Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Ceremonija pripremanja kafe

Etiopija je zemlja sa najvećim izvozom kafe i zemlja koja je zapravo prapostojbina kafe. Toga je ova država potpuno svesna, te kafi posvećuje posebnu pažnju.

Etiopljanska ceremonija pripremanja kafe ili bunna je ključni element svakog doma i društvenog života. Ovaj proces može trajati satima. Počinje pranjem zrna kafe, a završava se ceremonijalnim sipanjem pića u šoljice. U etiopljanskoj kulturi ovu ceremoniju izvode žene, koje ovaj ritual uče još u ranom dobu. Posmatraju ga makar jednom dnevno budući da je to uobičajeni način pozdravljanja gostiju.

Ceremonija počinje tako što se zrela, zelena zrna kafe prže u tiganju dok se mirisni cvetovi pale kako bi stvorili ugodnu aromu. Nakon toga kafa je spremna i sipa se u šoljice preko šećera, soli ili putera. Ova kafa se ponekad služi u etiopljanskim restoranima u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i na drugim mestima.

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.