Home  //  Management  //  Saveti  //  Kad nije Nova godina, mi izmišljamo datume za slavlje

 

Razlika je samo u ljubavi prema poslu. Neko voli, a neko radi zato što mora. Nažalost.

Treba se radovati i smejati, što češće.

Nova godina je prava prilika za one koji ostalih dana kroz život prolaze sa nevidljivim bajonetom i uvek podignutom obrvom. Ima mnogo takvih. Nisu oni loši, samo su prosto takvi. 

Evo prilike da i vi takvi, vi hedonisti, ostavljeni, ponovo zaljubljeni, crveno-beli, crno-beli, plavi, beli, svi zajedno u isto vreme ubacimo dobru energiju i želje u neko novo vreme.

Gde to učiniti? S kim?

Pitam sebe, a sva pitanja se pomešaju, i poslovna i privatna. Svima nama restoran je druga kuća, a zaposleni najbliži rod, gost najbolji prijatelj. Veliki klubovi, dobri izvođači, koncerti, mnogo ljudi...

Mi smo odlučili. 

Bez uštogljene odeće. Bez obaveze. Bez naduvanih cena. Bez napetosti.

Odlučili smo da se podsetimo kako izgleda Nova godina na poslu s „rodbinom” i „prijateljima”. Šta je zapravo vredno, a ne plaća se s pola plate. Odlučili smo da svi zajedno ispratimo negativno iz prošle godine i dočekamo Novu.

Ovu najbolju u životu!

U mom malom restoranu radujemo se svemu. Mi koji radimo i svi koji kod nas dolaze.

Kada ih nema, mi izmišljamo bitne datume.

Poslednji kog se sećam je doček 29. novembra, koji je, naravno, proslavljen 28. uveče, ili Noć veštica (usred pravoslavne Srbije), neki su se možda zamerili, a mi se samo smejemo i zabavljamo.

Ništa ozbiljno! (Što je rekao jedan čuveni novosadski ugostitelj kada ga je ćerka uhvatila da se švaleriše.) 

Farbali smo jaja, i opet ćemo...

Mi ćemo našeg gosta paziti 31. 12. i 1. 1. 2015. isto kao i svih ostalih dana, i to uz našu omiljenu i najbolju parolu: „Dozvolite da vas razmazimo”. 

Mi ne stajemo cele godine, a tako će biti i u prolasku kroz cilj, i svih narednih dana.

Neki lokali žive samo od određenih datuma, naprave veselje samo za Novu godinu, tu jednu noć...

Neki se ljube samo jednu noć, neki vode ljubav samo jednu noć, neki „žive” jednu noć.

Mi to radimo svaki dan.

Za lepe stvari nije nam potreban povod i valjda nas to razlikuje od drugih.

Gosti to prepoznaju.

Neki restorani tradicionalno ne rade, a trebalo bi da rade, neki tradicionalno rade, a trebalo bi da ne rade.

Ljubav prema poslu će se osetiti i u Novoj godini i svakog narednog dana jer ne postoje datumi rezervisani za ljubav.

I nemojte od mene zahtevati da pišem više o ovim šablonskim datumima! 

Srdačan pozdrav i sve najjače u 2015. žele vam Veljko Poznanić i svi zaposleni u restoranu Druga priča.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži