Home  //  Management  //  Saveti  //  Retki su ugostitelji koji plaćaju na vreme

Preseljenje u novi prostor donelo je bolju uslugu klijentima, veću operativnost na terenu i bržu isporuku robe. Sada sa svojih 9 dostavnih vozila, po principu “ jedna boca do klijenta”, sa Voždovca dostavljaju robu u ugostiteljske lokale na teritoriji Beograda i okoline. Za šest godina, koliko postoje na tržištu Srbije, uspeli su da se razviju u ozbiljnu distributersku kuću koja osim standardnog asortimana domaćih alkoholnih i bezalkoholnih pića, kupcima nudi još i prehrambene proizvode i uvozne alkoholne brendove kompanija Diageo, Pernod Ricard, Moet Channdon, Grey Goose...

O novinama unutar Spirit&Fooda, srpskom HoReCa tržištu i nelojalnoj konkurenciji razgovarali smo sa Sinišom Lazarevićem, jednim od vlasnika kompanije. 

Na tržištu alkoholnih i bezalkoholnih pića u našoj zemlji, smatra Siniša, nije se mnogo toga promenilo od 2011, kada je i osnovan Spirit&Food. 

-Tržište je manje-više ostalo isto. Jedino se kod većih proizvođača oseća pomak. Čini se da njihov rast ne utiče mnogo na sveukupnu stabilnost tržišta – počinje priču Siniša Lazarević. 

Kao i u svakoj distributerskoj kući, i u Spirit&Foodu najviše je posla pred praznike. Gužva počinje 15. decembra i traje do Srpske Nove godine, a pored 20 zaposlenih u firmi, kaže Siniša, pred praznike, obavezno je angažovanje dodatnih radnika. 

-Iako našim kupcima najavljujemo još od sredine oktobra da na vreme poruče piće za praznike, šaljemo i propratna pisma, stalno ih podsećamo. Iskustvo pokazuje da će kao i svake godine, i ove, oko 22 sata da se usijaju telefoni Spirit&Fooda. Prošle godine smo, mi vlasnici, seli u auto i 31. decembra, skoro do ponoći razvozili robu klijentima. Ugostitelji do poslednjeg dana licitiraju sa ciframa, količinom robe i brojem gostiju, zato se to i dešava – kaže Siniša. 

U susret praznicima, ovi distributeri, i ove godine obradovaće ugostitelje raznim novogodišnjim akcijama, a budući da su odnedavno postali ekskluzivni distribueri Stobi vina, u saradnji sa ovom makedonskom vinarijom, svojim klijentima ponudiće specijalna poklon pakovanja i akcije. 

-Od sredine ove godine, dobili smo zastupništvo za Stobi vina. U glavnom gradu, iz godine u godinu, sve je više turista koji žele da probaju kako domaća, tako i vina iz regiona, a i među Beograđanima raste trend konzumacije vina - kaže Siniša

-Ugostitelji ne znaju dosta o vinu. U narednom periodu radićemo na pokretanju svojevrsne vinske sekcije u okviru naše firme. Prvi korak smo već učinili. Osnovali smo kćerku firmu – Dren HoReCa. Njena delatnost će biti usmerena prvenstveno na vino, pa onda i na druga žestoka alkoholna pića. Plan nam je da organizujemo vinske edukacije za naše klijente. Naši somelijeri obučavaće konobare i druge zaposlene u objektu o vinu, ali i o ugostiteljskom bontonu uopšte – objašnjava Lazarević. CBN

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Specijalna edicija BIP piva

Specijalno izdanje BIP piva sa likovima prvotimaca Fudbalskog kluba Crvena zvezda pojaviće se u trgovinama i ugostiteljskim objektima širom Srbije. Kuriozitet je da će se na bocama BIP piva pojaviti likovi čak 24 fudbalera Crvene zvezde, u okviru...



Beogradski festival igre

Pod sloganom „Prestonica“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog petnaestog izdanja od 15. marta - 4. aprila, predstavlja publici izuzetan program.



Dani igre u Kinoteci

Peti put za redom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre".  Od 24-28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i...



Engleska nagrada za sir iz Srema

Na najvećem međunarodnom takmičenju sira World Cheese Awards u Velikoj Britaniji, proizvođač kozjeg sira mlekara "Gorski" iz Jaska u Sremu



Niže akcize za kraft pivare?

Privredna komora Srbije (PKS) i Grupacija proizvođača slada i piva podnele su inicijativu Vladi Srbije i Ministarstvu finansija da se akciza malim zanatskim pivarama smanji za polovinu. Dimitrije Ivanović iz PKS naglašava