Home  //  Management  //  Intervju  //  Nasser Khlef

 

Degustirali smo autentične arapske mezetluke, oprobali se u pravljenju grilovanog halumi sira, a Nasseru postavili pet pitanja. 

 

Koja jela najviše voliš da pripremaš? 

– Za kuvanje je potreban talenat. Volim da pripemam jela u kojima mogu da izrazim svoju kreativnost. Originalnost arapske kuhinje ogleda se upravo u misterioznoj veštini sjedinjavanja začina, različitih ukusa i mirisa. 

 

A najmanje? 

– Ne volim ni da spemam ni da jedem jela „bez duše”. Neophodan sastojak svakog jela je ljubav. 

 

Šta najradije naručuješ u restoranima? 

– Iako su na arapskom jelovniku zastupljena jela zasnovana na žitaricama, mahunarkama, voću i povrću, nekako se uvek dogodi da dok radim jedem meso. Ne mogu da odolim a da ne probam specijalitete koje moje kolege prave, a oni su uglavnom bazirani na mesu, pa tako kada odem u restoran, najradije biram obrok salate.   

 

Koji je tvoj omiljeni restoran u Beogradu?

– Ako moram da se odlučim za omiljeni restoran, onda bi to bila Frida, iako ću kada ogladnim uvek pre izabrati „street food”. Volim da probam različite ukuse, a za to je nesumnjivo najbolja ulična klopa.  

 

Gde bi voleo da radiš u budućnosti? 

– Nadam se da je Azija moje sledeće odredište.

Share

Komentari  

 
0 #1 Boriss 26-06-2015 14:32
to i po hrani postajemo emirati. svašta
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...