Home  //  Management  //  Intervju

Marcel Beijerling, suvlasnik i šef kuhinje poznatog roterdamskog restorana De Machinist samo za CafeBar network ispričao je svoju životnu priču

Opširnije...
 

Pere Hernandez, vlasnik kompanije Mibrasa priča kako je sve počelo i objašnjava kako se dolazi do uspeha

Opširnije...
 

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 

Opširnije...
 

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar

Opširnije...
 

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012. godine niz aktivnosti koje su rezultirale osnivanjem Udruženja Dobro delo, čiji je cilj da se podigne svest o značaju činjenja dobrih dela

Opširnije...
 

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...

Opširnije...
 

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan najbolje pokazuje to što je u kuhniju hotela Square Nine ušetao s radiom. Tetovaže doprinose njegovom autentičnom izgledu, a on uživa u tome da jede burek i da se ponaša kao tipičan Dorćolac iz Berlina. 

Razgovor s Eyckom, podrazumeva se, pratila je i degustacija novog menija...

Opširnije...
 

Uroš Urošević, Rukovodilac za odnose sa HoReCa kupcima

BLACK ANGSU

Opširnije...
 

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!

Opširnije...
 

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom u svetskim restoranima sa Mišlenovim zvezdicama

Opširnije...
 

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran godinama je na listi 50 najboljih, a trenutno se nalazi na drugom mestu. Šef koji pravi magiju vlasnik je čak tri Mišlenove zvezdice. Veliki je poštovalac italijanske tradicionalne kuhinje, ali obožava da pomera granice i da traži nešto novo i drukčije

Opširnije...
 

Nenad Jovanović

chefa kuhinje restorana Credo, Courtyard by Marriott Belgrade City Center 

Opširnije...
 

O srpskim vinima i domaćoj vinskoj sceni razgovarali smo sa Branimirom Šikanićem.... U vreme kada u Srbiji niko nije izlazio na „čašu vina”, dvojica braće Branimir i Nebojša Šikanić pokrenuli su revoluciju. U svet vina ušli su pre četvrt veka i za to vreme uspeli da naprave sistem koji objedinjuje sve elemente neophodne u vinarstvu, od opreme za proizvodnju vina do vinskog restorana i bara sa preko 200 različitih etiketa. Ekskluzivni su distributeri inostranih vinskih brendova kao što su D’arenberg, Lous Latour, Domaine Rollan de by, M. Chapouiter, Marchesi Mazzel, Al Tesino, Conte d Attimus Maniago, Tranchero Osvaldo i Marsuret

Opširnije...
 

Dušan Zarić, barmen, miksolog i vlasnik jednog od najboljih koktel-barova na svetu, u Beograd je došao da bi održao predavanje barmenima, a sve u sklopu takmičenja Negroni Okršaj....

Dušan Zarić je diplomirani inženjer mašinstva koji se 22 godine bavi miksologijom. Kako to obično biva, u bartending je ušao slučajno, a sada je vlasnik jednog od najboljih koktel-barova na svetu

Opširnije...
 

Danilo Bućan i Ljubiša Pljevaljčić
kuvari i vlasnici restorana Oxalis

Dva drugara i nekadašnja saputnika iz kuhinje Male fabrike ukusa, Danilo Bućan i Ljubiša Pljevaljčić, nedavno su otvorila fine-dining restoran Oxalis i time ostvarila svoje dečačke snove. Ljubav prema kulinarstvu razvili su još u osnovnoj školi, a da bi uštedeli novac za otvaranje restorana, odricali su se mnogih životnih zadovoljstava. Redu, radu i disciplini naučio ih je poznati ugostitelj Mihajlo Subotić, dok su u inostranstvu na praksi u Mišlenovim restoranima naučili „kako se ćuti i slepo sluša chef” 

Opširnije...
 

Robert Gasser

generalni menadžer hotela Courtyard by Marriott Belgrade City Center

Opširnije...
 

Nebojša Obradović - DJ Oysha

Sa DJ Oyshom sreli smo se u cik zore ispred Ludosti. Zajedno smo otišli u Gadost na after, a pauzu između dva seta iskoristili smo da mu postavimo nekoliko pitanja 

Opširnije...
 

Jedan od najpoznatijih kuvara na svetu, Francuz Alain Ducasse, često je kritikovan zato što je brend više nego kuvar. Dukasovo preduzeće trenutno ima 23 restorana u sedam zemalja. Njegovi restorani imaju ukupno čak 19 Mišlenovih zvezdica. Uz sve to on je i uspešan biznismen. Godišnja zarada njegove kompanije premašuje 80 miliona evra

Opširnije...
 

I neuspeh je prilika da se nešto nauči. Sa Chadom Sarnoom, najpoznatijim svetskim kuvarom hrane na biljnoj bazi,  razgovarali smo o značaju zdrave ishrane, vodećim trendovima u kulinarstvu, hrani za dušu, uzorima u poslu...

Opširnije...
 

Ekskluzivno za CaféBar network

Chef koji je kuvao za britansku kraljevsku porodicu i Džimija Kartera, bivšeg američkog predsednika, nedavno je posetio Beograd da bi s mladim šefom hotela Metropol Palace Dimitrijem Acevskim kreirao jelovnik za božićnu gala večeru. Đanfranko Kjarini (Gianfranco Chiarini) do sada je obišao 145 zemalja, radio u restoranima sa tri Mišlenove zvezdice i najluksuznijim hotelima širom sveta

Opširnije...
 

Miloš Janošević počeo je da se bavi poslom barmena pre četiri godine kada se upisao na kurs koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi, posle završene obuke dobio je posao u centru Udruženja barmena Srbije, lokalu Bar Central. Njegovu posvećenost i talenat prepoznali su iskusniji barmeni pod čijim je mentorstvom nastavio da se usavršava

Opširnije...
 

Đorđe Bulatović

kuvar restorana Miamiam

Kuvanje je psihički težak posao, pre svega za mlade koji se prvi put susreću s tom vrstom odgovornosti

Opširnije...
 

Dejan Maksimović Maks

chef u rezidenciji kraljevine norveške

 

Mašta o tome da radi u mirnom, malom porodičnom restoranu poput onih u francuskim provansama. Kada ne kuva, onda roni, trči ili vozi bicikl, a od stresnog dana opušta se slikajući motive iz snova

Opširnije...
 

Krsto Radović

master pastry chef i vlasnik Mandarina Cake Shopa 

Imao sam najboljeg šefa na svetu, Nika Patersona. Od njega sam mnogo naučio. Bio je strog i detaljan. Naučio me je disciplini, odnosu prema poslu, odgovornosti... I to je sada upisano u mom poslastičarskom DNK kodu – kaže Krsto Radović, master pastry chef i vlasnik Mandarina Cake Shopa

Opširnije...
 

Najnovije vesti


Otvoren konkurs za nagrade #kaktus2019!

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR, digitalnih agencija i produkcijskih kuća iz Srbije i regiona



Strauss Adriatic – Takmičenje „Master of coffee 2019“

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspeh



Prvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.



Pane e vino

U Westu 65, na Novom Beogradu, smešten je mediteranski restoran Pane e vino. Poznat je po svom kvalitetu hrane i usluge i po tome što je jedan od retkih prestoničkih ugostiteljskih objekata u kojima može da se uživa u ukusu hrane bez duvanskog...



Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju.