Home  //  Management  //  Intervju  //  Svako može da nađe DJ-a za sebe

Tekst: Jelena Stojčić  /  Foto by Brankow 

 

Nebojša Obradović - DJ Oysha

Sa DJ Oyshom sreli smo se u cik zore ispred Ludosti. Zajedno smo otišli u Gadost na after, a pauzu između dva seta iskoristili smo da mu postavimo nekoliko pitanja.

 

Predstavnik beogradskog feel good house talasa DJ Oysha pre skoro dve decenije u Podgorici je započeo svoju karijeru. Nekoliko godina kasnije iz Crne Gore preselio se u Beograd. U početku je radio u manjim, neafirmisanim klubovima. Danas, Oysha je jedan od najtraženijih DJ-ova u gradu kako zbog svojih tehničkih sposobnosti tako i zbog sposobnosti da napravi i održi dobar parti. Trenutno je rezident u klubu KGB, Lejli, D baru, Ludosti i novosadskom Kafematu. Iako sebe smatra detetom disko muzike, tokom cele karijere ostaje veran houseu, bez trendovskih promena žanra i muzičkih interesovanja. Za istim miks pultom našao se s mnogim svetskim DJ-ovima: Junior Jack&Kid Creme, Salome de Bahia, Gadjo, Tom Novy, Martijn Ten Velden...

 

Kako bi ocenio klupsku scenu u Beogradu?

– Odličan 5! Tokom aktivnog bavljenja didžejingom primetio sam da klupska scena u gradu ciklično prolazi kroz nekoliko faza: od veoma slabe ponude, preko buđenja i pokretanja, otvaranja novih/starih mesta, do takozvanog peaka (kada je broj klubova i barova, kao i ponuda u njima, na vrhuncu). Na kraju, dolazimo do faze zasićenja klubova i njihovih programa, a onda i do njihovog zatvaranja. Te faze ponavljaju se na nekoliko godina. Direktno su povezane s muzičkim trendovima i smenom generacija koje se kreću po gradu i izlaze u klubove. Trenutno, Beograd je u fazi dobre ponude. 

 

A ugostiteljsku? 

– Isto kao i klupsku. U stvari, čak i bolje, jer je spektar ugostiteljstva znatno širi od samog klabinga. Možda je kvantitet trenutno prenaglašen, ali ne toliko na štetu kvaliteta. Mislim da u Beogradu svako može da nađe lokal koji mu odgovara i po usluzi i po cenama. Loša ponuda i usluga ne opstaju dugo jer je konkurencija velika. Prirodnom selekcijom samo dobro ugostiteljstvo opstaje! 

 

Šta, prema tvom mišljenju, Beograd ima da ponudi gostima? 

– Raspon muzičke ponude veoma je veliki i to je sigurno jedan od razloga zbog kojih svakog vikenda imamo mnogo gostiju iz inostranstva. 

 

Gde se najbolje klopa u gradu? 

– U Pizza baru, kafani Čedić, Starom Maydanu. Ta trojka nikada me do sada nije razočarala. 

 

A posle pijane noći? 

– Za pijanu noć ne znam, ja dočekam pijana jutra. A najbolje se jede tamo gde je najbliže. U poslednje vreme trudim se da izbegavam te kasnovečernje/ranojutarnje obroke, a kad ne izbegavam, tu su Loki, Kebab i Goldy’s u gradu, i naravno „dolina gladnih” na Novom Beogradu. Samo treba znati gde šta jesti!

 

Kako iz tvoje perspektive, iza miks pulta, izgleda provod u beogradskim klubovima? 

– Dobro i zabavno. Razlikuje se od lokala do lokala, od koncepta mesta i profila gostiju. Ima mnogo poziranja, buljenja u mobilne telefone, selfija... Ponekad imam utisak da su neki ljudi totalno odsutni iz klupskog okruženja u kom se u tom trenutku nalaze. Poziranja i „zalutalih” gostiju uvek je bilo i biće, tako da to ne utiče mnogo na celokupnu sliku provoda.  

 

Ima li dobrog provoda bez alkohola?

– Negde sam pročitao da ima. Šalim se, ima naravno. Muzika, energija, ljudi i dobar vajb čine dobar provod. 

 

Šta se najviše pije po klubovima u Beogradu?

– Alkohol. CBN

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...