Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Inspektori Poreske uprave utvrdili nepravilnosti u skoro 30 odsto kontrolisanih objekata

Inspektori Poreske uprave izvršili su u periodu od 1. januara do 31. jula tekuće godine ukupno 5.935 kontrola pravilnosti evidentiranja prometa putem fiskalne kase i radno-pravnog statusa angažovanih lica na teritoriji Srbije. Nepravilnosti su konstatovane u 1.724 kontrole (29,05 odsto), pa je podnet toliki broj zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka i doneto 1.280 rešenja o privremenoj zabrani obavljanja delatnosti, rečeno je u Poreskoj upravi za CafeBar Network.

Za neevidentiranje prometa putem fiskalne kase zaprećene su kazne u rasponu 100.000 do dva miliona dinara za pravna lica, odnosno 50.000 do 500.000 dinara za preduzetnike (samostalne radnje u vlasništvu fizičkih lica), kao i 5.000 do 150.000 za odgovorno lice u pravnom licu, podsećaju u Poreskoj upravi.

Zakonom o fiskalnim kasama, kako navode, propisana je obaveza za poreske obveznike, koji vrše promet dobara na malo, odnosno pružaju usluge fizičkim licima (uz određene izuzetke propisane podzakonskim aktom), da svaki pojedinačni promet evidentiraju putem fiskalne kase. Ukoliko u postupku kontrole bude utvrđeno da se promet ne evidentira na propisani način, poreskom obvezniku biva izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti, u trajanju od najduže 60 dana i ta mera se odnosi na objekat u kojem je nepravilnost utvrđena.

Domaći mediji su u utorak preneli da je Poreska uprava privremeno zatvorila splav Blaywatch na Novom Beogradu i da je to za nepunih nedelju dana peti ugostiteljski objekat u Beogradu koji je privremeno zatvoren zbog utvrđenih nepravilnosti u radu.

Prema tim navodima, prošlog petka je zbog nepravilnosti u poslovanju privremeno zatvoren i splav Monca na Keju oslobođenja, a dan ranije su, iz istih razloga, privremeno zatvoreni ugostiteljski objekti Mali Pariz u Birčaninovoj ulici i splav Sindikat na Savskom keju. U sredu, 29. jula, zatvoren je splav-restoran Žabar na Keju oslobodenja. Objekti su, navedeno je u izveštajima, tada privremeno zatvoreni u periodu od sedam dana.

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.