Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Udruženje ugostitelja Novog Sada reklo ne nacrtu o radnom vremenu lokala

Gradska uprava za privredu pozvala je građane Novog Sada i udruženja da do 1. oktobra u javnoj raspravi iznesu svoje mišljenje i sugestije o nacrtu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata. Udruženje ugostitelja Novog Sada ipak neće podržati ovaj nacrt.

Prema ovom nacrtu, radno vreme kafića je petkom i subotom sat kraće, odnosno, da rade do 24 časa. Sada lokali mogu da budu otvoreni do jedan sat iza ponoći, sa po nekim izuzecima koji mogu da budu otvoreni do dva sata. Nacrt je predvideo da muzika u kafićima može da se sluša najduže do 22 časa, odnosno preciznije, mora se isključiti sat do tri sata pre zatvaranja lokala.

- Noćne klubove i diskoteke treba ostaviti da rade kao i do sad, odnosno do tri časa iza ponoći, ali i uvesti strožu kontrolu i dati ovlašćenja komunalnoj inspekciji i komunalnoj policiji da kažnjavaju prekršioce – ističe predsednik novosadskih ugostitelja, Dragan Stanojević, i dodaje da bi trebalo propisati standarde da noćni klubovi ne remete javni red i mir jer u svetu su noćni klubovi i diskoteke u centru grada, a nikome ne smetaju. 

Prema Stanojevićevim rečima, potreban je zakon o ugostiteljstvu kojeg u Srbiji nema. On smatra da je tu propust, jer regulativa postoji, norme bi se sažele, pa lokalna samouprava i ugostitelji ne bi bili u raskoraku.

- Nacrt o radnom vremenu smo predali našem pravnom timu koji će se uključiti u javnu raspravu. Predali smo ih baš u nacrtu da ne bismo bili na suprotnoj strani u odnosu na Grad, ali evidentno je da nas niko ne sluša – zaključuje Stanojević.

Share