Home  //  Management  //  Saveti

Aleksandar Škipić, ugostitelj   

Da biste postali tehnolog, treba prvo da završite Tehnološki fakultet. To je svima jasno. I logično je. Mnogi, međutum, misle da bez ikakvog znanja mogu da postanu ugostitelji. Misle da je to lako, da tu nema neke nauke. Ali ne može ni to baš tek tako

 

Veljko Poznanić

Restoran Druga priča

Uvek dilema. Kako? Gde? Raditi, ne raditi? Najluđa noć... kako za koga... U ovom poslu ima dosta ludih noći. Toliko ludih da se sutradan pitam da li je normalno da ja toliko često slavim nešto. E, pa moguće je...

 

Aleksandar Škipić,ugostitelj  

Nastup proizvođača, uvoznika i dobavljača koji sarađuju sa HoReCa sektorom često nije jednak kod nas i u drugim zemljama, iako se oni zapravo bave istim poslom gde god da se nalaze. U čemu su razlike?

 

Veljko Poznanić

Restoran Druga priča

Sećam se kada ćale krene da plete kanap. Najobičniji. Pripremi plastiku, onu za tegle što služi da se pritisne turšija, i unese totalnu pometnju među nas

 

Aleksandar Škipić, ugostitelj

Distributeri bi trebalo da budu i edukatori

 

Veljko Poznanić
Restoran Druga priča

Kažu da u Srbiji komšija komšiji želi da mu crkne krava. Rešio sam da vam ispričam nekoliko anegdota koje na pravi način oslikavaju dobre komšijske odnose. Zahvaljujući njihovoj pomoći, u više navrata spaseno je bar stotinak porodica da ne ostanu bez posla ili bez krova nad glavom.

 

Aleksandar Škipić, ugostitelj

Nekada su se gosti vezivali za konobare i znalo se u koju će kafanu otići, jer tamo je njihov čovek, on ih poznaje u dušu, zna da pasulj vole bez kolenice, da sarma za njih mora da bude malo pikantnija, da najradije piju dunju, mada i viljamovka može da prođe. Danas su, nažalost, retki konobari starog kova, ali ruku na srce, skoro da više nema ni takvih kafana

 

Koliko biste platili da čujete savete jednog od najuticjnijih ljudi na svetu o tome kako da uspete u životu?
Upravo o tome je govorio Aleks Atala na konferenciji o pomoći malim i mikro preduzećima koju je organizovala brazilska vlada

 

Kako vlasnici restorana svetskih kuhinja u Srbiji dolaze do autentičnih začina

Otvoriti tajlandski, indijski ili kineski restoran bilo gde u svetu, pa tako i u Srbiji, ne deluje mnogo komplikovano. Međutim, azijska kuhija bogata je začinima i ukusima neouobičajenim za ovo podneblje

 

Neki restorani drže kuhinjska vrata zatvorena, i to ne zato što je tamo prevruće. Prenosimo vam tajne koje od očiju javnosti čuvaju čak i najbolji američki restorani

 

Saveti za organizaciju u kuhinji

 

Raditi nešto samo zato što je tako rađeno i ranije, znači da se ograđujemo iskustvom iz prošlosti zato što nam je to već poznato, ali to ima i svoje loše strane u današnjem turbulentnom vremenu gde se situacije i principi menjaju velikom brzinom. Oslanjanje na ranija iskustva ponekada mogu da nas koštaju puno, pošto se zasnivaju na praksama koje su odavno izbačene iz upotrebe, iako mi možda ne želimo to da priznamo ili se plašimo da naučimo nešto novo

 

Dobitnik Mišelin zvezde za chef Raymond Blanc objašnjava kolegama kako da naprave od svog lokala vrhunski restoran svetske klase.

 

Veb-sajtovi restorana su zbog nekog razloga mnogo lošijeg kvaliteta nego što se danas očekuje u modernom svetu tehnologije

 

Saveti za ugostitelje i zapažanja skromnog gosta Nemanje Tasića