Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Preporuka Independenta: Doživite Beograd za dva dana

Britanski Independent ponovo je preporučio svojim čitaocima da posete Beograd, ovog puta u dvodnevnom aranžmanu. Prema pisanju novinarke Independenta, zbog brojnih kulturnih dešavanja i festivala, sada je pravo vreme za posetu prestonici Srbije. Pogledajte kako bi izgledala njena preporuka dvodnevne posete Beogradu.

- Šetajte. Počnite od Terazija koje važe za trg, ali su zapravo bulevar. Videćete impozantnu fasadu iz perioda secesije hotela Moskva, a zatim pođite ka Knez Mihailovoj pored uličnih prodavaca, kafića, prodavnica i neprekidnog niza šetača. Ako skrenete levo kod Vapiano restorana, dolazite do Obilićevog venca. Skrenete li desno, naći ćete se na Trgu Republike sa još kafića i visokom statuom kneza Mihaila - piše ona.

Britanski list preporučuje ručak na Savskom šetalištu, zbog povoljnih cena, kao i obilazak butika u Knez Mihailovoj i Ulici kralja Petra. Pominje se i Savamala kao podmlađena četvrt sa zanimljivim kafićima, klubovima i restoranima, a idealna za popodnevni aperitiv.

Posle obilaska Starog grada, preporučuje se Zemun, tačnije penjanje do kule koja gleda na Dunav.

Independent drugog dana boravka savetuje posetu “ogromnoj crkvi”, a to je Hram Svetog Save na Vračaru. Zatim, preporučuje branč u Magacinu i šetnju Adom Ciganlijom koja je “jedina plaža u Srbiji sa plavom zastavicom, koja postaje džinovsko igralište čim porastu temperature”. U preporuci obavezan im je i obilazak Muzeja Nikole Tesle”, kao i Cepter muzeja savremene umetnosti.

Reputaciju prestonice noćnog života Beograd duguje stotinama plutajućih barova, restorana i klubova na rekama Dunavu i Savi, pa Independent savetuje da za kraj turisti iskuse i tu stranu Beograda.

Share