Home  //  Management  //  Aktuelnosti

 Pre nego što se upustite u ugostiteljski biznis i počnete da ulažete novac, razmislite o lokaciji, ciljnoj grupi i konceptu lokala. Kada to izaberete, kažu iskusni ugostitelji, počinje „igranka bez prestanka”. Svako ko otvara restoran prvo mora dobro da razmisli o tome da li u životu želi da se bavi ugostiteljstvom. To je nesumnjivo prvi korak. Ali nama nije namera da vas uplašimo i odgovorimo od ugostiteljstva, već samo da vam skrenemo pažnju na neke stavke koje umnogome mogu da vam olakšaju poslovanje, a ukoliko na vreme „budete pametni”, smanjićete troškove i povećati promet 

 

Novogodišnja anketa ugostitelja

 

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi put bili su smešteni na dve lokacije, u hotelu Radisson Blu Scandinavia i DGI-byens hotelu

 

U hotelu Falkensteiner u Beogradu, 27. aprila 2017., od 10 do 13 časova Srpska asocijacija menadžera organizuje Business Talk na temu Održivog razvoja srpske privrede

 

U susret 14.Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini održaće majstorski kurs u Beogradu, od 17. do 23. februara.

 

Miloš sa predsednikom IBA Ronom Busmanom

 

 

 

 

 

Miloš Janošević, dvadesetpetogodišnji barmen iz Beograda, postao je šampion u Tokiju, u Japanu, na svetskom takmičenju barmena u kategoriji Bartenders Choice. Miloš se time upisao u istoriju srpskog bartendinga, a to priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije od kada se takmiči na svetskim šampionatima. 

CaféBar network donosi ekskluzivnu priču iz Tokija

 

Vojin je zamenio Lazara Petrovića, koji je prešao na poziciju direktora kompanije Delta DMD.

 

U hotelu 88Rooms u Beogradu juče je održana press konferencija povodom festivala Youtube kulture kod nas...

 

Srpska asocijacija menadžera (SAM) svoje aktivnosti nakon „letnje pauze“ započela je sada već tradicionalnim After Holiday koktelom, organizovanom u baštu hotela Crowne Plaza u Beogradu. 

 

Bašte u centralnoj beogradskoj ulici Knez Mihailovoj često su omiljena mesta za predah kako turistima, tako i Beograđanima. Čim počne lepo vreme, već se podrazumeva da će skoro svi stolovi u lokalima u pešačkoj zoni biti popunjeni i to tokom celog dana. Međutim, ove godine, gradske vlasti su se namerile da to promene. Kako tvrde, kafići i restorani ne poštuju propise, pa često izlaze van okvira za koje su dobili dozvolu, time ugrožavajući kretanje pešaka

 

Izgledajte moderno i trendi, pa čak i u sportskom izdanju! 

 

Razlikuje se od tradicionalnih hotela jer je tehnološki u potpunosti prilagođen mladima.

 

Najnovije vesti


Miris hrane Ili miris duvana - 2

U prošlom broju pokrenuli smo akciju da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati



Tabor

 

Restoran Tabor je za 33 godine, koliko postoji, ugostio mnoge goste, od najviših državnih zvaničnika do čuvenih gradskih boema. Zahvaljujući dobroj hrani, predanom osoblju i pravoj kafanskoj muzici, uz posvećene kafedžije, porodicu Mrđenović, i...



Retki su ugostitelji koji plaćaju na vreme

Distributeri časopisa Cafebar network Spirit&Food

Kada smo prvi put pre nekoliko godina posetili distributere našeg časopisa, distributersku kuću Spirit&Food, kancelarije i magacin nalazili su se u Zemunu. U međuvremenu su se zbog proširenja...



Ugostitelji nisu koncertna agencija

PROVOD NA UGOVOR (2)

Iako je davno prošlo vreme kada su muzičari mesecima nastupali u jednom lokalu, novi kolektivni ugovor o izvođačkom radu ugostitelje stavlja u poziciju poslodavaca muzičarima, što im, kažu, nikako ne odgovara! 



Austrijanac najbolji na svetu

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi...