Home  //  Management  //  Saveti  //  Nepušači nisu potrošači

 

Đorđe Pavlov, ugostitelj

Stranci dolaze u Beograd zbog zabave, kvalitetne i jeftine hrane, i zato što je u lokalima dozvoljeno pušenje. Ko kaže drukčije, on je bitanga i lažov .

 

Zagovornici zabrane pušenja u lokalima pozivaju se na Evropsku uniju, kažu da je to njen zahtev. Pa Evropska unija je tražila i da Srbija uvede sankcije Rusiji, pa nije, a to je, čini mi se, mnogo značajnije od zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima. 

U Austriji može da se puši u lokalima. U Italiji su kafane gotovo prazne posle stupanja zakona o zabrani pušenja na snagu. Ako se to uvede i kod nas, ja zatvaram kafanu! To je fašizam. Srbija grca u dugovima, a kao i do sada strogoća će se trenirati u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i Kragujevcu. A šta je sa ostalim gradovima, ugostiteljima koji ne izdaju fiskalne račune, u čijim su lokalima čučavci? 

Biće potrebno dva miliona policajaca da bi se zakon o zabrani pušenja u lokalima sproveo u delo. 

 

Srbi su težak narod i ovako, a tek kad popiju...

Ko sme teškom Srbinu da zabrani da puši u kafani? Evo, ja kažem da ne smem 

 

U gotovo svim klubovima u svetu dozvoljeno je pušenje. I kod nas, ako se uvede taj zakon, u klubovima će moći da se puši, jer klubove niko ne kontroliše. 

Takve zakone ne opravdavam ni u bogatim zemljama, a kamoli u jadnoj Srbiji. Ako se uvede zakon o zabrani pušenja u lokalima, zatvoriće se dve trećine lokala i znatno smanjiti broj stranih gostiju Beograda. 

Kod mene u lokalu, osamdeset odsto gostiju su stranci. Znam da sam uradio pravu stvar kada vidim da iz lokala gosti odlaze zadovoljni. Ponavljam, stranci u Beograd dolaze, osim zbog dobrog provoda i dobre i jeftine ponude, i zato što može da se puši u kafanama. I ne samo stranci. Gosti koji ne puše, realno i nisu neki kafanski potrošači. 

Uostalom, nije naučno dokazano da je pasivno pušenje štetno. Ono je samo neprijatno nepušačima. CBN

Share

Komentari  

 
+4 #2 Barmen 02-03-2016 13:12
Pa napravi neku ponudu u svom restoranu pa ljudi neće dolaziti kod tebe da puše. Veću glupost od ovog teksta odavno ne pročitah. [cenzurisano]izam.
Citat
 
 
+7 #1 Lilly 29-02-2016 13:32
Kakva je ovo glupost!? " Gosti koji ne puse,realno i nisu neki kafanski potrosaci"!?
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži