Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Ceremonija pripremanja kafe

Etiopija je zemlja sa najvećim izvozom kafe i zemlja koja je zapravo prapostojbina kafe. Toga je ova država potpuno svesna, te kafi posvećuje posebnu pažnju.

Etiopljanska ceremonija pripremanja kafe ili bunna je ključni element svakog doma i društvenog života. Ovaj proces može trajati satima. Počinje pranjem zrna kafe, a završava se ceremonijalnim sipanjem pića u šoljice. U etiopljanskoj kulturi ovu ceremoniju izvode žene, koje ovaj ritual uče još u ranom dobu. Posmatraju ga makar jednom dnevno budući da je to uobičajeni način pozdravljanja gostiju.

Ceremonija počinje tako što se zrela, zelena zrna kafe prže u tiganju dok se mirisni cvetovi pale kako bi stvorili ugodnu aromu. Nakon toga kafa je spremna i sipa se u šoljice preko šećera, soli ili putera. Ova kafa se ponekad služi u etiopljanskim restoranima u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i na drugim mestima.

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.