Home  //  Management  //  Saveti  //  Nepušači nisu potrošači

 

Đorđe Pavlov, ugostitelj

Stranci dolaze u Beograd zbog zabave, kvalitetne i jeftine hrane, i zato što je u lokalima dozvoljeno pušenje. Ko kaže drukčije, on je bitanga i lažov .

 

Zagovornici zabrane pušenja u lokalima pozivaju se na Evropsku uniju, kažu da je to njen zahtev. Pa Evropska unija je tražila i da Srbija uvede sankcije Rusiji, pa nije, a to je, čini mi se, mnogo značajnije od zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima. 

U Austriji može da se puši u lokalima. U Italiji su kafane gotovo prazne posle stupanja zakona o zabrani pušenja na snagu. Ako se to uvede i kod nas, ja zatvaram kafanu! To je fašizam. Srbija grca u dugovima, a kao i do sada strogoća će se trenirati u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i Kragujevcu. A šta je sa ostalim gradovima, ugostiteljima koji ne izdaju fiskalne račune, u čijim su lokalima čučavci? 

Biće potrebno dva miliona policajaca da bi se zakon o zabrani pušenja u lokalima sproveo u delo. 

 

Srbi su težak narod i ovako, a tek kad popiju...

Ko sme teškom Srbinu da zabrani da puši u kafani? Evo, ja kažem da ne smem 

 

U gotovo svim klubovima u svetu dozvoljeno je pušenje. I kod nas, ako se uvede taj zakon, u klubovima će moći da se puši, jer klubove niko ne kontroliše. 

Takve zakone ne opravdavam ni u bogatim zemljama, a kamoli u jadnoj Srbiji. Ako se uvede zakon o zabrani pušenja u lokalima, zatvoriće se dve trećine lokala i znatno smanjiti broj stranih gostiju Beograda. 

Kod mene u lokalu, osamdeset odsto gostiju su stranci. Znam da sam uradio pravu stvar kada vidim da iz lokala gosti odlaze zadovoljni. Ponavljam, stranci u Beograd dolaze, osim zbog dobrog provoda i dobre i jeftine ponude, i zato što može da se puši u kafanama. I ne samo stranci. Gosti koji ne puše, realno i nisu neki kafanski potrošači. 

Uostalom, nije naučno dokazano da je pasivno pušenje štetno. Ono je samo neprijatno nepušačima. CBN

Share

Komentari  

 
+3 #2 Barmen 02-03-2016 13:12
Pa napravi neku ponudu u svom restoranu pa ljudi neće dolaziti kod tebe da puše. Veću glupost od ovog teksta odavno ne pročitah. [cenzurisano]izam.
Citat
 
 
+5 #1 Lilly 29-02-2016 13:32
Kakva je ovo glupost!? " Gosti koji ne puse,realno i nisu neki kafanski potrosaci"!?
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...