Home  //  Management  //  Intervju

I neuspeh je prilika da se nešto nauči. Sa Chadom Sarnoom, najpoznatijim svetskim kuvarom hrane na biljnoj bazi,  razgovarali smo o značaju zdrave ishrane, vodećim trendovima u kulinarstvu, hrani za dušu, uzorima u poslu...

Opširnije...
 

Ekskluzivno za CaféBar network

Chef koji je kuvao za britansku kraljevsku porodicu i Džimija Kartera, bivšeg američkog predsednika, nedavno je posetio Beograd da bi s mladim šefom hotela Metropol Palace Dimitrijem Acevskim kreirao jelovnik za božićnu gala večeru. Đanfranko Kjarini (Gianfranco Chiarini) do sada je obišao 145 zemalja, radio u restoranima sa tri Mišlenove zvezdice i najluksuznijim hotelima širom sveta

Opširnije...
 

Miloš Janošević počeo je da se bavi poslom barmena pre četiri godine kada se upisao na kurs koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi, posle završene obuke dobio je posao u centru Udruženja barmena Srbije, lokalu Bar Central. Njegovu posvećenost i talenat prepoznali su iskusniji barmeni pod čijim je mentorstvom nastavio da se usavršava

Opširnije...
 

Đorđe Bulatović

kuvar restorana Miamiam

Kuvanje je psihički težak posao, pre svega za mlade koji se prvi put susreću s tom vrstom odgovornosti

Opširnije...
 

Dejan Maksimović Maks

chef u rezidenciji kraljevine norveške

 

Mašta o tome da radi u mirnom, malom porodičnom restoranu poput onih u francuskim provansama. Kada ne kuva, onda roni, trči ili vozi bicikl, a od stresnog dana opušta se slikajući motive iz snova

Opširnije...
 

Krsto Radović

master pastry chef i vlasnik Mandarina Cake Shopa 

Imao sam najboljeg šefa na svetu, Nika Patersona. Od njega sam mnogo naučio. Bio je strog i detaljan. Naučio me je disciplini, odnosu prema poslu, odgovornosti... I to je sada upisano u mom poslastičarskom DNK kodu – kaže Krsto Radović, master pastry chef i vlasnik Mandarina Cake Shopa

Opširnije...
 

Lars Ekberg, kuvar

Poznato je da kuhinja jedne države govori mnogo o njenim stanovnicima, njihovom mentalitetu i načinu života. Šveđani vole inovativnost, dok njihovi kuvari širom sveta inspirišu ljude da se hrane zdravo. Nas je inspirisao Lars Ekberg (35), glavni kuvar u Ambasadi Švedske u Beogradu

Opširnije...
 

Ivan Krstić

barista

On peva i pravi špagu. Radni dan traje mu šesnaest sati i za to vreme popije više od trideset kafa. Zove se Ivan Krstić i glavni je barista Java Coffee Srbija  

Opširnije...
 

Nenad Mlinarević

šef kuhinje, Restoran Focus, Park Hotel Vitznau, Švajcarska

Već na početku karijere Nenad Mlinarević dobio je priliku da radi rame uz rame sa svetski poznatim šefovima, poput Renea Redžepija i Andreasa Kaminade, ali i da se usavršava u renomiranim restoranima u Švajcarskoj, Danskoj i Norveškoj. Od 2011. godine vodi restoran Focus, koji posluje u sklopu Park Hotela Vitznau u Švajcarskoj i čiji je koncept razvijao od otvaranja

Opširnije...
 

Đorđe Pavlov

ugostitelj

Radnici su najveći problem u ugostiteljstvu. Morate baš da imate sreće da biste našli nekog kvalitetnog. Kod mene su radnici – saradnici.

Opširnije...
 

José Avillez

svetski baja

 

Oduvek je osećao strast prema kuvanju, ali tek na završnoj godini studija poslovne komunikacije José Avillez odlučio je da postane profesionalni kuvar. Danas u svom vlasništvu ima šest restorana i kao jedan od najboljih portugalskih šefova ističe se po svom preduzetničkom duhu i spremnosti da ode korak dalje od drugih

Opširnije...
 

Kompanija T-Reks postoji već petnaest godina. Od samog početka, njena osnovna delatnost je distribucija pića. Počela je da radi kao Ferotehnika, da bi se 1998. godine izdvojila i osnovala distributivnu kuću T-Reks

Opširnije...
 

Šef kuhinje hotela Hyatt Regency Belgrade

 

Direktno iz Dubaija u Beograd stiže Nasser Khlef, novi šef kuhinje hotela Hyatt Regency, i sa sobom donosi ukuse i mirise Orijenta. Karijeru je gradio u hotelima Waldorf Astoria i Grand Hyatt u Dubaiju, a njegovi specijaliteti predstavljaju gastronomsko carstvo za vegane i vegetarijance

Opširnije...
 

