Home  //  Management  //  Intervju  //  Nasser Khlef

 

Degustirali smo autentične arapske mezetluke, oprobali se u pravljenju grilovanog halumi sira, a Nasseru postavili pet pitanja. 

 

Koja jela najviše voliš da pripremaš? 

– Za kuvanje je potreban talenat. Volim da pripemam jela u kojima mogu da izrazim svoju kreativnost. Originalnost arapske kuhinje ogleda se upravo u misterioznoj veštini sjedinjavanja začina, različitih ukusa i mirisa. 

 

A najmanje? 

– Ne volim ni da spemam ni da jedem jela „bez duše”. Neophodan sastojak svakog jela je ljubav. 

 

Šta najradije naručuješ u restoranima? 

– Iako su na arapskom jelovniku zastupljena jela zasnovana na žitaricama, mahunarkama, voću i povrću, nekako se uvek dogodi da dok radim jedem meso. Ne mogu da odolim a da ne probam specijalitete koje moje kolege prave, a oni su uglavnom bazirani na mesu, pa tako kada odem u restoran, najradije biram obrok salate.   

 

Koji je tvoj omiljeni restoran u Beogradu?

– Ako moram da se odlučim za omiljeni restoran, onda bi to bila Frida, iako ću kada ogladnim uvek pre izabrati „street food”. Volim da probam različite ukuse, a za to je nesumnjivo najbolja ulična klopa.  

 

Gde bi voleo da radiš u budućnosti? 

– Nadam se da je Azija moje sledeće odredište.

Share

Komentari  

 
0 #1 Boriss 26-06-2015 14:32
to i po hrani postajemo emirati. svašta
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži