Home  //  Management  //  Intervju

Jovica Jovičić, šef kuhinje u restoranu Đorđe

Kuvao sam i za holivudske zvezde Denisa Kvejda, Nastasju Kinski i Žan-Marka Bara i oprobao sam se u pravljenju specijaliteta za Vladimira Putina

Opširnije...
 

U Nomi bih radio i za džabe

Opširnije...
 

Toni Radić

kreativno inovativni kuvar i specijalista za zdravu hranu

Opširnije...
 

Dejan Krsmanović

menadžer, Supermarket Concept Store

Opširnije...
 

Fabio Silva
restoran Derbi Grill

Kraljevska palata u Monci okružena je jednim od najvećih parkova u Evropi (688 hektara), a preko puta njenog glavnog ulaza nalazi se otmeni Derbi Grill. Restoran je deo luksuznog Hotela de la Ville, kojim od 1958. godine upravlja porodica Nardi. Kao i većina italijanskih restorana, i Derbi Grill je otvoren samo u vreme ručka i večere.

Opširnije...
 

Moritz Fried
vlasnik sladoledionice Moritz Eis

Bavio se finansijama, ali nije bio zadovoljan. Želeo je nešto novo, nešto neuobičajeno. Shativši da u Srbiji nema toliko domaćeg sladoleda koliko ima kvalitetnog voća i povrća, odlučio je da kreira nešto drugačije. Tako je nastao Moritz Eis, prvi lanac prodajnih salona hand made sladoleda u Srbiji

Opširnije...
 

Siniša Daničić
generalni direktor Strauss Adriatic

Kao jedan od lidera na tržištu kafe u Srbiji, kompanija Strauss Adriatic duže od deset godina intenzivno razvija ponudu espreso kafe i saradnju s HoReCa sektorom. 

Opširnije...
 

Branko Gostović
menadžer restorana Smokvica

Šarmantni Beograđanin, pasionirani zaljubljenik u ekstremne sportove i menadžer restorana Smokvica, Branko Gostović (29), ljubav prema ugostiteljstvu pokazao je još u detinjstvu. Posle završene osnovne škole, a uporedo s prvim poslom, upisao je Ugostiteljsku školu. 

Opširnije...
 

Michael Kreiling
izvršni šef kuhinje, Hyatt Regency, Beograd

Ljudi se žale na radnu snagu u ugostiteljskom sektoru, ali ja sam imao sreće. Imam odličan tim, koji čini 35 kuvara i 15 pomoćnika. Ponekad mi se čini da imam previše ljudi, a nekad ni to nije dovoljno. Kada radimo ketering za 1.500 ljudi, dragocen je rad svakog kolege 

Opširnije...
 

Razmislite još jednom i postaće vam jasno da kovanica „molekularna gastronomija” (iako je ta kulinarska „disciplina” zvanično tako nazvana još pre tridesetak godina) ne govori baš mnogo. Nije tu reč o kuvanju molekula, a ni asocijacija na molekularnu biologiju ne oslikava je najbolje. 

Opširnije...
 

Ugostiteljstvo je u krizi

Ugostiteljstvo je danas veoma težak i neisplativ posao zbog sve većih dažbina i nameta države. Osim godina sankcija sredinom devedestih i NATO bombardovanja 1999, ovo je najgori period za bavljenje ovom profesijom – smatra Đorđe Pavlov, poznatiji kao Đorđe Kortina

Opširnije...
 

Đorđije Stajkić

Od Francuske 6 do Francuske 7

Presek jednog vremena…

Opširnije...
 

Nisam šablondžija

On je mlad, perspektivan, kreativan, inovativan i originalan kuvar. On je Vanja Puškar, šef kuhinje u restoranu La Piazza i jedan od kreatora projekta Chefs Club Beograd. Još kao srednjoškolac radio je u Banjaluci, a karijeru je nastavio u beogradskom hotelu Hyatt, zatim u Grand Casinu, Iguani, hotelu Splendid u Bečićima i restoranu Homa u Beogradu, a sada i u La Piazzi.

Opširnije...
 

Restoran čine ljudi, veliki i mali, njihove energije želje i ideje. Restoran čini zveckanje pribora kada se polira, krišom ispijanje dedine šljive kada je nekom zaposlenom divan dan, uvek rado čitana i citirana Knjiga lapsusa, miris duvana koji se uvukao u zidove, čine ga i zaposleni, a i domaćin

Opširnije...
 

Važno je razumeti hranu

Ako smo nešto stavili u rernu, ne treba niko da mi kaže kada to treba izvaditi, jer ja ću po mirisu osetiti da je gotovo. Važno je razumeti hranu, važno je umeti komunicirati s njom

Opširnije...
 

Ugostitelj starog kova

Možda vam na prvi pogled njegovo ime ne zvuči poznato, jer svi ga znaju po nadimku Pop. On je vlasnik restorana Potkovica, koji se već 28 godina nalazi u staroj kući u Golsvordijevoj ulici

Opširnije...
 

Zahvaljujući kompaniji Gems Group, ekskluzivnom uvozniku i distributeru piva Radeberger, Dab i Schofferhoffer, nemačko premijum pivo dostupno je i na tržištu Srbije. 

 

Opširnije...
 

Italijanska kuhinja jedna je od najrasprostranjenijih u svetu i više stotina hiljada italijanskih restorana širom planete svakodnevno otvara vrata svojim gostima. 

Opširnije...
 

Dubai. Grad budućnosti, centar hotelijerstva i ugostiteljstva današnjice. Grad koji nikada ne spava. A ukoliko radite u nekom od mnogobrojnih hotela u Dubaiju, ne spavate ni vi. Ili bar ne dovoljno.

Opširnije...
 

Jedan od pet najboljih enologa u Evropi, a prema oceni Roberta Parkera i najbolji vinski konsultant u 2010. godini, Filip Kambi ponovo je posetio Beograd. 

Opširnije...
 

Predstavljamo vam troje ljudi – promoter, bukerka i frontmen – bez kojih svaki klub ne bi bio to što jeste iako se uobičajeno oni ne smatraju posebno zaslužnim za dobar provod. Ipak, upravo ljudi koji rade na tim mestima dovode i zadržavaju goste u klubu. Oni predstavljaju osnovu proizvoda koji se zove dobar provod

Opširnije...
 

Skockane devojke đuskaju u ritmu koji nameće bend na bini Brankow bara, za šankom je ekipa koja se ludo provodi uz šotove tekile, u separeu zaljubljeni par uživa u muzici i priči... Kroz klupsku gungulu provlači se mladić zagledan u iPad. Vreva noćnog kluba ne jenjava, a on kao da je van atmosfere i događanja, zastane, tipka iPad i odlazi u drugi kraj lokala. 

Opširnije...
 

Aleksandar Bojković Bojko živi i radi u svom baru Bojcoffee u Vlasotincu. Iskustvo je sticao tokom 20 godina rada u ugostiteljstvu. Na početku karijere dobio je ekspertizu na sirovo zrno kafe od Jugoslovenske asocijacije specijalnih vrsta kafe. Sebe potpisuje kao barmena, baristu, bartendera, koktel majstora, vlasnika, konobara...

Opširnije...
 

Filolog po obrazovanju, završila je grčki jezik i književnost. Govori engleski i italijanski, a mnogim drugim jezicima služi se pomalo, što je rezultat sporazumevanja s gostima hotela s raznih jezičkih područja

Opširnije...