Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Zašto je Ministarstvo saobraćaja zatvorilo 39 splavova?

 

Proteklu nedelju obeležile su nezgode sa beogradskim splavovima. Najpre je jedan na samom otvaranju počeo da tone, a potom se drugi zapalio. Međutim, tu nije kraj.

Srećom, ovaj put se ne radi o konkretnoj nezgodi po same splavove i goste, već o situaciji u kojoj su se našli pojedini vlasnici splavova. Ministarstvo saobraćaja je proverilo 96 splavova od Ostružnice do Zemuna i napisalo je čak 39 zapisnika o neregistrovanim ugostiteljskim objektima.

- U pitanju su splavovi, restorani, za koje je potreban izveštaj Uprave za ispitivanje sposobnosti brodova i registracija lučke kapetanije. Ovi splavovi su bili neregistrovani i neispitani od strane Uprave za ispitivanje sposobnosti brodova, a uočeno je i da nisu adekvatno sidreni – rekli su iz Ministarstva saobraćaja za redakciju CafeBar network i dodali to da nakon što se uruče rešenja o otklanjanju nedostataka i navedenih nepravilnosti, vlasnicima se nalaže da se obrate nadležnim službama kako bi u skladu sa zakonom registrovali svoje plutajuće objekte.

Takođe, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nakon uručenja pomenutih rešenja o zabrani korišćenja objekata do njihovog registrovanja, ponovo obilazi iste i kontroliše da li se odredbe poštuju. U protivnom, kako su nam naveli, ponovo se pišu prekršajne prijave.

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...