Home  //  Management  //  Intervju  //  Svako može da nađe DJ-a za sebe

Tekst: Jelena Stojčić  /  Foto by Brankow 

 

Nebojša Obradović - DJ Oysha

Sa DJ Oyshom sreli smo se u cik zore ispred Ludosti. Zajedno smo otišli u Gadost na after, a pauzu između dva seta iskoristili smo da mu postavimo nekoliko pitanja.

 

Predstavnik beogradskog feel good house talasa DJ Oysha pre skoro dve decenije u Podgorici je započeo svoju karijeru. Nekoliko godina kasnije iz Crne Gore preselio se u Beograd. U početku je radio u manjim, neafirmisanim klubovima. Danas, Oysha je jedan od najtraženijih DJ-ova u gradu kako zbog svojih tehničkih sposobnosti tako i zbog sposobnosti da napravi i održi dobar parti. Trenutno je rezident u klubu KGB, Lejli, D baru, Ludosti i novosadskom Kafematu. Iako sebe smatra detetom disko muzike, tokom cele karijere ostaje veran houseu, bez trendovskih promena žanra i muzičkih interesovanja. Za istim miks pultom našao se s mnogim svetskim DJ-ovima: Junior Jack&Kid Creme, Salome de Bahia, Gadjo, Tom Novy, Martijn Ten Velden...

 

Kako bi ocenio klupsku scenu u Beogradu?

– Odličan 5! Tokom aktivnog bavljenja didžejingom primetio sam da klupska scena u gradu ciklično prolazi kroz nekoliko faza: od veoma slabe ponude, preko buđenja i pokretanja, otvaranja novih/starih mesta, do takozvanog peaka (kada je broj klubova i barova, kao i ponuda u njima, na vrhuncu). Na kraju, dolazimo do faze zasićenja klubova i njihovih programa, a onda i do njihovog zatvaranja. Te faze ponavljaju se na nekoliko godina. Direktno su povezane s muzičkim trendovima i smenom generacija koje se kreću po gradu i izlaze u klubove. Trenutno, Beograd je u fazi dobre ponude. 

 

A ugostiteljsku? 

– Isto kao i klupsku. U stvari, čak i bolje, jer je spektar ugostiteljstva znatno širi od samog klabinga. Možda je kvantitet trenutno prenaglašen, ali ne toliko na štetu kvaliteta. Mislim da u Beogradu svako može da nađe lokal koji mu odgovara i po usluzi i po cenama. Loša ponuda i usluga ne opstaju dugo jer je konkurencija velika. Prirodnom selekcijom samo dobro ugostiteljstvo opstaje! 

 

Šta, prema tvom mišljenju, Beograd ima da ponudi gostima? 

– Raspon muzičke ponude veoma je veliki i to je sigurno jedan od razloga zbog kojih svakog vikenda imamo mnogo gostiju iz inostranstva. 

 

Gde se najbolje klopa u gradu? 

– U Pizza baru, kafani Čedić, Starom Maydanu. Ta trojka nikada me do sada nije razočarala. 

 

A posle pijane noći? 

– Za pijanu noć ne znam, ja dočekam pijana jutra. A najbolje se jede tamo gde je najbliže. U poslednje vreme trudim se da izbegavam te kasnovečernje/ranojutarnje obroke, a kad ne izbegavam, tu su Loki, Kebab i Goldy’s u gradu, i naravno „dolina gladnih” na Novom Beogradu. Samo treba znati gde šta jesti!

 

Kako iz tvoje perspektive, iza miks pulta, izgleda provod u beogradskim klubovima? 

– Dobro i zabavno. Razlikuje se od lokala do lokala, od koncepta mesta i profila gostiju. Ima mnogo poziranja, buljenja u mobilne telefone, selfija... Ponekad imam utisak da su neki ljudi totalno odsutni iz klupskog okruženja u kom se u tom trenutku nalaze. Poziranja i „zalutalih” gostiju uvek je bilo i biće, tako da to ne utiče mnogo na celokupnu sliku provoda.  

 

Ima li dobrog provoda bez alkohola?

– Negde sam pročitao da ima. Šalim se, ima naravno. Muzika, energija, ljudi i dobar vajb čine dobar provod. 

 

Šta se najviše pije po klubovima u Beogradu?

– Alkohol. CBN

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži