Home  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Plaketa Ovde se jede Friulano dodeljena restoranu Druga Piazza


pod nazivom Ovde se jede Friulano, koju dodeljuje Privredna komora grada Udine, sa predsednikom Đovanijem da Pozom na čelu, drugi put zaredom dodeljena je restoranu iz Beograda. Dobitnik ove prestižne nagrade ovaj put je restoran Druga iz Beton hale, dok je prošle godine ovo priznanje dodeljeno beogradskom restoranu La Piazza.  

Plaketa je svečano dodeljena 2. decembra u prostorijama Privredne komore u Udinama, a ideja ove nagrade jeste da regija Friuli i grad Udine dodeljuju priznanje objektima koji tretiraju i gaje tradiciju proizvoda regije Friuli Venezia Giulia iz Italije.

Osim Đovanija da Poza, dodeli nagrade prisustvovali su Guidao Fantini, generalni direktor Confcomercio Udine, Franko Matius, regionalni predstavnik, kao i Srđan Stojanović i Aleksandar Škipić, ispred restorana Druga.

Kako bi ovaj događaj obeležili i u Beogradu, u restoranu Druga će 12., 13. i 14. decembra gostovati kuvar Lucio Ronin iz Trsta, koji će specijalno za ovu priliku spremati regionalne italijanske gastronomske specijalitete.

Share