Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Otvoren redizajnirani hotel Adriatic u Rovinju

Hotel, koji je najstariji i jedini hotel lociran u centru istorijskog grada Rovinj, raspolaže kolekcijom od preko 100 umetničkih dela svetski renomiranih umetnika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Nemačke i Francuske, kao i umetničkim instalacijama kreiranim posebno za luksuzni hrvatski hotel.

Inspirisan lokalnom umetnošću i hotelskim stogodišnjim nasleđem, redizajn je transformisao hotel u glavnu tačku za ljubitelje umetnosti. Dok eksterijer zadržava svoj izgled 20. veka, novi vizuelno bogatiji enterijer je potpuno savremen, klasičan i elegantan sa mnoštvom tekstura, tonova i boja. Za dizajn enterijera se pobrinuo Sturio Franic/Sekoranja.

Hotel poseduje samo je 18 luksuznih soba, a svaka je dekorisana na drugačiji način. Umetnička dela se mogu naći kroz hodnike ove građevine, uključujući i hotelski bar i novi restoran, koji ukrašavaju specifični oblici umetnosti i umetničkih instalacija. Među ukrasima se nalazi i kolekcija prepariranih ptica u letu i neonska rasveta koja dodaje dramskom efektu u jednom od hodnika.

Ovaj hotel nudi spektakularne poglede na ostrvo St.Katarina sa jedne strane i glavni trg Rovinja sa starim gradom sa druge. Centralni trg je oivičen živahnim kafićima i restoranima koji se šire sve do šarmantne luke, dok se tradicionalne krčme, poput Kantinona, nalaze samo par koraka od hotela.

Share