Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Luster od 408 epruveta u Naučnom kafiću i Biblioteci

Kafe projekat u Muzeju nauke i inženjerstva inspirisao je dizajnerku enterijera i fotografa, Anu Vigandt, da napravi ovaj interesantan enterijer za odmaranje i učenje.

Naučni kafić & Biblioteka je lociran u rodnom gradu dizajnerke Ane Vigandt, Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije. Glavne karakteristike ovog kafea gde se možete sami poslužiti su sto i vitrine koji se mogu sastavljati i razdvajati kao slagalice.

Vigandtova je izjavila da joj je kao inspiracija za sto poslužila knjiga nemačkog astronoma Johana Keplera "Mysterium Cosmographicum" (Misterije Kosmosa) iz 1596., u kojoj se bavio proporcijama nebeskih tela. Sto se može pomerati po želji, rastavljati i sastavljati, u zavisnosti od potreba mušterija. Može biti jedan veliki sto za veće grupe ili mali ukoliko je grupa manja ili je mušterija sama.

Vitrine sa knjigama koje okružuju sto su podeljene u 8 različitih odeljaka prema temama, od brodogradnje i astronautike do nuklearne fizike i biološkog inženjerstva. Vrhunac ovog projekta je zapravo osvetljenje.

Luster je napravljen od 408 epruveta, specijalno za ovaj prostor. Metalna montaža iznad stola je takođe napravljena od epruveta. Plafon je mračan kao noćno zvezdano nebo, što odaje utisak da ste negde napolju. Zidovi i podovi su ukrašeni V šarama i šarama u obliku šestougla i košnice.

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...