Home  //  Management  //  Intervju  //  Nasser Khlef

 

Degustirali smo autentične arapske mezetluke, oprobali se u pravljenju grilovanog halumi sira, a Nasseru postavili pet pitanja. 

 

Koja jela najviše voliš da pripremaš? 

– Za kuvanje je potreban talenat. Volim da pripemam jela u kojima mogu da izrazim svoju kreativnost. Originalnost arapske kuhinje ogleda se upravo u misterioznoj veštini sjedinjavanja začina, različitih ukusa i mirisa. 

 

A najmanje? 

– Ne volim ni da spemam ni da jedem jela „bez duše”. Neophodan sastojak svakog jela je ljubav. 

 

Šta najradije naručuješ u restoranima? 

– Iako su na arapskom jelovniku zastupljena jela zasnovana na žitaricama, mahunarkama, voću i povrću, nekako se uvek dogodi da dok radim jedem meso. Ne mogu da odolim a da ne probam specijalitete koje moje kolege prave, a oni su uglavnom bazirani na mesu, pa tako kada odem u restoran, najradije biram obrok salate.   

 

Koji je tvoj omiljeni restoran u Beogradu?

– Ako moram da se odlučim za omiljeni restoran, onda bi to bila Frida, iako ću kada ogladnim uvek pre izabrati „street food”. Volim da probam različite ukuse, a za to je nesumnjivo najbolja ulična klopa.  

 

Gde bi voleo da radiš u budućnosti? 

– Nadam se da je Azija moje sledeće odredište.

Share

Komentari  

 
0 #1 Boriss 26-06-2015 14:32
to i po hrani postajemo emirati. svašta
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...