Home  //  Management  //  Saveti  //  Ne čekajte poslednji čas

Nova godina se lagano primiče, a ugostitelji se, po svemu sudeći, još nisu bacili na posao. Kako su nam rekli distributeri, od ugostitelja i dalje nema ni traga ni glasa. Niko ne poručuje veće količine pića, a o narudžbinama za najluđu noć i ne govori. Ugostitelji su navikli da od distributera dobijaju pića u minut do 12 ako treba, a i distributeri su se navikli na često nerealne prohteve vlasnika i menadžera lokala, pa se, kako kažu, ne uzbuđuju previše...

Opšte je poznato da se u Srbiji prase tovi uoči Božića, pa tako i naši ugostitelji u tom maniru pripremaju doček Nove godine. Često zaboravljaju da je ugostiteljstvo ozbiljan posao i da će im, ako u novogodišnjoj noći nemaju dovoljno pića, džaba biti što im u lokalu pevaju Ceca ili Jeca.   

Zato, imajte na umu da kada u vašem lokalu poraste obim posla, to znači da je tako i kod vašeg distributera. A kada kod distributera nastupi gužva, brzina, tačnost i rok isporuke padaju u vodu. Roba počinje da kasni, a s tim nastaju problemi u svakodnevnom funkcionisanju lokala, ali i sa gostima. A da li ste ikada upoznali ugostitelja koji želi da iznervira gosta? Realno, niste. 

Da dostava naručene robe ne bi kasnila, i umesto ujutru u vaš lokal stigla tek uveče, morate detaljno i na vreme isplanirati nabavku za praznike. Mnogo je jednostavnije natenane napraviti plan nego 31. decembra, na svakih pola sata, zvati distributera i žaliti mu se. Svake godine ista je priča. Distributer će vam reći da je u gradu velika gužva i da su im sva dostavna vozila na terenu, a ugostitelj da mu je nestalo piće i da mora što pre da ga ima u lokalu. 

– Još niko ništa ne javlja u vezi s Novom godinom. Niti spo­minju, niti planiraju – kaže Zoran Adamović, suvlasnik i direktor distributerske kuće SCB. 

 

 

 

 

 

I Dušan Petrov, vlasnik distributerske kuće Ramada iz Zrenjanina, kaže da se ugostitelji još ne javljaju oko narudžbina za doček Nove, 2018. Kao i do sada, očekuje Dušan, narudžbine će početi da pristižu desetak dana pred praznik. 

– Navikli smo na ugostitelje i njihov sistem rada. Važno je da roba stigne na vreme i uvek činimo sve da tako i bude.  

 

 

 Iskustvo pokazuje da je najbolje da se sa distributerima dogovorite da piće u lokal stigne bar dan pred najluđu noć. Tako ćete imati dovoljno vremena da ga ohladite. Verujte, ma koliko da su pod gasom, gostima se neće svideti toplo pivo ili mlak viski. 

Osim toga, dobro razmislite i o tome koja je količina pića dovoljna da „napoji” vaše žedne goste, a naš savet je da na količinu koju ste odredili, za svaki slučaj dodajte još po karton od svakog pića. I ne brinite, ako se sve ne popije iste noći, popiće se sledeće! Osim toga, važno je i da sredite magacin, naravno pod pretpostavkom da nije uvek cakum-pakum, da biste imali gde da odložite piće. I mirno, bez stresa, nazdravite Novoj, 2018! CBN

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Nepušački lokali u Beogradu

Prema podacima iz 2013. godine (a noviji se očekuju u tekućoj, 2019. godini), u Srbiji puši svaki treći stanovnik stariji od 15 godina, njih čak 34,7%, dok je u Beogradu taj udeo tek nešto manji od nacionalnog proseka i iznosi 31,6%Četvrti festival kraft piva stiže u grad!

Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad!CLOSE EYES, TASTE FOOD, DRINK WINE

Ekskluzivna večera Be@Château Lagrange – UNPRECEDENTEDJameson Green Up žurka

Jameson irski viski je i ove godine okupio više od 1000 najvernijih fanova i poznatih gradskih lica na zanimljivoj Green UP žurci održanoj u Beogradu.Prijavi se za Barcaffé Barista Cup

Prijavi se za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje