Home  //  Management  //  Aktuelnosti

(in memoriam Paul Bocuse 1926-2018)

Kad dođe vreme završiću u rerni

Jedan od najcenjenijih francuskih šefova Pol Bokiz, umro je krajem januara u 91. godini. 

 

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa

 

 Pre nego što se upustite u ugostiteljski biznis i počnete da ulažete novac, razmislite o lokaciji, ciljnoj grupi i konceptu lokala. Kada to izaberete, kažu iskusni ugostitelji, počinje „igranka bez prestanka”. Svako ko otvara restoran prvo mora dobro da razmisli o tome da li u životu želi da se bavi ugostiteljstvom. To je nesumnjivo prvi korak. Ali nama nije namera da vas uplašimo i odgovorimo od ugostiteljstva, već samo da vam skrenemo pažnju na neke stavke koje umnogome mogu da vam olakšaju poslovanje, a ukoliko na vreme „budete pametni”, smanjićete troškove i povećati promet 

 

Novogodišnja anketa ugostitelja

 

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi put bili su smešteni na dve lokacije, u hotelu Radisson Blu Scandinavia i DGI-byens hotelu

 

U hotelu Falkensteiner u Beogradu, 27. aprila 2017., od 10 do 13 časova Srpska asocijacija menadžera organizuje Business Talk na temu Održivog razvoja srpske privrede

 

U susret 14.Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini održaće majstorski kurs u Beogradu, od 17. do 23. februara.

 

Miloš sa predsednikom IBA Ronom Busmanom

 

 

 

 

 

Miloš Janošević, dvadesetpetogodišnji barmen iz Beograda, postao je šampion u Tokiju, u Japanu, na svetskom takmičenju barmena u kategoriji Bartenders Choice. Miloš se time upisao u istoriju srpskog bartendinga, a to priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije od kada se takmiči na svetskim šampionatima. 

CaféBar network donosi ekskluzivnu priču iz Tokija

 

Vojin je zamenio Lazara Petrovića, koji je prešao na poziciju direktora kompanije Delta DMD.

 

U hotelu 88Rooms u Beogradu juče je održana press konferencija povodom festivala Youtube kulture kod nas...

 

Srpska asocijacija menadžera (SAM) svoje aktivnosti nakon „letnje pauze“ započela je sada već tradicionalnim After Holiday koktelom, organizovanom u baštu hotela Crowne Plaza u Beogradu. 

 

Bašte u centralnoj beogradskoj ulici Knez Mihailovoj često su omiljena mesta za predah kako turistima, tako i Beograđanima. Čim počne lepo vreme, već se podrazumeva da će skoro svi stolovi u lokalima u pešačkoj zoni biti popunjeni i to tokom celog dana. Međutim, ove godine, gradske vlasti su se namerile da to promene. Kako tvrde, kafići i restorani ne poštuju propise, pa često izlaze van okvira za koje su dobili dozvolu, time ugrožavajući kretanje pešaka

 

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...