Home  //  Management  //  Intervju

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran godinama je na listi 50 najboljih, a trenutno se nalazi na drugom mestu. Šef koji pravi magiju vlasnik je čak tri Mišlenove zvezdice. Veliki je poštovalac italijanske tradicionalne kuhinje, ali obožava da pomera granice i da traži nešto novo i drukčije

Opširnije...
 

Nenad Jovanović

chefa kuhinje restorana Credo, Courtyard by Marriott Belgrade City Center 

Opširnije...
 

O srpskim vinima i domaćoj vinskoj sceni razgovarali smo sa Branimirom Šikanićem.... U vreme kada u Srbiji niko nije izlazio na „čašu vina”, dvojica braće Branimir i Nebojša Šikanić pokrenuli su revoluciju. U svet vina ušli su pre četvrt veka i za to vreme uspeli da naprave sistem koji objedinjuje sve elemente neophodne u vinarstvu, od opreme za proizvodnju vina do vinskog restorana i bara sa preko 200 različitih etiketa. Ekskluzivni su distributeri inostranih vinskih brendova kao što su D’arenberg, Lous Latour, Domaine Rollan de by, M. Chapouiter, Marchesi Mazzel, Al Tesino, Conte d Attimus Maniago, Tranchero Osvaldo i Marsuret

Opširnije...
 

Dušan Zarić, barmen, miksolog i vlasnik jednog od najboljih koktel-barova na svetu, u Beograd je došao da bi održao predavanje barmenima, a sve u sklopu takmičenja Negroni Okršaj....

Dušan Zarić je diplomirani inženjer mašinstva koji se 22 godine bavi miksologijom. Kako to obično biva, u bartending je ušao slučajno, a sada je vlasnik jednog od najboljih koktel-barova na svetu

Opširnije...
 

Danilo Bućan i Ljubiša Pljevaljčić
kuvari i vlasnici restorana Oxalis

Dva drugara i nekadašnja saputnika iz kuhinje Male fabrike ukusa, Danilo Bućan i Ljubiša Pljevaljčić, nedavno su otvorila fine-dining restoran Oxalis i time ostvarila svoje dečačke snove. Ljubav prema kulinarstvu razvili su još u osnovnoj školi, a da bi uštedeli novac za otvaranje restorana, odricali su se mnogih životnih zadovoljstava. Redu, radu i disciplini naučio ih je poznati ugostitelj Mihajlo Subotić, dok su u inostranstvu na praksi u Mišlenovim restoranima naučili „kako se ćuti i slepo sluša chef” 

Opširnije...
 

Robert Gasser

generalni menadžer hotela Courtyard by Marriott Belgrade City Center

Opširnije...
 

Nebojša Obradović - DJ Oysha

Sa DJ Oyshom sreli smo se u cik zore ispred Ludosti. Zajedno smo otišli u Gadost na after, a pauzu između dva seta iskoristili smo da mu postavimo nekoliko pitanja 

Opširnije...
 

Jedan od najpoznatijih kuvara na svetu, Francuz Alain Ducasse, često je kritikovan zato što je brend više nego kuvar. Dukasovo preduzeće trenutno ima 23 restorana u sedam zemalja. Njegovi restorani imaju ukupno čak 19 Mišlenovih zvezdica. Uz sve to on je i uspešan biznismen. Godišnja zarada njegove kompanije premašuje 80 miliona evra

Opširnije...
 

I neuspeh je prilika da se nešto nauči. Sa Chadom Sarnoom, najpoznatijim svetskim kuvarom hrane na biljnoj bazi,  razgovarali smo o značaju zdrave ishrane, vodećim trendovima u kulinarstvu, hrani za dušu, uzorima u poslu...

Opširnije...
 

Ekskluzivno za CaféBar network

Chef koji je kuvao za britansku kraljevsku porodicu i Džimija Kartera, bivšeg američkog predsednika, nedavno je posetio Beograd da bi s mladim šefom hotela Metropol Palace Dimitrijem Acevskim kreirao jelovnik za božićnu gala večeru. Đanfranko Kjarini (Gianfranco Chiarini) do sada je obišao 145 zemalja, radio u restoranima sa tri Mišlenove zvezdice i najluksuznijim hotelima širom sveta

Opširnije...
 

Miloš Janošević počeo je da se bavi poslom barmena pre četiri godine kada se upisao na kurs koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi, posle završene obuke dobio je posao u centru Udruženja barmena Srbije, lokalu Bar Central. Njegovu posvećenost i talenat prepoznali su iskusniji barmeni pod čijim je mentorstvom nastavio da se usavršava

Opširnije...
 

Đorđe Bulatović

kuvar restorana Miamiam

Kuvanje je psihički težak posao, pre svega za mlade koji se prvi put susreću s tom vrstom odgovornosti

Opširnije...
 

