Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Preporuka Independenta: Doživite Beograd za dva dana

Britanski Independent ponovo je preporučio svojim čitaocima da posete Beograd, ovog puta u dvodnevnom aranžmanu. Prema pisanju novinarke Independenta, zbog brojnih kulturnih dešavanja i festivala, sada je pravo vreme za posetu prestonici Srbije. Pogledajte kako bi izgledala njena preporuka dvodnevne posete Beogradu.

- Šetajte. Počnite od Terazija koje važe za trg, ali su zapravo bulevar. Videćete impozantnu fasadu iz perioda secesije hotela Moskva, a zatim pođite ka Knez Mihailovoj pored uličnih prodavaca, kafića, prodavnica i neprekidnog niza šetača. Ako skrenete levo kod Vapiano restorana, dolazite do Obilićevog venca. Skrenete li desno, naći ćete se na Trgu Republike sa još kafića i visokom statuom kneza Mihaila - piše ona.

Britanski list preporučuje ručak na Savskom šetalištu, zbog povoljnih cena, kao i obilazak butika u Knez Mihailovoj i Ulici kralja Petra. Pominje se i Savamala kao podmlađena četvrt sa zanimljivim kafićima, klubovima i restoranima, a idealna za popodnevni aperitiv.

Posle obilaska Starog grada, preporučuje se Zemun, tačnije penjanje do kule koja gleda na Dunav.

Independent drugog dana boravka savetuje posetu “ogromnoj crkvi”, a to je Hram Svetog Save na Vračaru. Zatim, preporučuje branč u Magacinu i šetnju Adom Ciganlijom koja je “jedina plaža u Srbiji sa plavom zastavicom, koja postaje džinovsko igralište čim porastu temperature”. U preporuci obavezan im je i obilazak Muzeja Nikole Tesle”, kao i Cepter muzeja savremene umetnosti.

Reputaciju prestonice noćnog života Beograd duguje stotinama plutajućih barova, restorana i klubova na rekama Dunavu i Savi, pa Independent savetuje da za kraj turisti iskuse i tu stranu Beograda.

Share

Najnovije vesti


Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...



Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona