Home  //  Management  //  Saveti  //  Nepušači nisu potrošači

 

Đorđe Pavlov, ugostitelj

Stranci dolaze u Beograd zbog zabave, kvalitetne i jeftine hrane, i zato što je u lokalima dozvoljeno pušenje. Ko kaže drukčije, on je bitanga i lažov .

 

Zagovornici zabrane pušenja u lokalima pozivaju se na Evropsku uniju, kažu da je to njen zahtev. Pa Evropska unija je tražila i da Srbija uvede sankcije Rusiji, pa nije, a to je, čini mi se, mnogo značajnije od zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima. 

U Austriji može da se puši u lokalima. U Italiji su kafane gotovo prazne posle stupanja zakona o zabrani pušenja na snagu. Ako se to uvede i kod nas, ja zatvaram kafanu! To je fašizam. Srbija grca u dugovima, a kao i do sada strogoća će se trenirati u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i Kragujevcu. A šta je sa ostalim gradovima, ugostiteljima koji ne izdaju fiskalne račune, u čijim su lokalima čučavci? 

Biće potrebno dva miliona policajaca da bi se zakon o zabrani pušenja u lokalima sproveo u delo. 

 

Srbi su težak narod i ovako, a tek kad popiju...

Ko sme teškom Srbinu da zabrani da puši u kafani? Evo, ja kažem da ne smem 

 

U gotovo svim klubovima u svetu dozvoljeno je pušenje. I kod nas, ako se uvede taj zakon, u klubovima će moći da se puši, jer klubove niko ne kontroliše. 

Takve zakone ne opravdavam ni u bogatim zemljama, a kamoli u jadnoj Srbiji. Ako se uvede zakon o zabrani pušenja u lokalima, zatvoriće se dve trećine lokala i znatno smanjiti broj stranih gostiju Beograda. 

Kod mene u lokalu, osamdeset odsto gostiju su stranci. Znam da sam uradio pravu stvar kada vidim da iz lokala gosti odlaze zadovoljni. Ponavljam, stranci u Beograd dolaze, osim zbog dobrog provoda i dobre i jeftine ponude, i zato što može da se puši u kafanama. I ne samo stranci. Gosti koji ne puše, realno i nisu neki kafanski potrošači. 

Uostalom, nije naučno dokazano da je pasivno pušenje štetno. Ono je samo neprijatno nepušačima. CBN

Share

Komentari  

 
+4 #2 Barmen 02-03-2016 13:12
Pa napravi neku ponudu u svom restoranu pa ljudi neće dolaziti kod tebe da puše. Veću glupost od ovog teksta odavno ne pročitah. [cenzurisano]izam.
Citat
 
 
+7 #1 Lilly 29-02-2016 13:32
Kakva je ovo glupost!? " Gosti koji ne puse,realno i nisu neki kafanski potrosaci"!?
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...