Đorđe Pavlov

vlasnik restorana Zlatni bokal

U ugostiteljstvu sam od 1985. i u svemu sam se oprobao – kafićima, restoranima, klubovima – i shvatio da je za mene restoran najbolji izbor, mada ne i najlakši. Pre šest godina nastanio sam se u Skadarliji, ali ne kao stanar, nego kao vlasnik nacionalnog restorana Zlatni bokal. U toj ulici, međutim, ne cvetaju ruže i nije sve tako slatko i ušuškano kao što možda izgleda. Naprotiv, borimo se s velikim problemima

Opširnije...
 

Distributeri časopisa CaféBar network. Kompanija Vending osnovana je pre jedanaest godina sa idejom da bude lider na tržištu vending aparata. Godinu dana kasnije, Nestlé professional prepoznaje u Vendingu kompaniju sa kojom može da gradi partnerski odnos. Godine 2007. postaje distributer Nestlé professional za HoReCa kanal. Danas Vending ima svojih pet distributivnih centara, pokriva devedeset odsto našeg tržišta i najveći je Nestléov operater u regionu

Opširnije...
 

Jovica Jovičić, šef kuhinje u restoranu Đorđe

Kuvao sam i za holivudske zvezde Denisa Kvejda, Nastasju Kinski i Žan-Marka Bara i oprobao sam se u pravljenju specijaliteta za Vladimira Putina

Opširnije...
 

U Nomi bih radio i za džabe

Opširnije...
 

Toni Radić

kreativno inovativni kuvar i specijalista za zdravu hranu

Opširnije...
 

Dejan Krsmanović

menadžer, Supermarket Concept Store

Opširnije...
 

Fabio Silva
restoran Derbi Grill

Kraljevska palata u Monci okružena je jednim od najvećih parkova u Evropi (688 hektara), a preko puta njenog glavnog ulaza nalazi se otmeni Derbi Grill. Restoran je deo luksuznog Hotela de la Ville, kojim od 1958. godine upravlja porodica Nardi. Kao i većina italijanskih restorana, i Derbi Grill je otvoren samo u vreme ručka i večere.

Opširnije...
 

Moritz Fried
vlasnik sladoledionice Moritz Eis

Bavio se finansijama, ali nije bio zadovoljan. Želeo je nešto novo, nešto neuobičajeno. Shativši da u Srbiji nema toliko domaćeg sladoleda koliko ima kvalitetnog voća i povrća, odlučio je da kreira nešto drugačije. Tako je nastao Moritz Eis, prvi lanac prodajnih salona hand made sladoleda u Srbiji

Opširnije...
 

Siniša Daničić
generalni direktor Strauss Adriatic

Kao jedan od lidera na tržištu kafe u Srbiji, kompanija Strauss Adriatic duže od deset godina intenzivno razvija ponudu espreso kafe i saradnju s HoReCa sektorom. 

Opširnije...
 

Branko Gostović
menadžer restorana Smokvica

Šarmantni Beograđanin, pasionirani zaljubljenik u ekstremne sportove i menadžer restorana Smokvica, Branko Gostović (29), ljubav prema ugostiteljstvu pokazao je još u detinjstvu. Posle završene osnovne škole, a uporedo s prvim poslom, upisao je Ugostiteljsku školu. 

Opširnije...
 

Michael Kreiling
izvršni šef kuhinje, Hyatt Regency, Beograd

Ljudi se žale na radnu snagu u ugostiteljskom sektoru, ali ja sam imao sreće. Imam odličan tim, koji čini 35 kuvara i 15 pomoćnika. Ponekad mi se čini da imam previše ljudi, a nekad ni to nije dovoljno. Kada radimo ketering za 1.500 ljudi, dragocen je rad svakog kolege 

Opširnije...
 

Najnovije vesti


BAT preuzeo Reynolds American

British American Tobacco (BAT) saglasio se da plati gotovo 50 milijari dolara za preuzimanje kontrole nad rivalskom američkom firmom Reynolds American, čime će nastati najveća svetska duvanska kompanija.



Budva dobija hotel sa pet zvezdica


Kompanija S&I Invest iz Podgorice podnela je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotelskog kompleksa sa pet zvezdica Falcons u Budvi.



Restoran Gi Savoja najbolji na svetu

Gostima nudi supu od artičoka s crnim tartufom iz brioš punjen tartufima, brancin sa basmati rižom kuvanom u supi od brancina.



Novi hotel Park

Kada bude završen, hotel će raspolagati sa 209 smeštajnih jedinica: 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana.



Ralf Loren otvorio bar

Kreator je već odavno u ugostiteljskim vodama i ima barove u Čikagu, Parizu i Njujorku.