, tj proizvode od kojih će napraviti koktel osiguranja za svoje poslovanje.

 

Share