Home  //  Management  //  Saveti

Aleksandar Škipić, ugostitelj

Distributeri bi trebalo da budu i edukatori

 

Veljko Poznanić
Restoran Druga priča

Kažu da u Srbiji komšija komšiji želi da mu crkne krava. Rešio sam da vam ispričam nekoliko anegdota koje na pravi način oslikavaju dobre komšijske odnose. Zahvaljujući njihovoj pomoći, u više navrata spaseno je bar stotinak porodica da ne ostanu bez posla ili bez krova nad glavom.

 

Aleksandar Škipić, ugostitelj

Nekada su se gosti vezivali za konobare i znalo se u koju će kafanu otići, jer tamo je njihov čovek, on ih poznaje u dušu, zna da pasulj vole bez kolenice, da sarma za njih mora da bude malo pikantnija, da najradije piju dunju, mada i viljamovka može da prođe. Danas su, nažalost, retki konobari starog kova, ali ruku na srce, skoro da više nema ni takvih kafana

 

Koliko biste platili da čujete savete jednog od najuticjnijih ljudi na svetu o tome kako da uspete u životu?
Upravo o tome je govorio Aleks Atala na konferenciji o pomoći malim i mikro preduzećima koju je organizovala brazilska vlada

 

Kako vlasnici restorana svetskih kuhinja u Srbiji dolaze do autentičnih začina

Otvoriti tajlandski, indijski ili kineski restoran bilo gde u svetu, pa tako i u Srbiji, ne deluje mnogo komplikovano. Međutim, azijska kuhija bogata je začinima i ukusima neouobičajenim za ovo podneblje

 

Neki restorani drže kuhinjska vrata zatvorena, i to ne zato što je tamo prevruće. Prenosimo vam tajne koje od očiju javnosti čuvaju čak i najbolji američki restorani

 

Saveti za organizaciju u kuhinji

 

Raditi nešto samo zato što je tako rađeno i ranije, znači da se ograđujemo iskustvom iz prošlosti zato što nam je to već poznato, ali to ima i svoje loše strane u današnjem turbulentnom vremenu gde se situacije i principi menjaju velikom brzinom. Oslanjanje na ranija iskustva ponekada mogu da nas koštaju puno, pošto se zasnivaju na praksama koje su odavno izbačene iz upotrebe, iako mi možda ne želimo to da priznamo ili se plašimo da naučimo nešto novo

 

Dobitnik Mišelin zvezde za chef Raymond Blanc objašnjava kolegama kako da naprave od svog lokala vrhunski restoran svetske klase.

 

Veb-sajtovi restorana su zbog nekog razloga mnogo lošijeg kvaliteta nego što se danas očekuje u modernom svetu tehnologije

 

Saveti za ugostitelje i zapažanja skromnog gosta Nemanje Tasića

 


Meni je i jedan od najznačajnijih merčendajzing alata u ugostiteljstvu i trebalo bi da bude napisan tako da prodaje hranu

 

Kristin Krupin diplomirala je na smeru Umetnost u kulinarstvu na njujorškom Institutu za obrazovanje u kulinarstvu. Od tada, pola radnog vremena provodi na praksi u kuhinji njujorškog restorana sa Mišlenovim zvezdicama, dok ostatak radnog vremena provodi u istraživanju tržišta.

 

Kada se otvara novi lokal, ugostitelji su često u nedoumici gde i kako doći do dozvole opštinskih i gradskih vlasti za postavljanje reklame ili naziva lokala

 

Za meni se može reći i da je epicentar restorana jer se sve vrti oko njega — namirnice koje se nabavljaju svakog dana, dizajn i opremljenost kuhinje, organizacija osoblja, izbor vina koje se slaže s hranom

 

Najnovije vesti


Specijalna edicija BIP piva

Specijalno izdanje BIP piva sa likovima prvotimaca Fudbalskog kluba Crvena zvezda pojaviće se u trgovinama i ugostiteljskim objektima širom Srbije. Kuriozitet je da će se na bocama BIP piva pojaviti likovi čak 24 fudbalera Crvene zvezde, u okviru...



Beogradski festival igre

Pod sloganom „Prestonica“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog petnaestog izdanja od 15. marta - 4. aprila, predstavlja publici izuzetan program.



Dani igre u Kinoteci

Peti put za redom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre".  Od 24-28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i...



Engleska nagrada za sir iz Srema

Na najvećem međunarodnom takmičenju sira World Cheese Awards u Velikoj Britaniji, proizvođač kozjeg sira mlekara "Gorski" iz Jaska u Sremu



Niže akcize za kraft pivare?

Privredna komora Srbije (PKS) i Grupacija proizvođača slada i piva podnele su inicijativu Vladi Srbije i Ministarstvu finansija da se akciza malim zanatskim pivarama smanji za polovinu. Dimitrije Ivanović iz PKS naglašava