Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Gradsko veće predložilo 50 odsto jeftiniji zakup za bašte

U Gradskom veću usvojen je predlog da se taksa za zakup bašte ugostiteljskih objekata smanji za 50 odsto. Dnevna taksa za svaki kvadrat zauzetog prostora za baštu otvorenog tipa, prema tom predlogu, ubuduće bi iznosila 28,90 dinara u ekstra zoni, dok bi se u prvoj zoni naplaćivalo 23,20 dinara po kvadratu, a smanjili bi se nameti i za ostale zone, sve do četiri dinara po kvadaratu u osmoj zoni i zoni specifičnih namena. 

To znači da bi u strogom centru Beograda mesečni zakup za baštu od 100 kvadratnih metara koštao 86.700 dinara, a na periferiji bi iznosio 12.000 dinara.

- Sa ciljem poboljšanja poslovne klime na teritoriji grada i podsticanju privrednih subjekata koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, kao i sa tendencijom razvoja turizma, predloženo je smanjenje takse za 50 odsto – navodi se u obrazloženju odluke Gradskog veća.

Ugostitelji koji budu želeli da postave zatvorenu baštu, na osnovu ovog predloga, moraće da izdvoje više novca. Naime, predloženo je da za postavljanje zatvorene bašte kvadrat u esktra zoni košta 129 dinara dnevno, što znači da bi na mesečnom nivou zakup za baštu iznosio 193.500 dinara. 

Predložene cene važiće za ugostitelje u Beogardu, pod uslovom da ovaj predlog Gradskog veća usvoji i Skupština grada Beograda.

Share