Home  //  Management  //  Saveti  //  Retki su ugostitelji koji plaćaju na vreme

Preseljenje u novi prostor donelo je bolju uslugu klijentima, veću operativnost na terenu i bržu isporuku robe. Sada sa svojih 9 dostavnih vozila, po principu “ jedna boca do klijenta”, sa Voždovca dostavljaju robu u ugostiteljske lokale na teritoriji Beograda i okoline. Za šest godina, koliko postoje na tržištu Srbije, uspeli su da se razviju u ozbiljnu distributersku kuću koja osim standardnog asortimana domaćih alkoholnih i bezalkoholnih pića, kupcima nudi još i prehrambene proizvode i uvozne alkoholne brendove kompanija Diageo, Pernod Ricard, Moet Channdon, Grey Goose...

O novinama unutar Spirit&Fooda, srpskom HoReCa tržištu i nelojalnoj konkurenciji razgovarali smo sa Sinišom Lazarevićem, jednim od vlasnika kompanije. 

Na tržištu alkoholnih i bezalkoholnih pića u našoj zemlji, smatra Siniša, nije se mnogo toga promenilo od 2011, kada je i osnovan Spirit&Food. 

-Tržište je manje-više ostalo isto. Jedino se kod većih proizvođača oseća pomak. Čini se da njihov rast ne utiče mnogo na sveukupnu stabilnost tržišta – počinje priču Siniša Lazarević. 

Kao i u svakoj distributerskoj kući, i u Spirit&Foodu najviše je posla pred praznike. Gužva počinje 15. decembra i traje do Srpske Nove godine, a pored 20 zaposlenih u firmi, kaže Siniša, pred praznike, obavezno je angažovanje dodatnih radnika. 

-Iako našim kupcima najavljujemo još od sredine oktobra da na vreme poruče piće za praznike, šaljemo i propratna pisma, stalno ih podsećamo. Iskustvo pokazuje da će kao i svake godine, i ove, oko 22 sata da se usijaju telefoni Spirit&Fooda. Prošle godine smo, mi vlasnici, seli u auto i 31. decembra, skoro do ponoći razvozili robu klijentima. Ugostitelji do poslednjeg dana licitiraju sa ciframa, količinom robe i brojem gostiju, zato se to i dešava – kaže Siniša. 

U susret praznicima, ovi distributeri, i ove godine obradovaće ugostitelje raznim novogodišnjim akcijama, a budući da su odnedavno postali ekskluzivni distribueri Stobi vina, u saradnji sa ovom makedonskom vinarijom, svojim klijentima ponudiće specijalna poklon pakovanja i akcije. 

-Od sredine ove godine, dobili smo zastupništvo za Stobi vina. U glavnom gradu, iz godine u godinu, sve je više turista koji žele da probaju kako domaća, tako i vina iz regiona, a i među Beograđanima raste trend konzumacije vina - kaže Siniša

-Ugostitelji ne znaju dosta o vinu. U narednom periodu radićemo na pokretanju svojevrsne vinske sekcije u okviru naše firme. Prvi korak smo već učinili. Osnovali smo kćerku firmu – Dren HoReCa. Njena delatnost će biti usmerena prvenstveno na vino, pa onda i na druga žestoka alkoholna pića. Plan nam je da organizujemo vinske edukacije za naše klijente. Naši somelijeri obučavaće konobare i druge zaposlene u objektu o vinu, ali i o ugostiteljskom bontonu uopšte – objašnjava Lazarević. CBN

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...