Home  //  Management  //  Saveti

U pokušaju da se gostima na jednom mestu prikaže izbor svih restorana, barova, etno-sela, kafića, kafeterija, kafana, stvara se masovna i nepregledna prezentacija lokala. Upravo zbog toga, mnoge informacije nisu tačne, te se tako u ponudi mogu naći i objekti koji ne rade nekoliko meseci, pa čak i nekoliko godina

 

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

Prva stvar koju svi ugostitelji i drugi preduzetnici moraju da nauče jeste da se do profita ne dolazi preko noći, niti za kratko vreme. Potrebno je mnogo rada i truda, ulaganja, odricanja i prilagođavanja, a vremenom ni profit neće izostati

 

GORAN JOVIĆ, vlasnik kafića Knez, Valjevo 

Kao što svaki sportski trener pred novu takmičarsku sezonu pravi tim kvalitetnih igrača, tako i svaki ugostitelj, vlasnik kafića, restorana, hotela, pravi ekipu zaposlenih u ugostiteljskom objektu

 

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

Dejan je jedan od retkih ugostitelja u Srbiji koji predano radi na poboljšanju ugostiteljstva na jugu Srbije. Godinama unazad edukuje mlade kadrove, a njegova kafana već više od dve decenije nezaobilazno je mesto svim Piroćancima i gostima Pirota

 

Goran Jović,

vlasnik kafića Knez, Valjevo   

Svima koji žele da otvore lokal savetujem da se posavetuju s nekim dugogodišnjim uspešnim ugostiteljom pre nego što uđu u bilo kakav aranžman s budućim dobavljačima

 

Darko Matejić

Konobar u Bistro du Vin

Da glavni grad nikad ne spava najbolje znaju njegovi najverniji čuvari, oni koji dočekuju nasmejane mušterije i ispraćaju umorne goste. Ipak, posetioci kafića i restorana retko kad pomisle da iza njihovih širokih osmeha stoje isti ljudski problemi s kojima se svi suočavamo. Kako ostati priseban i nadasve ljubazan, objašnjava nam Darko, prijatni konobar vinarije Bistro du Vin

 

Filip Ćirić, ugostitelj

Sećam se i da je sve funkcionisalo po principu robne razmene. Ti imaš kvalitetno brašno, ja ti dam rakiju i slično. Mislim da gastronomija i dan-danas tako funkcioniše u Pirotu, naravno samo na moderniji način

 

Đorđe Pavlov

ugostitelj

Beograd ima fantastične ugostiteljske objekte, lokale na kojima bi mu svet pozavideo. Dobri primeri za to su Beton hala, Savamala i Cetinjska. Ali džabe kada će Cetinjsku zatvoriti stanari kojima smeta buka, a buke iz lokala gotovo da i nema

 

Keti je Katarina Janković,  vlasnica i direktorka firme City Co, koja se bavi uvozom, distribucijom i proizvodnjom profesionalne opreme za restorane, kafiće, klubove, pekare, picerije, poslastičarnice, hotele, ketering, fast food restorane, firme koja ove godine slavi deceniju uspešnog poslovanja. Osim toga, Keti je i majka dvoje dece i odlično se snalazi u obe životne uloge

 

Đorđe Pavlov, ugostitelj

Već godinama jedem isključivo u kafani, i to 90 odsto u svojoj. I uvek sam u vreme ručka i večere u kafani. To je moja radna obaveza. U Skadarliji retko ko menja jelovnik, jer se zna, Skadarlija je za nacionalne specijalitete. Mislim da je to greška. Da bi bio uspešan, restoran mora da uvodi novine, da menja jelovnik... Eto, na primer, ja sam sad ubacio i sos od nara, koji daje drugačiji, nov ukus starim, tradicionalnim jelima

 

Evo nam došlo opet, i proleće i bašte. Ruku na srce, zima kakva je bila, da je zakon drukčiji (a trebalo bi), komotno smo mogli da je preko dana presedimo i ispred lokala. A kakav se zakon sprema, pušači će sledeću sigurno! (Da smo jasni, ja sam od onih koji su protiv zakona o zabrani pušenja u lokalima. Em sam pušač, em to nikako nije dobro za biznis. Ni-ka-ko!) Ali „žalba ne odlaže izvršenje”, pa na stranu to. Uživaćemo dok možemo, a posledice će nas stići kasnije, kao i za ostale stvari, kao i uvek

 

Đorđe Pavlov, ugostitelj

Stranci dolaze u Beograd zbog zabave, kvalitetne i jeftine hrane, i zato što je u lokalima dozvoljeno pušenje. Ko kaže drukčije, on je bitanga i lažov 

 

Aleksandar Škipić, ugostitelj

Našeg kolumnistu Aleksandra Škipića zatekli smo jednog jutra u jednom od novih beogradskih lokala. Da li je on otvorio novi lokal? Nije, ali kao konsultant za sektor hrane pomaže pri otvaranju tog objekta. I eto teme razgovora za CaféBar network – otvaranje lokala i sve što je značajno prilikom pokretanja ugostiteljstkog posla. 

U priči s Aleksandrom Škipićem, između ostalog, potvrdili smo i ono o čemu je već pisao u svojim kolumnama za naš časopis.

 

Dušan Žugić

direktor Agencije za marketing i consulting, Fabulous Black iz Beograda

 

Aleksandar Škipić

ugostitelj

Hajde da razrešimo zagonetku zašto hotelski a la carte restorani u Beogradu nisu zaživeli. I da se razumemo odmah na početku, rečenica „To kod nas ne može da prođe” odavno već ne pije vodu. To, jednostavno, nije istina. Pitanje je samo da li ima volje da se nešto uradi ili nema. Ako ima volje i bar malo poslovne logike, sve je moguće. 

 

Aleksandar Škipić

ugostitelj

Ko bi pre nekoliko godina mogao i da zamisli da će se u Beogradu otvarati lokali u kojima se služi samo kafa ili samo pivo? Tada je to bilo nezamislivo. Sada se otvaraju i čitavi lanci usko specijalizovanih lokala

 

Najnovije vesti


Frikom predstavio program za HoReCu

Kompanija Frikom prezentovala je meni koji se može pripremiti od raznovrsnog asortimana smrznutog programa, dok su kuvari za predstavnike medija i kolege kuvare pripremali kompletan ručak i deserte, idealne za ponudu u restoranima i hotelima.



U susret 10. oktobru!

U želji da se dodatno podstakne preduzetnički duh i istakne značaj nezavisnog biznisa za celokupnu zajednicu, METRO Srbija 10. oktobra obeležava „Dan sopstvenog poslovanja“.



Sve je spremno za Vinski maraton

Tokom tri dana manifestacije, trčaće se dve trke kroz vinograde: Vinska (21,1 km) i Trka uživanja (6 km).



Ukusi Vojvodine

Festival traje do 1. oktobra i na njemu posetiocu mogu da uživaju u ukusima rinflajša, perkleta, paprikaša, gulaša...



Prvi Sheraton u regionu

Uspostavljanjem saradnje domaće kompanije MK Group, sa jednom od najpoznatijih hotelskih korporacija u svetu,