Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Luster od 408 epruveta u Naučnom kafiću i Biblioteci

Kafe projekat u Muzeju nauke i inženjerstva inspirisao je dizajnerku enterijera i fotografa, Anu Vigandt, da napravi ovaj interesantan enterijer za odmaranje i učenje.

Naučni kafić & Biblioteka je lociran u rodnom gradu dizajnerke Ane Vigandt, Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije. Glavne karakteristike ovog kafea gde se možete sami poslužiti su sto i vitrine koji se mogu sastavljati i razdvajati kao slagalice.

Vigandtova je izjavila da joj je kao inspiracija za sto poslužila knjiga nemačkog astronoma Johana Keplera "Mysterium Cosmographicum" (Misterije Kosmosa) iz 1596., u kojoj se bavio proporcijama nebeskih tela. Sto se može pomerati po želji, rastavljati i sastavljati, u zavisnosti od potreba mušterija. Može biti jedan veliki sto za veće grupe ili mali ukoliko je grupa manja ili je mušterija sama.

Vitrine sa knjigama koje okružuju sto su podeljene u 8 različitih odeljaka prema temama, od brodogradnje i astronautike do nuklearne fizike i biološkog inženjerstva. Vrhunac ovog projekta je zapravo osvetljenje.

Luster je napravljen od 408 epruveta, specijalno za ovaj prostor. Metalna montaža iznad stola je takođe napravljena od epruveta. Plafon je mračan kao noćno zvezdano nebo, što odaje utisak da ste negde napolju. Zidovi i podovi su ukrašeni V šarama i šarama u obliku šestougla i košnice.

Share