Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Eko taksa za poslovni prostor od ove godine plaća se odvojeno

Rok za podnošenje prijave za naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji Beograda ističe 31. januara 2015. godine. Ova prijava se podnosi nadležnom odeljenju Uprave javnih prihoda, i to popunjavanjem obrasca P EKO, koji je dostupan na sajtu www.lpa.beograd.gov.rs.  

Naime, svi nosioci prava svojine na nepokretnosti, kao i zakupci koji naknadu plaćaju za korišćenje poslovnih zgrada i poslovnih prostorija na teritoriji Beograda, obavezni su da plate naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine, takozvanu eko taksu. 

To je propisano Odlukom o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji Grada Beograda, koja se primenjuje od 1. januara 2015. godine. Na osnovu prijave i drugih podataka kojima raspolaže Sekretarijat za finansije Gradske uprave grada Beograda, Uprava javnih prihoda utvržuje godišnji iznos naknade, koji će se plaćati u mesečnim iznosima do 15. u mesecu za prethodni mesec. 

Da podsetimo, do decembra 2014. godine ovu naknadu obveznici koji su komunalne usluge plaćali preko jedinstvene uplatnice, plaćali su mesečno preko iste uplatnice, dok su obveznici koji komunalne usluge nisu plaćali preko jedinstvene uplatnice, ovu naknadu plaćali do 5. u mesecu za prethodni mesec, neposrednom uplatom na uplatni račun kod Uprave za trezor Republike Srbije.

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...