Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Zašto je Ministarstvo saobraćaja zatvorilo 39 splavova?

 

Proteklu nedelju obeležile su nezgode sa beogradskim splavovima. Najpre je jedan na samom otvaranju počeo da tone, a potom se drugi zapalio. Međutim, tu nije kraj.

Srećom, ovaj put se ne radi o konkretnoj nezgodi po same splavove i goste, već o situaciji u kojoj su se našli pojedini vlasnici splavova. Ministarstvo saobraćaja je proverilo 96 splavova od Ostružnice do Zemuna i napisalo je čak 39 zapisnika o neregistrovanim ugostiteljskim objektima.

- U pitanju su splavovi, restorani, za koje je potreban izveštaj Uprave za ispitivanje sposobnosti brodova i registracija lučke kapetanije. Ovi splavovi su bili neregistrovani i neispitani od strane Uprave za ispitivanje sposobnosti brodova, a uočeno je i da nisu adekvatno sidreni – rekli su iz Ministarstva saobraćaja za redakciju CafeBar network i dodali to da nakon što se uruče rešenja o otklanjanju nedostataka i navedenih nepravilnosti, vlasnicima se nalaže da se obrate nadležnim službama kako bi u skladu sa zakonom registrovali svoje plutajuće objekte.

Takođe, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nakon uručenja pomenutih rešenja o zabrani korišćenja objekata do njihovog registrovanja, ponovo obilazi iste i kontroliše da li se odredbe poštuju. U protivnom, kako su nam naveli, ponovo se pišu prekršajne prijave.

 

Share