Dejan Maksimović Maks

chef u rezidenciji kraljevine norveške

 

Mašta o tome da radi u mirnom, malom porodičnom restoranu poput onih u francuskim provansama. Kada ne kuva, onda roni, trči ili vozi bicikl, a od stresnog dana opušta se slikajući motive iz snova

Opširnije...
 

Krsto Radović

master pastry chef i vlasnik Mandarina Cake Shopa 

Imao sam najboljeg šefa na svetu, Nika Patersona. Od njega sam mnogo naučio. Bio je strog i detaljan. Naučio me je disciplini, odnosu prema poslu, odgovornosti... I to je sada upisano u mom poslastičarskom DNK kodu – kaže Krsto Radović, master pastry chef i vlasnik Mandarina Cake Shopa

Opširnije...
 

Lars Ekberg, kuvar

Poznato je da kuhinja jedne države govori mnogo o njenim stanovnicima, njihovom mentalitetu i načinu života. Šveđani vole inovativnost, dok njihovi kuvari širom sveta inspirišu ljude da se hrane zdravo. Nas je inspirisao Lars Ekberg (35), glavni kuvar u Ambasadi Švedske u Beogradu

Opširnije...
 

Ivan Krstić

barista

On peva i pravi špagu. Radni dan traje mu šesnaest sati i za to vreme popije više od trideset kafa. Zove se Ivan Krstić i glavni je barista Java Coffee Srbija  

Opširnije...
 

Nenad Mlinarević

šef kuhinje, Restoran Focus, Park Hotel Vitznau, Švajcarska

Već na početku karijere Nenad Mlinarević dobio je priliku da radi rame uz rame sa svetski poznatim šefovima, poput Renea Redžepija i Andreasa Kaminade, ali i da se usavršava u renomiranim restoranima u Švajcarskoj, Danskoj i Norveškoj. Od 2011. godine vodi restoran Focus, koji posluje u sklopu Park Hotela Vitznau u Švajcarskoj i čiji je koncept razvijao od otvaranja

Opširnije...
 

Đorđe Pavlov

ugostitelj

Radnici su najveći problem u ugostiteljstvu. Morate baš da imate sreće da biste našli nekog kvalitetnog. Kod mene su radnici – saradnici.

Opširnije...
 

José Avillez

svetski baja

 

Oduvek je osećao strast prema kuvanju, ali tek na završnoj godini studija poslovne komunikacije José Avillez odlučio je da postane profesionalni kuvar. Danas u svom vlasništvu ima šest restorana i kao jedan od najboljih portugalskih šefova ističe se po svom preduzetničkom duhu i spremnosti da ode korak dalje od drugih

Opširnije...
 

Kompanija T-Reks postoji već petnaest godina. Od samog početka, njena osnovna delatnost je distribucija pića. Počela je da radi kao Ferotehnika, da bi se 1998. godine izdvojila i osnovala distributivnu kuću T-Reks

Opširnije...
 

Šef kuhinje hotela Hyatt Regency Belgrade

 

Direktno iz Dubaija u Beograd stiže Nasser Khlef, novi šef kuhinje hotela Hyatt Regency, i sa sobom donosi ukuse i mirise Orijenta. Karijeru je gradio u hotelima Waldorf Astoria i Grand Hyatt u Dubaiju, a njegovi specijaliteti predstavljaju gastronomsko carstvo za vegane i vegetarijance

Opširnije...
 

Đorđe Pavlov

vlasnik restorana Zlatni bokal

U ugostiteljstvu sam od 1985. i u svemu sam se oprobao – kafićima, restoranima, klubovima – i shvatio da je za mene restoran najbolji izbor, mada ne i najlakši. Pre šest godina nastanio sam se u Skadarliji, ali ne kao stanar, nego kao vlasnik nacionalnog restorana Zlatni bokal. U toj ulici, međutim, ne cvetaju ruže i nije sve tako slatko i ušuškano kao što možda izgleda. Naprotiv, borimo se s velikim problemima

Opširnije...
 

Distributeri časopisa CaféBar network. Kompanija Vending osnovana je pre jedanaest godina sa idejom da bude lider na tržištu vending aparata. Godinu dana kasnije, Nestlé professional prepoznaje u Vendingu kompaniju sa kojom može da gradi partnerski odnos. Godine 2007. postaje distributer Nestlé professional za HoReCa kanal. Danas Vending ima svojih pet distributivnih centara, pokriva devedeset odsto našeg tržišta i najveći je Nestléov operater u regionu

Opširnije...
 

Jovica Jovičić, šef kuhinje u restoranu Đorđe

Kuvao sam i za holivudske zvezde Denisa Kvejda, Nastasju Kinski i Žan-Marka Bara i oprobao sam se u pravljenju specijaliteta za Vladimira Putina

Opširnije...