Distributeri bi trebalo da budu i edukatori
Veljko Poznanić
Restoran Druga priča
Kažu da u Srbiji komšija komšiji želi da mu crkne krava. Rešio sam da vam ispričam nekoliko anegdota koje na pravi način oslikavaju dobre komšijske odnose. Zahvaljujući njihovoj pomoći, u više navrata spaseno je bar stotinak porodica da ne ostanu bez posla ili bez krova nad glavom.
Aleksandar Škipić, ugostitelj
Nekada su se gosti vezivali za konobare i znalo se u koju će kafanu otići, jer tamo je njihov čovek, on ih poznaje u dušu, zna da pasulj vole bez kolenice, da sarma za njih mora da bude malo pikantnija, da najradije piju dunju, mada i viljamovka može da prođe. Danas su, nažalost, retki konobari starog kova, ali ruku na srce, skoro da više nema ni takvih kafana
Raditi nešto samo zato što je tako rađeno i ranije, znači da se ograđujemo iskustvom iz prošlosti zato što nam je to već poznato, ali to ima i svoje loše strane u današnjem turbulentnom vremenu gde se situacije i principi menjaju velikom brzinom. Oslanjanje na ranija iskustva ponekada mogu da nas koštaju puno, pošto se zasnivaju na praksama koje su odavno izbačene iz upotrebe, iako mi možda ne želimo to da priznamo ili se plašimo da naučimo nešto novo
Dobitnik Mišelin zvezde za chef Raymond Blanc objašnjava kolegama kako da naprave od svog lokala vrhunski restoran svetske klase.