Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  SAM dodelio priznanja najboljima

Srpska asocijacija menadžera (SAM) treću godinu zaredom organizovala je Gala veče povodom dodele SAM Godišnje nagrade, održano 15. decembra u hotelu Crowne Plaza. Godišnja nagrada dodeljuje se sa ciljem unapređenja poslovnog okruženja za menadžere, dalje profesionalizacije menadžerske struke, kao i afirmisanja kompanija, menadžera, obrazovnih institucija i novinara koji se zalažu za bolje uslove poslovanja.

Po izboru članova SAM-a, dodeljene su nagrade u 11 kategorija. 

Titulu Menadžera godine ovaj put poneo je Živorad Vasić, direktor beogradskog hotela Crowne Plaza i direktor kompanije NBGP Properties. Drugo i treće mesto u ovoj kategoriji osvojili su Stanka Pejanović, generalna direktorka kompanije Gorenje Srbija i Jasmina Knežević, osnivač i suvlasnica Bel Medic-a. 

Poslodavacem godine proglašena je kompanija Fiat Automobili Srbija, dok su drugo i treće mesto pripali kompanijama Microsoft Srbija i VIP Mobile. Priznanje za najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća osvojila je kompanija CBRE Serbia, a na drugom i trećem mestu našle su se kompanije Movem Fashion i Home Page.

Regionalni projekat u 2014. godini, koji je prema oceni članova SAM-a najviše doprineo promociji regiona kao investicione destinacije jeste projekat Superkartica, za koji je plaketu uručila Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU. Nagrada za razvoj i promociju liderstva među mladima otišla je u ruke Vesne Damnjanović, vanredne profesorke na Fakultetu organizacionih nauka, dok je Radojka Nikolić, osnivač i vlasnica kompanije Nira press - Ekonometar i Biznis magazin, ponela titulu najboljeg novinara u oblasti promocije privrednih tema za 2014. godinu.

SAM je dodelio nagrade i najboljim mladim menadžerima do 35 godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu Mladi menadžer godine dobila je Tamara Vlastelica Bakić, savetnik za korporativne komunikacije kompanije Victoria Group i docent na FON-u, dok su drugu i treću nagradu u ovoj kategoriji osvojili Đorđe Vukotić, generalni direktor kompanije Etihad Airways i Nemanja Knežević, direktor marketinga kompanije Zlatiborac.

Ove godine prvi put je dodeljena nagradu za društveno odgovornu kompaniju i u toj kategoriji prvo mesto je osvojila kompanija NIS. Posebna nagrada uručena je novinarki Marijani Milosavljević za lični humani čin godine, zbog toga što je donirala bubreg svojoj koleginici.

Svečanoj gala večeri dodele Godišnjih nagrada SAM prisustvovao je veliki broj zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života koji su uzivali u divnoj atmosferi.

Pozdravljajući prisutne, Milan Petrović, predsednik SAM-a, istakao je da SAM iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, dodajući da je ove godine zabeležen i rekordan broj članova SAM-a koji su učestvovali u glasanju za dodelu godinsjih nagrada.

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...